Ott, ahol már működik a Sátán Anyaszentegyháza...
 
 
Pete Baklinski:

Egyes LMBT-párti katolikus püspökök, papok visszautasítják és szembeszállnak a homoszexuális párok áldására vonatkozó vatikáni tilalommal...

(Fr. James Martin egy 2018. március 7-i America Magazine Youtube-videóban,
„Lelki betekintés az LMBT katolikusokért”.) America Magazine / Youtube

 

Homoszexuálist pártoló katolikus püspökök és papok szomorúsággal, csalódással, sőt szégyennel reagáltak a Hittani Kongregáció ezen a héten tett bejelentésére, miszerint a katolikus egyház nem áldhatja meg a homoszexuális kapcsolatokat. Isten óta nem áldja és nem tudja megáldani a bűnt.”

Deutschen Welle arról számolt be, hogy mintegy 60 német pap írt alá egy levelet a héten, miszerint szembeszállnak a CDF tanításával és megáldják a homoszexuális párokat. „Tekintettel arra, hogy a Hittani Kongregáció megtagadta a homoszexuális partnerség megáldását, felemeljük a hangunkat és azt mondjuk: A jövőben továbbra is kísérjük azokat az embereket, akik kötelező partnerségbe lépnek és megáldják kapcsolatukat. Nem utasítjuk el az áldási szertartást."

Helmut Schüller lelkész által szervezett, mintegy 350 papból álló csoport Ausztriában egy hasonló kezdeményezésben  egy "Felhívás az engedetlenségbe 2.0" -ban kijelentette, hogy "továbbra is megáldják az azonos nemű párokat." feltételezés, hogy az azonos neműek szerető párjai nem részei az isteni tervnek. Itt dogmatizáló vélelmekkel próbálják aláásni a teremtés valóságát. "

Blase Cupich bíboros , chicagói érsek szerint a nyilatkozat sokak számára „csalódást” okoz, és arra kéri az LMBT szószólóit, hogy „megkétszerezzék erőfeszítéseinket, hogy kreatívak és ellenállóbbak legyünk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogyan fogadhatjuk és ösztönözhetjük az összes LMBTQ-embert a hit családjában”.
"A mai válasz, amelyet a Hittani Kongregáció adott ki, nem kínál semmi újat az Egyháznak a Házasság szentségéről szóló tanításában" - írta Cupich.
„Ettől függetlenül a katekizmus tanításai és Ferenc pápa LMBTQ-személyeknek az egyházhoz fűződő viszonyáról adott biztató kijelentései, valamint a lelkipásztorok tisztelettel és érzékenységgel, felismeréssel, ahogy a kongregáció ma is reagál, az azonos neműek közötti kapcsolatok sok pozitív eleme, „amelyeket önmagukban értékelni és értékelni kell”. Mégis, sokak számára érthető reakció erre a válaszra csalódás lesz. Ez arra késztet minket az egyházban és az érsekségben, hogy megduplázzuk erőfeszítéseinket, hogy kreatívak és ellenállóbbak legyünk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogyan fogadhatjuk és ösztönözhetjük az összes LMBTQ-embert a hit családunkban.
 
Mark Coleridge ausztrál érsek, Brisbane is szorgalmazta az aktív homoszexuálisok nagyobb bevonását a katolikus egyházba, mivel a Vatikán betiltotta a homoszexuális párok áldását.
„Egy egyház, amely azt állítja, hogy nem tudunk nőket elrendelni, ugyanúgy köteles megkérdezni, hogyan vonhatnánk be a nőket a vezetésbe ... Egy egyház, amely szerint nem áldhatjuk meg az azonos neműek szervezeteit, ugyanúgy köteles megkérdezni, hogy vonhatunk be azonos nemű párokat ”- tweetelt március 16-án .

