Raymond Wolfe:

Biden felmenti a kínai ujgur népirtást a különböző kulturális „normák” eredményeként

image.png
 
 
(Fotó: Rebel News)
 
"[Kulturálisan] minden országban más normák vannak, és vezetőik várhatóan követni fogják" 
mondta az elnök, amikor az ujgur népirtásról kérdezték.
 
image.png
 
(Fotó: Radio Free Asia)

Biden elnök azt javasolta, hogy Kína  etnikai kisebbségek elleni folyamatos népirtása egyszerűen a kínai kulturális „normák” eredménye. Megjegyzéseit kedden a CNN “Joe Biden elnök a városházán” való megjelenése során tette.

"Ha tud valamit a kínai történelemről, az mindig is az volt, amikor Kínát a külvilág áldozatává tette, amikor még nem egyesültek otthon" - mondta arra a kérdésre, hogy megvitatta-e Kína emberi jogainak megsértését a ujgur etnikai csoport egy beszélgetésben Xi Jinping kínai diktátorral.

"Tehát Hszi Csin-ping központi elve - nos, nagyban túlbecsülve - központi elve az, hogy egységes, szorosan ellenőrzött Kínának kell lennie. És ésszerűségét azokra a dolgokra használja, amelyeket ez alapján tesz"- tette hozzá Biden.

"Felhívom a figyelmét, hogy egyetlen amerikai elnököt sem lehet fenntartani elnöknek, ha nem tükrözi az Egyesült Államok értékeit"    - mondta Biden. "Szóval, az az elképzelés, hogy nem fogok felszólalni azon ellen, amit Hongkongban csinál, amit Kína nyugati hegyeiben és Tajvanon az uigurokkal csinál ... megkapja" - folytatta.

"[Kulturálisan] minden országban különböző normák vannak, és vezetőik várhatóan követni fogják" -mondta Biden. Ezután arra utalt,  hogy Kínának az emberi jogok megsértésének „következményei”  a nemzetközi intézményeken keresztül lesznek, bár Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára visszavonta ezt az állítást.

*
*

A városházához kevesebb hozzászólás érkezett, mint egy héttel korábban a pekingi feketelistára. 

ABBC News számára szisztémás a kínzás és a nemi erőszak a kínai Xinjiang tartományban, az  ujgur rabokon.

Biden, aki 2020-ban keményen Kínán platformon futott, előző nap „nagyon fényesnek” és „nagyon keménynek”dicsérte Xi Jinpint.

A médiában és a túlélők szerint  a kínai kormány hárommillió ujgurt internált  több száz táborba, megöltek néhány foglyot, és abortuszra kényszerítették a többieket.

Az ujgur nők százezrei kerülhettek önkényesen sterilizálásra az évek óta tartó hszincsiang-i etnikai tisztító kampány során.

Kína ujgur közösségének megsemmisítése már találkozott erőteljes elítéléssel a Trump adminisztráció részéről, beleértve a hullám szankciókat tavaly nyáron, és a népirtás megjelölést  januárban.

*

PariahDog twitteres bejegyzése: 
witter.com/Pdog119/status/1283359233866637314?re
Uighurs sitting, bound and blindfolded, waiting to be loaded onto train cars and taken — somewhere. Drone footage from an unknown hero in China.

Videó: https://twitter.com/i/status/1283359233866637314

*

Joe Biden kedden elutasította a hszincsiang-i népirtás vádját, ami nem az első meghajlása a kínai emberi jogi  visszaélések előtt. 2011-ben, egy hivatalos kínai látogatás alkalmával Biden akkori alelnök azt mondta , hogy „teljes mértékben megérti” és nem „találgatja” az ország egygyermekes politikáját, amelyet számtalan kényszerített terhességmegszakítással és csecsemőgyilkossággal hajtottak végre.

Biden fiának, Hunternek egyik üzleti partnere azt állította tavaly, hogy Joe Biden pénzügyileg részt vett több millió dolláros üzleti ügyletekben, amelyeket Hunter Biden folytatott a kínai állam által ellenőrzött vállalatokkal.

Hunter Biden  állítólag  még mindig annak a cégnek a társalapítója , amelynek eddig több mint  $ 1 milliárd értékű  ügyleteik voltak Peking által támogatott szervezetekkel.  
 
/Forrás:https://www.lifesitenews.com/news/biden-excuses-chinas-uighur-genocide-as-the-result-of-different-cultural-norms 2021.02.18. /A fordítás google-s fordító használatával készült. *B.Kiss-Tóth László