Kairos bejegyzése:

A cikk, amire Rothschild felhördült: 

Van-e határa az amerikai "adósságnak"?

*

Henry Makow Ph.D.:

Van-e határa az amerikai "adósságnak"?

Aranyat birtokolni ma olyan, mint tüzet kiáltani egy zsúfolt színházban, és remélni, hogy az emberek a megfelelő kijárathoz rohannak. Egy válság vagy összeomlás esetén ugyanolyan valószínű, hogy kidobják az aranyat, és átölelik az "értéktelen" USD-t.

(Henry Makow Ph.D. - henrymakow.com)
 
 

2000-ben az USA adóssága 6 billió dollár volt - az adósság GDP-hez viszonyított aránya 30%. Ez 2010-ben 14 billió dollár volt, 2019-ben pedig 23 billió dollár, és évente 1 billió dollárral nőtt, miközben az USA gazdasága virágzott. Vagy talán éppen ezért dübörgött a gazdaság. Az USA évről évre 1 billió dollárral terhelte meg a nemzeti hitelkártyáját, hogy megvásároljon dolgokat, és hogy megteremtse ezt a növekedést.

1919 óta az USA további hat billió dollárt teremtett, és további hatot fontolgat. Ez összesen 35 billió dollárt jelent.

A "pénz" egy olyan csereeszköz, amelyet a központi bankárok saját maguknak való adósságként hoznak létre. Ez egy mentális fogalom, az érték fogalma, amelyet valamilyen kuponban (azaz valutában) fejeznek ki. Az értéke az árukért vagy szolgáltatásokért való elfogadásán alapul, és a kibocsátó nemzet "hiteléhez" kapcsolódik. A "pénzetek" csak számjegyek a központi bankárok által vezetett főkönyvben, ugyanazok az emberek, akik a szodómiára buzdítanak.

A felelős bűnözői összeesküvés ezt a "pénzt" állítja elő, hogy megtömje a saját és barátai zsebeit. Van-e határa annak a mennyiségnek, amit elő fognak állítani? Ha az "adósság" megduplázódna 70 trillió dollárra, az számítana valamit?

Az "adósság" egyszerűen a pénzkínálat. Soha nem fogják visszafizetni, és nem is kellene visszafizetni. A kamatlábak közel nulla, így nincs korlátja annak, hogy mekkora összeget tudnak létrehozni.

ARANY

Mindenki azt hiszi, hogy az arany fedezetet nyújt a pénzteremtés által előidézett infláció ellen. De nem volt sok infláció.

Tényleg jobb értékmegőrző az arany? Igaz, hogy 2000-ben 400 dollár volt, tehát lépést tartott a megnövekedett "adóssággal". De valójában 2200 dollár volt 1980-ban, amikor az államadósság kevesebb, mint egy billió volt. Az arany is csak egy mentális fogalom?

"Doodle" írta egy yahoo üzenőfalon: "Valaki segítsen megérteni. Szóval vannak befektetők itt az alapban, akik azt mondják, hogy a dollár nem ér annyit, mint a papír, amire nyomtatják, ezért a GLD-be fektetnek. De amikor mennek eladni, ha nyereségük van, nem dollárban fizetik ki őket? Lemaradtam valamiről?"

Úgy tűnik, hogy egy olyan világ felé tartunk, ahol néhány ember valóban szükséges termékeket és szolgáltatásokat állít elő, míg az emberek többsége nem csinál semmit, és mégis fizetést kap. Meddig tart, amíg a produktív emberek is leteszik a szerszámokat, és ingyen pénzt követelnek? Kivéve, hogy nem lesz mit venni. Emlékeztet a kommunizmusra?

Amint a gyakorlati szükségleteink biztosítva vannak, a pénz absztrakcióvá válik.

Az idő értékesebb, mint a pénz. A legjobb, ha valami olyasmit értékelünk, ami valódi.

"Építsd a házadat egy sziklára." Máté 7-24

Forrás: https://www.henrymakow.com/2020/08/is-there-any-limit-to-us-debt.html 2020.08.30.

/Forrás: https://dringsti.wixsite.com/emmako/post/ 2021.07.02.

Megjegyzésem:

A cikk szerint:

Az USA adóssága 2000-ben   6 billió $ volt, a GDP-jük 30 %-a,

                              2019-ben 23 billió $ volt,

utána minden évben                1 billió $-al több, 

                   vagyis 2020-ban 24 billió $ volt, a GDP-jük 120 %-a.

Csak kérdezem: Az meg hogy lehetséges, hogy az ország adóssága 

messzemenően meghaladja a GDP-jüket?

*B.Kiss-Tóth László, 2021.07.03.