John Green:

Joe Biden, a túsz   

Hivatalba lépése óta a 34. nap

image.png
 
 

Joe Biden első elnöki hivatali munkanapja -Infostart.hu

Joe Biden csinálta a történelem legvérszegényebb elnöki kampányát. A COVID-19 ürügyeként hónapokig tartózkodott a kampány nyomától, korlátozott hozzáférést biztosított a sajtóhoz, és furcsa gyűléseket tartott, szavazók nélkül. Amikor „kövérnek” nevezte a választópolgárokat, és ökölharcra hívta ki Donald Trumpot, tudtuk, hogy túl van a legjobb korán, és a legfelsõbb idõszak soha nem volt túl lenyûgözõ. Soha senki sem csodálta Joe-t intelligenciájáért, bölcsességéért, államférfiúságáért vagy kreativitásáért. Nem, nyilvánvaló volt, hogy csupán egy szállítási mechanizmus, amely a Fehér Házat - inkább egy politikai trójai falóhoz hasonlóan - „együtt létező” lökhárító matricával juttatja el a politikai baloldalhoz.

Bár arra számítottunk, hogy a Biden elnökségnek semmi köze nincs Joe Bidenhez, én biztosan nem számítottam rá, hogy így fog kinézni. Csak én vagyok így, vagy a végrehajtási parancs aláírási ceremóniái hátborzongató túszhelyzet-videóknak tűnnek? 

  • Az íróasztalnál ülő fogoly - ellenőrizze
  • A fogoly dezorientáltnak és zavartnak tűnik - ellenőrizze
  • A fogoly valaki más által világosan írt nyilatkozatot olvas - ellenőrizze
  • Álarcos elrablók a rab mellett, hogy tartsák a forgatókönyvön - ellenőrizze

Fontos megjegyezni, hogy ezekben a helyzetekben a hatalom nem az íróasztal mögött ülő srácban rejlik - tekintet nélkül a címére vagy bármilyen fontos fogásra. Az erőt a háttérben rejtőzködő álarcos elrablók tartják. A Harris / Biden közigazgatás áramközvetítői San Fran Nan és Not-Mrs. Brown Harris. A legliberálisabb egykori szenátor és a jelenlegi legszélsőségesebb kongresszusi nő a végrehajtó hatalom igazi lövöldözője.

Ez egy újabb kérdést vet fel. Miért kell két embernek a törvényhozásból azon munkálkodnia, hogy megkerülje a törvényhozást? Joe mintegy 50 végrehajtási parancsot írt alá hivatalának első hónapjában. Ez felpörgeti a történelem minden elnökének a legtöbb végrehajtó parancsát. Ez sérti a reprezentatív kormányzást.

 

Ezen végrehajtási rendelkezések gyors elolvasása rávilágít arra, hogy a házelnök és az alelnök miért alkalmaz végrehajtási utasításokat a kongresszusi jogszabályok helyett. Az aláírt megrendelések többsége valószínűleg nem tudott ellenállni a nyilvános ellenőrzésnek. Az amerikai választóknak még mindig jelentős segítségük van az istenien kiadott józan ésszel - még akkor is, ha Washington azt mondja:  nem. Ha ezekről az intézkedésekről a kongresszuson vitatnának, az állampolgárság üvöltözne képviselőikre, hogy „üssék le”. A Biden általi https://www.google.com/url?q=https://www.federalregister.gov/presidential-documents/executive-orders/joe-biden/2021&source=gmail&ust=1614118877810000&usg=AFQjCNEAypIhdGynZLInm0zwQyHetutB9A" style="color: rgb(17, 85, 204); background: transparent;" rel="noopener">végrehajtó utasítások olvasatából kiderül, hogy az ambiciózus radikalizmus rejtőzik néhány nagyon ártalmatlan cím mögött.

