*B.Kiss-Tóth László:

Családbarát oldalt cenzúrázott a Twitter egy transznemű biológiai nemének közlése miatt


A Twitter felfüggesztette a Daily Citizen oldalát Zacchari Mettler író leközölt cikke miatt, amelyben megállapította a Biden-adminisztráció egyik tisztviselőjének: dr. Rachel Levine-nek a  biológiai nemét: "Dr.  Rachel Levine transznemű nő, vagyis olyan férfi, aki azt hiszi, hogy nő."
 
 
 
"A Twitter számára gyűlöletkeltő magatartás annak a helyes kijelentése, hogy egy transznemű nő, aki biológiailag férfi, férfi" - mondta Mettler, a cikk írója a The Federalist-nak. „Ha biológiai igazságot állítasz a Twitteren, ez a megállapítás elég nekik ahhoz, hogy az oldalt cenzúrázzák. A Twitter hadilábon áll a biológiával. 
A Twitter felvette a kapcsolatot a Daily Citizennel, és értesítette őket, hogy felfüggesztette a szervezet számláját, mert „megsértette a gyűlöletkeltő magatartás elleni szabályokat”, és „erőszakot hirdetett, fenyegette vagy zaklatta” Levine-t. Az értesítésben azt mondták, hogy törölnie kell a tweetet, ha vissza akarja állítani a Daily Citizen a Twitter-profilját a felfüggesztését követően.

A Daily Citizen fellebbezést nyújtott be a felfüggesztése ellen, de elutasították, ezért az egyértelműség érdekében visszanyúlt a Twitterhez. A Twitter ezt követően törölte a tweetet. 

Mettler cikke egyébként megvitatja azokat a Pennsylvania-i felszólalásokat is, amelyek Levine lemondását követelik, mert az egyik idősek otthonában, ahol többüknek az anyját ápolták, ugyanabban az időben Rachel Levine COVID-19-cel fertőzött betegeket helyeztetett oda. Több idős ember elkapta a vírust és közülük sokan meghaltak.
 
 
FamilyPolicyAlliance
@family_policy  2021.01.29., https://thefederalist.com/2021/02/22., 
https://www.thegatewaypundit.com 2021.02.23. híranyaga nyomán *B.Kiss-Tóth László