Georg Bätzing limburgi püspök, aki a német püspöki konferencia elnöke, elmondta, hogy „nem elégedett” a CDF nyilatkozatával, ami arra utal, hogy a tanítást az egyház nem fogja követni Németországban.
" Ez azt a benyomást kelti, hogy a teológiai vitát, amelyet jelenleg az egyetemes egyház különböző részein vitatnak meg, ideértve Németországot is, a lehető leggyorsabban be kell fejezni "- mondta Katholisch beszámolója szerint. Bätzing hozzátette, hogy ez egyáltalán nem lehetséges, „mert a vita intenzív és sok helyen jó érvekkel bír, és a mai lelkipásztori gyakorlattal kapcsolatos teológiai megkereséseket nem lehet egyszerűen egy hatalmi szóval elhagyni az útból”.

Franz-Josef Overbeck, Essen németországi püspöke a Bildnek elmondta, hogy a homoszexuális párok áldásának tilalma ellenére továbbra is minden lelkipásztori embert elkísér, ha ezt kérik, függetlenül az élet helyzetétől. . "

Johan Bonny belga püspök ma elmondta , hogy „szégyent érez egyházam iránt” és „intellektuális és erkölcsi értetlenségét”, miszerint Ferenc pápa jóváhagyja a kongregációnak az azonos nemű párok áldásának tilalmát. "Elnézést akarok kérni mindazoktól, akik számára ez fájdalmas és érthetetlen" - írta. Válaszul arra, hogy a gyülekezet kijelentette, hogy Isten nem áldhatja meg a bűnt, Bonny azt mondta, hogy „a bűn az egyik legnehezebben meghatározható teológiai és erkölcsi kategória, és így az utolsóként ragaszkodik az egyénekhez és közös életmódjukhoz”.A belga püspökök csoportként kijelentéssel reagáltak arra, hogy továbbra is követni fogják Ferenc pápa vitatott Amoris Laetitia enciklikáját, amikor a katolikus egyházban homoszexuálisokról van szó.
A püspökök azt mondták, hogy „rájönnek, hogy sok homoszexuális hívő, szüleik és nagyszüleik, családjuk és barátaik számára ez különösen fájdalmas.”
„Éveken át hazánk katolikus egyházi közössége minden szekciójában (püspökök, papok, diakónusok és lelkipásztori munkások, teológusok, tudósok, politikusok és szociális munkások) más társadalmi szereplőkkel együtt a tisztelet légkörén dolgozik, elismerés és integráció ”- állítják. „A püspökök arra ösztönzik társaikat, hogy továbbra is kövessék ezt az utat. Ebben támogatást érez az Amoris laetitia , A szeretet öröme felszólítás , amelyet Ferenc pápa a 2015-ös püspöki szinódus után írt: észlelje, irányítsa és integrálja; ezek maradnak a püspökök legfontosabb kulcsszavai. ”

James Martin jezsuita pap, egy sor tweets , felszólította azokat, akik kiállnak vele normalizálását homoszexualitás a katolikus egyház, hogy „soha nem a kétségbeesés.”
"Ma tucatnyi üzenetet kaptam # LMBTQ emberektől, valamint barátaiktól, családjaiktól és szövetségeseiktől, akik azt mondták, csalódtak, elbátortalanodtak és elkeserítették a Vatikán legújabb, az azonos neműek közötti házasságok áldásainak megakadályozásáról szóló nyilatkozatát" - írta. Twitteren.
„Sokuk számára a dokumentum mélységesen elbátortalanította, bár talán nem volt meglepő, tekintve a CDF hosszú távú álláspontját ebben a témában. Sok ember, több német püspök és más nyugati papok biztatására, akik ilyen áldásokra vállalkoztak, abban reménykedtek, hogy az ilyen áldások egy kis utat jelentenek, hogy az egyház felismerje, amit a CDF dokumentuma ezeknek „pozitív elemeinek” nevezett párok, még akkor is, ha nem tudtak házasságot kötni az egyházon belül, szentségi unióban. Különösen fájdalmas azoknak az LMBTQ-embereknek, akik ma felvették a kapcsolatot velem, az a kijelentés, hogy Isten „nem áldja és nem tudja megáldani a bűnt”.
„Először azt akarom mondani LMBTQ barátaimnak, hogy veletek vagyok imádságban. Másodszor, tudd meg, hogy az egyház útja az LMBTQ-személyekkel hosszú, és Krisztus velünk van - LMBTQ-emberek, családok, barátok és szövetségesek -, és soha nem hagy el minket. De ez egy út ”- írta.
Martin arról biztosította a homoszexuálisokat, hogy Jézus az „oldalukon” áll, ami arra utal, hogy a CDF nyilatkozata összehasonlítható a „hideg” téllel és a „nehéz” nagyböjttel.

