Amerikai nyugdíjas tábornokok és admirálisok szólaltak meg Amerika védelmében 2.
*
Bill Bostock:

Több mint 120 nyugdíjas tábornok és admirális írt levelet Bidennek, amelyben azzal vádolják, hogy hamis választási összeesküvést támogat, és megkérdőjelezik a mentális egészségi állapotát

JB.png

Joe Biden elnök az arlingtoni nemzeti temetőben. Brendan Smialowski / Getty Images
 

Több mint 120 nyugdíjas amerikai katonai vezető nyílt levelet írt alá, amelyben látszólag egy hamis összeesküvés-elmélet előmozdítása volt, miszerint a 2020-as választásokat elcsalták, és megkérdőjelezte Joe Biden elnök szolgálati képességét.

"Tisztességes és becsületes választások nélkül, amelyek pontosan tükrözik a" nép akaratát ", elveszik alkotmányos köztársaságunk" - áll a "Flag Flag 4 America" kedden kiadott levelében , amelyet 124 volt admirális és tábornok írt alá.

"Az FBI-nak és a Legfelsőbb Bíróságnak gyorsan kell cselekednie a választási szabálytalanságok feltárásakor, és nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat, ahogyan azt 2020-ban tették."

A Flag Officer 4 America honlapján azt állítja, hogy "nyugdíjas katonai vezetők gyűjteménye, akik ígéretet tettek arra, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden külföldi és belföldi ellenséggel szemben".

A levélben az aláírók, akik közül sokan évtizedek óta nincsenek aktív szolgálatban, szintén foglalkoztak Biden egészségi állapotával kapcsolatos aggályokkal.

"A főparancsnok szellemi és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy gyorsan meghozza a pontos nemzetbiztonsági döntéseket, amelyek életet és testet érintenek bárhol, éjjel vagy nappal" - áll a levélben.

A Védelmi Minisztérium nem kívánt nyilatkozni.

A 2020-as választási kampány során Donald Trump volt elnök rendszeresen kétségbe vonta Biden egészségi állapotát és uralkodásra való alkalmasságát, "Álmos Joe-nak" nevezte, és 2020 márciusában azt mondta, hogy "valami történt" Biden szellemi képességeivel.

A hónap elején Biden személyes orvosa, Dr. Kevin O'Connor jelentést tett közzé az elnök egészségi állapotáról , amelyben "egészséges, lendületes, 77 éves férfinak nevezte", aki alkalmas arra, hogy sikeresen ellássa a elnökségi teendőket."

Bidennel kapcsolatban a Fehér Ház a héten közölte, hogy az elnök teljes ellenőrzésen esik át az idén.

JB2.png

Biden beszédet mond a kongresszus április 28-i közös ülésén. Melina Mara / The Washington Post keresztül AP, Pool

 
A keddi levélben a Flag Officer 4 America aláírói megfogalmazták az Egyesült Államokkal szembeni legfőbb fenyegetéseket, nevezetesen Kína térnyerését, az iráni nukleáris megállapodás újbóli csatlakozását, a bevándorlást és a Keystone Pipeline projekt befejezését. .

Az aláírók felszólították továbbá az amerikai törvény 230. szakaszának eltávolítását, amely megvédi a technológiai vállalatokat a jogi felelősség alól. Trump tavaly törölte a szakasz eltávolítását, miután a Twitter megjelölte a tweetjeit a postai úton történő szavazás kapcsán.

"Nemzetünk mély veszedelemben van" - írták az aláírók a levél bevezetőjében.

"Alkotmányos köztársaságként való fennmaradásunkért küzdünk, mint máskor az 1776-os alapítás óta. A konfliktus a szocializmus és a marxizmus támogatói, valamint az alkotmányos szabadság és szabadság támogatói között zajlik."

"Brutális és kirívó partizántámadás"

Több katonai szakértő azt mondta a Politico-nak, hogy a levél egyenesen partizán támadás volt és veszélyes.

Az egyik haditengerészeti tiszt azt mondta a Politicónak, hogy a levél "zavaró és meggondolatlan", míg Jim Golby, a polgári-katonai kapcsolatok szakértője azt mondta a outletnek, hogy "szégyenteljes erőfeszítés a rangjuk és a katonaság hírnevének felhasználása egy ilyen durva és kirívó partizán számára. támadás." 

A levél szervezője, Joe Arbuckle vezérőrnagy a Politico-nak elmondta: "Nyugdíjas tábornokok és admirálisok általában nem folytatnak politikai cselekvéseket, de nemzetünk mai helyzete súlyos. ... Nagyobb fenyegetésekkel nézünk szembe, mint máskor amióta hazánkat megalapították. Csendben maradni a kötelesség mellőzését jelentené. "

Hogyan jutott amerikai katonai fegyverekhez az amerikai rendőrség?

JB3.png

/Forrás: https://www.businessinsider.com 2021.05.12./*B.Kiss-Tóth László