  • „A törvényes és pontos felsorolás és adatmegosztás biztosítása a tízéves népszámlálás alapján” az a parancs, hogy az illegális külföldieket meg kell számolni, amikor meghatározzuk, hogy az egyes államok hány kongresszusi körzetet kapnak.
  • „A nemi identitás vagy a szexuális orientáció alapján történő megkülönböztetés megelőzése és leküzdése” egy olyan parancs, amely biztosítja, hogy a transzneműek bármelyik általuk választott mellékhelyiséget használhassák.
  • A „Munkavállalók egészségének és biztonságának védelme” elrendelés, amely kiterjeszti az OSHA hatáskörét olyan intézkedésekre, mint a maszkok viselése és a társadalmi távolságtartás a magánvállalkozásokban.
  • „A szövetségi munkaerő védelme” parancs a szövetségi alkalmazottak egyesítésére és a rosszul teljesítők védelmére a felmondás ellen.
  • „A klímaválság kezelése itthon és külföldön” parancs a párizsi klímaegyezmény újbóli belépésére, az üzemanyag-feltárás korlátozására és az éghajlatváltozás nemzetbiztonsági kérdésként való megjelölésére. Ez azt jelenti, hogy a Patriot Act érvényre juthat az „éghajlat-tagadók” ellen? Az „orosz összejátszás” átverés és a „FISAgate” után ki mondhatja?
  • „A törvényes bevándorlási rendszereinkbe vetett hit helyreállítása, valamint az új amerikaiak integrációs és befogadási erőfeszítéseinek megerősítése” egy olyan parancs, amely biztosítja, hogy az idegenek (még az illegális fajtájúak is) hozzáférjenek a kormányzati programokhoz és juttatásokhoz. Ez megváltoztatja a „közterhek” számítását is, így a vízumkérelmeket nem utasítják el pusztán azért, mert a kérelmező kormányzati segítségtől függene, hogy ebben az országban éljen.
  • „A Fehér Ház hitalapú és szomszédsági partnerségi irodájának létrehozása” a politikai döntéshozatal kiterjesztésének elve a közösségi hitalapú programok vonatkozásában. Egy egyházi ismeretterjesztő program üzemeltetője számára lehet-e valami félelmetesebb, mint egy szövetségi alkalmazott, aki azt mondja neked, hogy veled „fognak partneri kapcsolatba lépni”?

Ahelyett, hogy megvitatnák ezeket a kérdéseket a Házban és a Szenátusban, az áramügynökök úgy döntöttek, hogy a kék színű öreg srác csak kijelenti őket. Elérik céljaikat, és Joe megkapja a hibát.

Még mindig van egy kérdésem - miért rohan? Joe csaknem napi egy ütemben írja alá a végrehajtási utasításokat. Az adminisztráció úgy viselkedik, mintha határidőig dolgoznának. Lehetséges, hogy a lehető legtöbbet próbálják elérni, mielőtt Joe elkerülhetetlenül felrobbantaná a saját elnökségét? Joe lévén Joe, csak idő kérdése, hogy olyasmit tegyen vagy mondjon, ami társadalmilag annyira elfogadhatatlan, hogy alkalmatlanná válik szállítási mechanizmusként.

Mi történik, ha a „hasznos idióta” már nem hasznos? Ez az, ahol a 4. szakasz a 25 th módosítás jön. Ez lehetővé teszi az alelnöknek, dolgozik a kabinet és a szenátus, hogy távolítsa az elnököt, aki már nem lesz képes teljesíteni a feladatait az irodában. Tekintettel arra, hogy Joe ha nem tudja ellátni a feladatokat, miközben elindul a hivatalba, ezt a nyilatkozatot hivatalba lépése után meglehetősen egyszerűnek tűnik.

Mivel Joe Biden nincs útban, milyen lesz az új adminisztráció? Ez lesz a Harris / Pelosi adminisztráció - Alexandria Ocasio-Cortez lesz az új házelnök. Csak azt szeretném, ha a „vevő megbánása” olyan társaság lenne, amelyben részvényeket vásárolhatnék. A republikánus kilátások a 2022-es és 2024-es választásokra folyamatosan jobbak.

*

(John Green minnesotai politikai menekült, jelenleg az idahói Starban lakik. Nyugdíjas mérnök, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás, a szervezetfejlesztés és a vállalati stratégiai tervezés területén. Elérhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.)

/Forrás: https://www.americanthinker.com 2021.02.22./ A cikk fordítása google-s fordító használatával történt. A fotó nem a cikk részét képezi.*B.Kiss-Tóth László