Raymond Wolfe:

A New Jersey-i Texas és Mississippi tisztviselőit több mint 150 választási csalás vádjával tartóztatták le

 
A közelmúltbeli választási csalásokkal kapcsolatos vádiratok számos hasonló eseményt követnek az Egyesült Államokban, és szembeszállnak a demokraták azon állításával, hogy a postai úton történő szavazás mentes a súlyos csalási kockázatoktól.
 
Levélben történő szavazás (Shutterstock)
 
Texas, New Jersey és Mississippi helyi tisztviselőit csaknem 200 teljes választási csalás vádjával vádolták - jelentették be az elmúlt napokban az állam főügyészei.

 

Texasban egy bírósági tisztet és további három személyt tartóztattak le a múlt hónapban 150 választási csalás vádjával - áll az állami főügyészség sajtóközleményében .
A texasi Medina megyében, a békebírót, Tomas Ramirezt február 11-én tartóztatták le, miután a nagy esküdtszék a hét elején vádat emelt vele szemben. Ramirez ellen szervezett választási csalással és több mint egy tucatnyi váddal vagy szavazólap borítékának illegális birtoklásával kell szembenézni.
Leonor Rivas Garzát, Eva Ann Martinezt és Mary Balderramat Ramirezzel együtt letartóztatták. A vádak ellenük az illegális szavazás, a választási csalás, az ügynökként való fellépés és a kormányzati nyilvántartások hamisítása.
A legfőbb ügyészség megjegyezte, hogy a vádiratok a texasi idősek otthonában folytatott illegális szavazatgyűjtés körüli állításokra összpontosulnak, amelyek hatással voltak a 2018-as megyei versenyekre. Ramirezt  abban az évben a békebírónak választották, bár azóta felfüggesztették tisztségéből.

Kevesebb, mint egy hét múlva Texas bejelentette a medinai választási csalások elkövetőinek a letartóztatását. A New Jersey-i legfőbb ügyészség szerint Paterson város tanácsosai ellen vádat emeltek a tavaly májusi különleges választásokon való állítólagos beavatkozás miatt.
A tanácsosok, Alex Mendez és Michael Jackson, májusban nyerték meg elsődleges versenyeiket, bár őket és két másik kampány dolgozóját csalással vádolták meg a választást követő heteken belül. A New Jersey-i szavazást túlnyomórészt postai úton végezték el 2020-ban.
Mendez és Jackson ellen február végén az állami nagy esküdtszék vádat emelt választási csalás, nyilvántartásba hamisítás, postai küldemények leadásának csalása, szavazólapok illetéktelen birtoklása és nyilvántartások meghamisítása miatt. Mendez vádjával hamis választói regisztráció miatt is vádat emeltek.
 
 

A főügyész Patersonban kezdett vizsgálni a szabálytalanságokat, miután az amerikai postai szolgálat ellenőrei arról számoltak be, hogy több száz postai küldőlapot találtak postaládákban . A megyei választások testülete több mint 800 Paterson-szavazólapot utasított el, és egy New Jersey-i bíró később érvénytelenítette a verseny eredményét.

A múlt hét végén egy bíró semmisítette meg Mississippiben az önkormányzati választásokat. Jeff Weill bíró, akit az állam legfelsõbb bírósága nevezett ki az ügybe, határozatában kijelentette, hogy a Mississippiben, Aberdeenben tartott júniusi elõzetes választásokon leadott hiányzó szavazatok 78% -a érvénytelen. 83 rendes szavazólapot számláltak annak ellenére, hogy a választási dolgozók nem írták alá.
Weill bíró ügyvédi engedélyt adott ki közjegyzőhöz, Dallas Joneshoz, aki problémás szavazásokon írt alá és elismerte, hogy megsértette a választási jegyzőkönyvet. Jones azóta letartóztatták. Azt vallotta, hogy júniusban kijavította egy helyi tisztviselő apjának szavazólapjait a tisztviselő házában, és engedélyezte, hogy ott körülbelül 30 valami szavazzon.
Aberdeenben a választási csalások a város rendőrfőkapitányát és volt polgármesterét, valamint az önkormányzati tanács egyik jelöltjét vonták be, akik mind megsértették a választók megfélemlítési és zaklatási törvényeit - mondta Weill bíró.
Weill új választásokat hirdetett, amelyeket kedden ütemeznek be.


A legújabb választási csalási vádak Mississippiben, Texasban és New Jersey-ben következnek számos hasonló eseményt az Egyesült Államokban, szemben azzal, hogy a demokraták ragaszkodnak ahhoz, hogy a más iparosodott országokban tilos postai úton történő szavazás mentes a komoly csalási kockázatoktól.

A HR 1, vagyis a Népért törvény , amely a múlt héten egyetlen republikánus szavazás nélkül elfogadott a Házban, arra kényszerítené az államokat, hogy vállalják az egyetemes postai küldeményes szavazást, és megszüntessék többek között a választói azonosító követelményeit. Texas, Mississippi és további tizennyolc állam ügyvédje elutasította a törvényjavaslatot alkotmányellenes kísérletként, amely „bitorolja az államok tekintélyét”.

/Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/officials-in-texas-new-jersey-and-mississippi-arrested-on-over-150-election-fraud-charges 2021.03.09./A cikk fordítása google-s fordító használatával történt.*B.Kiss-Tóth László