*B.Kiss-Tóth László:

Több tucatnyi demokrata képviselő nem akarja,  hogy Biden elnök teljes ellenőrzést gyakoroljon az amerikai atomfegyverek felett

A legutóbbi hivatalos információk szerint szerint számos olyan demokrata képviselő van, aki nem akarja, hogy Joe Biden teljes mértékben irányítsa Amerika atomfegyvereit.

Talán tudnak valamit ezek a demokraták, amit a többiek nem? Azt, hogy Biden mentális állapota nem csak idős korát veszélyezteti, hanem (atom)háborúba sodorhatja Amerikát?

A Politicótól:
 
Házi demokraták közel három tucatja a legfrissebb felhívásukban hétfőn felszólították Bident, hogy mondjon le a nukleáris fegyverek elindítására vonatkozó egyedüli hatásköréről, reformálja meg a parancsnoki és ellenőrzési struktúrát annak érdekében, hogy egyetlen ember se kezdeményezhessen atomháborút.

"... Egyetlen személy jogosultsága valós kockázatokat rejt magában" - áll a levélben, amelyet a kaliforniai Jimmy Panetta képviselő vezetett. "A korábbi elnökök azzal fenyegetőztek, hogy nukleáris fegyverekkel támadnak más országokat, vagy olyan magatartást tanúsítottak, amely miatt más tisztviselők aggodalmukat fejezték ki az elnök ítélete miatt."

"Bár minden elnök vélhetően konzultálna tanácsadókkal, mielőtt elrendelné a nukleáris támadást, erre nincs szükség" - teszi hozzá a levél. „A hadsereg köteles végrehajtani a parancsot, ha úgy ítélik meg, hogy a haditörvények szerint ez törvényes. Az amerikai nukleáris erők jelenlegi helyzetében ez a támadás percek alatt megtörténhet."
*

Íme, a szóbanforgó demokrata képviselők levele:

image.png
 image.png 
 
*B.Kiss-Tóth László 2021.02.24.