ARIZÓNAI SZAVAZAT-ÚJRAELLENŐRZÉSI VISSZÁSSÁGOK
 

Már hónapok teltek el azóta, hogy a 2020-as választások eredményeit késő este Joe Bidenre hozták ki, a szavazatok 25% -a még mindig fennmaradt. 

Joe Biden évtizedek óta az első demokrata, aki megnyerte Arizonát, Harry Truman óta pedig az első demokrata, aki megnyerte Maricopa megyét, ahol Pheonix található. Ez a legtöbb meglepetést okozta, már cak azért is, mert  amikor Joe Biden és alelnöke, Kamala Harris kevesebb mint egy hónappal a 2020-as elnökválasztás előtt érkeztek az arizonai (Maricopa megyei) Phoenixbe, ahol a választópolgárok közül szinte senki sem jelent meg. Ennek ellenére Harry Truman óta  Biden volt az első demokrata, aki megnyerte Arizonát. 

image.png

Az amerikai hazafiak azonban ebbe nem nyugodtak választások kimenetelébe, mivel csalások sokaságát tapasztalták. Bizonyítékokat gyűjtöttek és óriási erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megvizsgálják Arizonában, de különösen Maricopa megyében a szavazatokat. Az állami szenátushoz fordultak, hogy végezzen ellenőrzést képzett könyvvizsgálókkal, akik feltehetően alapos munkát végeznek.

A Maricopa County felügyelőtanácsa a bíróságon beperelte a szenátust, hogy mindenáron megakadályozza őket abban, hogy auditot végezzenek. Szerintük a törvény kimondja, hogy a választások után nem bélyegezhetik ki a szavazólapokat, ezért nem történhet meg a szavazatok ellenőrzése. A Szenátus azonban frissítette a 2020. januárjától hatályos, ide vonatkozó törvényeket, hogy el lehessen végezni a szavazólapok ellenőrzését. A bíróságok is megállapodtak a szenátussal, hogy az ellenőrzéseket elvégezhetik.

image.png

Ezután a megye közölte, hogy csak képesített auditorok végezhetik el az ellenőrzést. A Felügyelőtanácsnak kellett volna kijelölni az auditorokat. Kiderült azonban, hogy az általuk kijelölt két kiválasztott cég (a Pro V&V  és a  SLI Compliance) sem rendelkezik tanúsítvánnyal, ahogy a megye ígérte, de mindenképp folytatták velük a vizsgálatot. Nem meglepő, hogy ezek az auditorok azt mondták, hogy minden rendben van.

(A Pro V&V-t a Trump elnököt hátbatámadó Brad Raffensperger  (Grúzia korrupt külügyminisztere) is kiválasztotta a közelmúltbeli ál-ellenőrzésre.  Raffensperger külügyminiszter egyébként a Dominionhoz kapcsolt Pro V&V-t,  egy alabamai székhelyű tesztlaboratóriumot használta a Dominion gépek grúziai ellenőrzésére.

A Pro V&V csak három vállalati kapcsolattal rendelkezik, és 2011 óta működik az üzleti életben. A Pro V&B elnöke Jack Cobb. Cobbot már korábban felkérték, hogy végezzen auditokat a Dominionnál. 2019-ben egy ellenőrzést végzett a Fülöp-szigeteken, de a megbízatása során „laboratóriumi igazgatóként” emlegette magát.  A Pro V&V egykor rendelkezik az USEAC akkreditációs tanúsítvánnyal, de 2017-ben lejárt. A webhelyén nem tettek közzé újabb akkreditációt.

Az SLI Compliance  kevéssé támogatja a helyén található választási tanúsítványokat is. Van egy weboldala és egy oldala, amely a  szavazórendszer tanúsításának tesztelésére szolgál .  Az SLI Compliance a honlapján azt állítja, hogy az USEAC akkreditálta, de ma reggel nem találtunk erre támogatást, vagy ha ez aktuális volt. Azt azonban láttuk, hogy a Dominion szavazó rendszerek mindkét entitást használták legutóbbi ellenőrzéseikhez. De vajon, maradhat független az USEAC (a választásokat felügyelő kormányzati szerv), amikor informatikai igazgatójuk egy évtizeden át dolgozott a Dominion Voting Systemsnél?)
 
image.png
 

"A törvényalkotók az ellenőrzés elvégzéséhez biztosítani tudták a „Colosseum néven ismert, 20 000 négyzetméteres létesítményt az állami vásárterületünkön az ellenőrzés elvégzéséhez”, és 24 órás fizikai és élő közvetítésű biztonságuk lesz a helyszínen.

"A Maricopa BOS nem volt hajlandó engedélyezni számunkra az ellenőrzés elvégzését a létesítményeikben" - mondta Karen Fann szenátusi vezető . "Még az olyan egyszerű kérdésekre sem voltak hajlandók válaszolni, hogy: -Hogyan választják el a szavazólapokat? "

„Az arizonai szenátusnak és az auditoroknak nincsenek elvárásaik a megállapításokkal kapcsolatban" - mondta Fann. "Teljes körű törvényszéki ellenőrzést hajtunk végre, hogy eloszlassuk szavazóink aggályait, vagy ha probléma merül fel, akkor a következő választások előtt meg kell oldanunk a problémákat."

"Soha nem vádoltunk senkit csalással vagy kötelességszegéssel, legyen szó hardverről, szoftverről vagy a személyzet cselekedeteiről" -tette hozzá Fann. "Reméljük, hogy nincs szándékos illegális manipuláció, de ha megtalálják, átadjuk az információt az államnak és a szövetségi ügyészeknek további jogi lépéseik érdekében, és megtesszük a megfelelő korrekciókat."

Fann szerint az arizonai lakosok által a választások óta aláírt nyilatkozatok utaltak „néhány problémára a nagy mennyiségű postai küldeményes szavazólappal, amelyeket nem kellett volna elküldeni az ismert címről elköltözött vagy elhunyt lakosoknak”.

Majd kiderül, hogy hogyan halad az ellenőrzés. A demokraták eddigi reakcióikkal mindenáron az ellenőrzés megakadályozását akarták elérni, úgy látszik, hogy nagyon félnek attól, hogy valami csalárdságra fény derül. A hírek szerint az antifák és a BLM-esek már is mozgolódnak...

https://www.thegatewaypundit.com/ Joe Hoft 2021.01.28. és 2021.04.18. cikkei nyomán: *B.Kiss-Tóth László