Cassandra Fairbanks:

A Trump elnököt eláruló Liz Cheney képviselőnő nem hajlandó lemondani      

annak ellenére, hogy a Wyomingi Republikánus Párt Központi Bizottsága    
elsöprő többséggel bizalmatlanságot szavazott ellene
 
 
 
A párt központi bizottságának 74 tagjából csak 8-an ellenezték ezt a bizalmatlansági lépést.
Állásfoglalásuk szerint Cheney képviselő nem képviselte a wyomingi szavazókat, amikor a demokrata ellenfeleket támogatva Donald Trump elnök elleni vádemelésre szavazott.

Az állásfoglalás megállapítja, hogy: „Cheney képviselő figyelmen kívül hagyta és megsértette a republikánus képviselőház  szabályait, amikor nyilvánosságra hozta azt a szándékát, hogy csatlakozzon a Demokrata Párt által javasolt eljáráshoz, hogy a testület előtt bizonyítékot terjesszenek a bíróság elé a felelősségre vonásért” annak ellenére, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Trump elnök valaha is erőszakos fellépésre szólította volna fel politikai ellenzéket. 
Ehhez képest Cheney képviselő baloldali új politikai szövetségesei folyamatosan erőszakos felkeléseket és a személyes és a közvagyon megsemmisítését szorgalmazzák, ideértve az óvadék összegyűjtését is a felkelők számára."  
Továbbá: „Cheney képviselő megsértette szavazóinak bizalmát,amikor nem akarta képviselni a wyomingi szavazók nagy többségét, az őt képviselni választók akaratát, és elhanyagolta a párt képviseletének kötelezettségét.

Cheney képviselő "árulásának" következményeként számos republikánus jelezte Wyomingban és az Egyesült Államokban, hogy ezek után már nem fognak aktívan részt venni a Republikánus Pártban, lemondanak a körzeti képviselői posztjukról a párton belül, vagy amíg Cheney képviselő hivatalban van, kilépnek a pártból.
Az állásfoglalás azt is kimondja, hogy „a wyomingi republikánusok többsége azt is elismeri, hogy az ország több államában jelentős szabálytalanságok történtek a választás folyamán.  

A csaknem 90 %-os bizalmatlansági szavazási eredmény ellenére a Trump-ellenes képviselőnő nem hajlandó a mandátumáról lemondani. 
Ezt ki is nyilatkoztatta a Cheney a Fox News Chris Wallace-nak: „Nem” fogok visszalépni. Úgy gondolom, hogy Wyoming-szerte az emberek megértik és elismerik, hogy a legfontosabb kötelességünk az Alkotmány iránt. 
És amint elmagyaráztam - és folytatni fogom - az egész állam támogatóinak és az egész állam szavazóinak, az eskü, amelyet az Alkotmányra tettem, arra kényszerített, hogy a felelősségrevonás mellett szavazzak. "
/Forrás: https://www.thegatewaypundit.com 2021.02.07./*B.Kiss-Tóth László.