B.Kiss-Tóth László:

Derek Chauvin rendőrtiszt ellen tüntettek vasárnap Minneapolisban

image.png
 
 
*
Előzmények: 
Tavaly tavasszal egy George Floyd nevezetű néger bűnözőt az elfogása utáni ellenállása miatt a minneapolosi rendőrök úgy tették ártalmatlanná, hogy a földre teperése után Derek Chauvin rendőrtiszt egyik lábával a nyakára térdepelt. 
8 percen keresztül a nyakán térdepelt, mi közben George Floyd alig kapott levegőt, meghalt és nem sikerült az újraélesztése.
 
image.png
 
(G. F., D. C. és a cselekmény)
*
George Floyd halála ürügyén a baloldali Fekete Életek, a BLM és az Antifa szervezetek anarchistái Minneapolisban és az állam több városában a tömeges zavargások milliárdos károkat okoztak.  Csak Minneapolisban több, mint 100 vállalkozást tettek tönkre, otthonokat romboltak le, gyújtogattak, rendőrökre támadtak.
*
Minneapolis belvárosába a vasárnap késődélutáni békés tüntetést azért szervezték mert Derek Chauvin gyilkossági perének tárgyalása nemsokára kezdődik, az elmúlt héten bírói testület úgy döntött, hogy a bírónak mérlegelnie kell a tavaly elvetett harmadik fokú gyilkossági vád visszaállítását és hétfőn az esküdtszék tagjainak kijelölése történik.
 
image.png
 
 
*
Derek Chauvint eddig másodrendű akaratlan gyilkossággal és másodfokú emberöléssel lett megvádolva.
A védelem azonban azt állítja, hogy George Floyd valójában a fentanil-túladagolás következtében halt meg, miután az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a halálakor halálos mennyiségű fentanilszint volt a rendszerében.

A védelem várhatóan azzal is érvelni fog, hogy a minneapolisi rendőrség kézikönyve tanítja be a tiszteket a     'nyakvédő' használatára, amelyet Chauvin használt George Floydon.

Minneapolis mintegy 36 millió dollárt költ közbiztonságra a tárgyalás idejére.

A Cristina Laila/ https://www.thegatewaypundit.com 2021.03.08. nyomán:*B.Kiss-Tóth László  
*
Kapcsolódó:
David Schuman márc. 7-i twitteres videói:
image.png
 
Videó: https://twitter.com/i/status/1368662380872409090
 
image.png
 
Videó: https://twitter.com/i/status/1368663984442839047
*
Brian Entin márc. 7-i twitteres videója:
Videó: https://twitter.com/i/status/1368954346583506945
 
*B.Kiss-Tóth László 2021.03.08.