B.Kiss-Tóth László:
 
"Amerikai tragédia"
 
Az 55 éves amerikai Mafalda Thayer asszonyt, családanyát, a Minnesota állambeli Minneapolis külvárosának: Shakopee-nak egyik utcáján szerdán délután fényes nappal,  megtámadták és lefejezték. Thayer a Dollar Free-nél és a MyPillovnál dolgozott. A rendőrség elég hamar be tudta azonosítani az áldozatot.
 
mt.png
 
Egy szemtanú videóra vette a bűncselekményt és a közösségi médiában megosztotta. Ennek alapján  fogták el, gyilkosság vádjával tartóztatták le és a Scott megyei börtönbe vitték a feltételezett tettest, a 42 éves Alexis Saborit-ot, aki ismerte az áldozatot.
 
unnamedas---.png
 
Saborit korábban bántalmazás miatt le volt tartóztatva, de (a bírósági megfigyelés és védelem azon állítása ellenére, hogy Saborit elmebeteg, aki veszélyt jelent  az emberekre és a közösségekre,) Richard C. Perkins bíró novemberben óvadék ellenében elrendelte a feltételes szabadlábra helyezését, ami még a cselekmény elkövetése idején is tartott.
*
Jim Hoft / https://www.thegatewaypundit.com 2021.07.29./ és a  Shakopee-i rendőrség sajtóközleménye nyomán: *B.Kiss-Tóth László