B.Kiss-Tóth László:

...állítsák le a homoszexuális "áldásokat"...

Hithű papság kérte a Szentatyát a német katolikus egyház megmentésére, a szakadár papok eltávolítására.
 
Ami óta a Vatikáni Hitoktatási Kongregáció kijelentette, hogy a katolikus egyház nem áldhatja meg a homoszexuális kapcsolatokat és az ilyen áldásokat "tiltottnak" nevezte, német papok százai dacoltak a "homoszexuális áldások" tilalmával.

Az elmúlt hetekben 500 német pap megfogadta, hogy megsérti a Vatikán irányelvét, amely kimondja, hogy "nem illik áldást adni olyan kapcsolatokra vagy párkapcsolatokra, amelyek akár stabilak is, amelyek házasságon kívüli szexuális tevékenységet jelentenek (vagyis a házasság felbonthatatlan kötelékén kívül köttetnek). 

Ennek alapvető oka természetesen az, hogy Isten "nem áldja és nem tudja megáldani a bűnt".

Sajnos azonban nagyon sok tiltott "áldás" már megtörtént, mivel Németországban több mint 100 helyszín (köztük 50 katolikus egyházközség) vett részt egy nyíltan homoszexuális német pap által szervezett "Szerelem nyer, áldás a szerelmesek számára szolgálatban".

Ezt az egyház házasságról és szexuális erkölcsről szóló tanításától eltérő káros és kóros következményt a német püspökök által vezetett egyházi egyezmény (az úgynevezett német zsinati út) indította el,amely nagymértékben eltér a cölibátusról szóló eddigi katolikus tanítástól és az irodai tekintélytől, valamint az abortusz, az együttélés, a homoszexualitástól tilalmától.

Az elmúlt évben számos kísérletet tettek már arra, hogy felhívják az egyház hatóságait, hogy mind Németországon belül, mind azon kívül, állítsák le a zsinati ösvény manőverezését a Magisterium hitben és erkölcsben való állandó tanítása ellen .

Az elmúlt tíz napban a hithű katolikus papság egy csoportja - köztük bíboros, püspökök és papok - felkereste a pápát, és megkérte őt, hogy avatkozzon be, hogy akadályozza meg, hogy a németországi katolikus egyház ne kerüljön a deklarált szakadárságba.

"Mélységesen aggódva e szomorú helyzet miatt, mi, a katolikus egyház lelkészei és hűséges laikusok, akik elkötelezettek vagyunk a hit igazságának védelmében, kérjük a Szentatyát, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a német egyház szakadárságba sodródásának megakadályozására. Ha szükséges, alkalmazzon megfelelő szankciókat a doktrínától és a Péter kulcsaival való közösségtől való óriási eltérés előmozdítói ellen."

*

https://www.google.com/url?q=https://lifepetitions.com&source=gmail&ust=1621186156513000&usg=AFQjCNEhacrJE36bsb0ti6oyArTY3aLy0A" style="color: rgb(17, 85, 204);" rel="noopener">https://lifepetitions.com 2021.05.14. nyomán: *B.Kiss-Tóth László