Kenneth Boller jezsuita pap, a New York-i Szent Ferenc Xavier-templom lelkésze azt mondta, hogy “mélyen elszomorította” a CDF nyilatkozata. „Különösen fájdalmasak azok a szavak, amelyek szerint Isten„ nem áldja és nem tudja megáldani a bűnt ”. Boller azt mondta, hogy„ a változás az egyházban nagyon lassan következik be ”a homoszexualitás elfogadását illetően, hozzátéve, hogy„ Krisztus velünk van ezen az úton ”.

Március 15-én a CDF kiadta válaszát arra a kérdésre, hogy az egyháznak van-e „ereje áldást adni az azonos neműek szervezeteinek”. A kérdésre a gyülekezet prefektusa, Ladaria Ferrer Luis bíboros „negatív” választ adott. A gyülekezet nyilatkozatához Ferenc pápa hozzájárult.
A gyülekezet kijelentette, hogy „nem jogos áldást adni olyan kapcsolatokra vagy párkapcsolatokra, amelyek házasságon kívüli szexuális tevékenységet jelentenek (vagyis a férfi és a nő felbonthatatlan egyesülésén kívül önmagában nyitottak az élet közvetítésére) ), akárcsak az azonos neműek közötti szövetségek”

„Az ilyen kapcsolatokban jelenlévő pozitív elemek, amelyeket önmagukban értékelni és értékelni kell, nem igazolhatják ezeket a kapcsolatokat, és nem tehetik őket egyházi áldás legitim tárgyává, mivel a pozitív elemek a Teremtőnek nem rendelt unió kontextusában léteznek. terv ”- olvasható a közleményben.

A homoszexuális párok áldását különösen a katolikus egyház vezetői szorgalmazták Németországban, például  Reinhard Marx bíboros  és más püspökök, akik az ország „ zsinati ösvényének ” részei , és liturgikusan megáldották az ilyen kapcsolatokat.

A katolikus egyház azt tanítja, hogy a homoszexualitás egyike annak a négy bűnnek, amelyek igazságért a mennybe kiáltanak. A katolikus egyház katekizmusa kimondja, hogy „a Szentírásra alapozva, amely a homoszexuális cselekedeteket súlyos romlottság cselekedeteiként mutatja be, a hagyomány mindig kijelentette, hogy„ a homoszexuális cselekedetek lényegében rendezetlenek ”. Ellentmondanak a természeti törvénynek. Bezárják a nemi aktust az élet ajándékába. Nem valódi affektív és szexuális kiegészítő jellegűek. Semmilyen körülmények között nem hagyhatók jóvá ”(CCC 2357).

A CDF rámutatott, hogy az áldás megszerzéséhez „objektíven és pozitívan meg kell rendelni a kegyelem befogadását és kifejezését, a teremtésbe beírt és Isten Krisztus által teljesen kinyilatkoztatott Isten tervei szerint”. A gyülekezet azt is hangsúlyozta, hogy a homoszexuális szakszervezetek áldása „nem tekinthető törvényesnek”, mivel „a személyek áldása kapcsolatban áll a szentségekkel”.
„Ez azért van, mert a házassági áldás bizonyos utánzatát vagy analógját jelentenék a Házasság szentségében egyesített férfira és nőre, miközben valójában„ semmi sem indokolja, hogy a homoszexuális szakszervezeteket bármilyen módon hasonlónak, sőt távolról analógok Isten házassági és családi tervével."

/Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/pro-lgbt-catholic-bishops-priests-decry-defy-over-vaticans-ban-on-blessings-for-homosexual-couples 2021.03.17./ A cikk fordítása google-s fordító használatával történt.*B.Kiss-Tóth László