Egy érdekes cikk Trump elnökről
és az őt kikezdő szélsőballiberális háttérerőkről, 2017-ből:
*
Prof. Alexander Rahr:
Ki uralja az USA-t?
 
image.png
(Prof. Alexander Rahr)
 
Kúszó puccs történt az USA-ban. Donald Trump amerikai elnök de facto már nincs hatalmon. A döntéseket az egyetlen nagyhatalom bel- és külpolitikájában mások hozzák meg.

Nem kell összeesküvés-elméleti szakembernek lenni ahhoz, hogy lássa, hogy Trump, aki továbbra is de jure elnök, valójában az Egyesült Államok Kongresszusa már rég megfosztotta a hatalmától. A választási kampány során bejelentett tervek egyikét sem engedték meg neki. Trumpot a saját országában vadászták. Minden egyes politikai lépését az amerikai média kigúnyolja, az amerikai bíróságok kritikusan megkérdőjelezik és megállítják, az amerikai titkosszolgálatok úgy üldözik, mintha valóban ellenséges ügynök volna.

Mentálisan Trump nem fogja sokáig kibírni ezt az állapotot.

A leváltott elnök vak aktivizmussal és esetlen felszabadító csapásokkal próbál szabadulni ellenfelei karmai elől. Néha háborút indít Szíria, majd Észak-Korea, majd hirtelen Afganisztán ellen ... Kuba, Iránt fenyegeti, de a washingtoni elitnek, aki el akarja távolítani a hatalomtól, más, átfogóbb stratégiai menetrendje van.

Számukra Oroszország, az egyetlen hatalom, amely katonailag versenyezhet Amerikával a világuralomért, az 1. számú ellenség. Amerikának mindenekelőtt Oroszországot kell tartalmaznia.

Trumpnak el kellett temetnie komoly közeledési kísérletét Oroszországgal.

Védelmi minisztere még fegyverekkel akarja ellátni Ukrajnát, ezáltal fellendítve a kelet-ukrajnai konfliktust. Az amerikai létesítmény vaknak látszik az Oroszország iránti haragtól, amely teljes erejével visszaszorítja magát a világpolitika legfelsõbb ligájába, és vissza akarja építeni a posztszovjet térben a befolyást.

Ha ez az elemzés helyes, akkor felmerül néhány fontos kérdés.

Hol vannak az európaiak? Csendben vannak. Mintha nem is az ő dolguk lenne. Szörnyű. Szinte észrevétlen marad az SPD kancellárjelöltje felhívása az amerikai atomfegyverek Németországból való leszerelésére.

Vajon a rákos John McCain szenátor uralja a kongresszus többségét, vagy a kulisszák mögött Hillary Clinton, vagy valaki az amerikai hírszerzésben, vagy van valami rejtett kollektív vezetés, vagy az USA liberális intézménye éppen annyira belső konszolidációban van? olyan könnyen hozhatja a puccsot Trump ellen a színpadon?

A liberális erők felvidíthatnak. Legyőzték a makacs elnököt. Soha nem volt köztük. A mexikói határ falát nem építik fel, Obama egészségügyi reformját nem érinti, az arabok továbbra is kaphatnak vízumot az USA-ba (oroszok viszont csak korlátozott mértékben), az EU elitjének már nincs a magasabb védelmi kiadásoktól tartva valószínűleg hamarosan végrehajtják a TTIP-t is.

Eddig olyan jó, mondhatni.

De a washingtoni létesítménynek nem kevésbé haragos napirendje van. A nyugati vállalatok megbüntetése például Oroszországgal való együttműködés miatt. A NATO felvonul Oroszország határán. A rendszerváltó politika világszerte.

Milyen következményei vannak a puccsnak az amerikai demokráciára nézve? Az elnök hivatala hatalmas károkat szenvedett. Hogyan fogja kezelni az amerikai társadalom?

És mit kezdünk egy Amerikával, amely egyre kiszámíthatatlanabb?
 
(Megjegyzés: A russland.NEWS nem vállal felelősséget a linkelt cikkekért. Ezenkívül a rövidítéssel nem jelölt, összekapcsolt cikkeknek és az orosz médiatájról megjelent cikkeknek nem feltétlenül kell megegyezniük az orosz.NEWS szerkesztői csapat véleményével.)
 
/Forrás: http://www.russland.news/wer-regiert-die-usa/ 2017.08.25./
*A cikk fordítása google-s fordító használatával történt.*B.Kiss-Tóth László 2021.04.07.