B.Kiss-Tóth László:
A Biden-rezsim felszámolta Trumpék szabadságpárti, emberjogi bizottságátimage.png
Mike Pompeo Trump külügyminisztere.  Forrás: Youtube/Fox Business)
 
Anthony Blinken, amerikai külügyminisztériumi államtitkár a Külügyminisztérium sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy hivatalosan is feloszlatták a Trump elnöksége alatt, Mike Pompeo külügyminiszter által létrehozott szabadságpárti, emberjogi bizottságot, az Elidegeníthetetlen Jogok Bizottságát, amelynek a testülete neves jogi szakértőkből, vezető zsidó és muszlim tudósokból állt, elnöke pedig a Harvard Law School professzora, Mary Glendon volt.
 
A demokraták és a Soros György által finanszírozott aktivista csoportok állandó, heves támadásai ellenére a bizottság elnyert több nemzetközi elismerést, mivel fontosnak tartotta a vallásszabadság külpolitikában betöltött szerepét és azt alapvető emberi jogként határozta meg.
 
A bizottság nemrégiben még azt határozta el, hogy visszatér az első alapelvekhez, a Függetlenségi Nyilatkozathoz és a Jogok Billjéhez, hangsúlyozva a vallásszabadság elvének fontosságát.
 
Blinken és a Biden adminisztrációja (a január 20-i beiktatása óta) gőzerővel dolgoztak 
azon, hogy mielőbb eltöröljék a Trump elnökségének monumentális életpárti és kereszténypárti örökségét és újra elkezdjék dollármilliárdokkal  támogatni azokat a külföldi nonprofit szervezeteket, amelyek az abortuszt emberi jogként ismerik el és támogatják, de a Trump-kormányzat a támogatásukat megszüntette.
 
A Biden-rezsim kilépett abból a 32 ország általi genfi konszenzusból is, amely az élethez való jogot deklarálta és aláírásával bizonyította.
 
*B.Kiss-Tóth László 2021.04.09.