Nem pénzügyi okok miatt...  

Több bank önhatalmúlag zárolta 

vagy felmondta Donald Trump bankszámláit!

image.png
 
 

-A  Banks United floridai bank csütörtökön jelentette be, hogy a január 6-i capitoliumi zavargások miatt megszakították a kapcsolatot Donald Trump volt elnökkel és zárolta mindkét bankszámláját.
Pénzügyi adatai szerint Trump pénzpiaci számlái a Banks Unitednél 5,1 és 25,2 millió dollár között voltak.
"Már nincs semmilyen letétkezelői kapcsolatunk vele" - mondta a Banks United a Washington Postnak anélkül, hogy megalapozta volna a számlák zárolására vonatkozó döntését.

-A szintén floridai Professional Bank a múlt heti nyilatkozatában bejelentette, hogy többé nem fognak üzleti kapcsolatot folytatni a volt elnökkel vagy szervezeteivel.

-A New York-i Signature Bank és a Deutsche Bank is közölte, hogy megszakították a kapcsolatot Trump-pal és vállalkozásával.
A Signature Bank képviselője különösen ellenszenves álláspontot képviselt  Trump és szövetségesei ellen a kongresszusban, felszólítva őt a lemondásra és kijelentette, hogy nem folytat a bank üzleti tevékenységet az elnökválasztás igazolása ellen tiltakozó törvényhozókkal sem.
A Deutsche Bank jelenleg több mint 300 millió dollár hitelt igyekszik megoldani, állítólag arra törekszik, hogy a kölcsönöket egy másik hitelezőre ruházza át a negatív sajtó miatt, amelyet Trumpdal folytatott kapcsolata okozott.
A Deutsche Bank és a Trump Szervezet kapcsolata Letitia James New York-i főügyész polgári nyomozása alatt áll. James vizsgálja Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédjének Trumpra rábeszélő állításait is.

Bár a nyomozás polgári jellegű, James szerint bűnügyi vád merülhet fel, ha a büntetőjogi eljárás során felfedeznek bármit, ami bűncselekményre utal.

Cyrus Vance, a manhattani kerületi ügyvéd is vizsgálódik Trump dolgai iránt. Azt vizsgálja, hogy Trump szándékosan tévesen képviselte-e vagyonának értékét annak érdekében, hogy nagyobb adókedvezményeket kapjon.
Vance nemrégiben kiterjesztette vizsgálatát a Trump család Westchester megyei birtokára is, a Seven Springs nevű történelmi kastélyra, amelyet a Washington Post volt kiadója, Eugene Meyer épített.

Nem elég, hogy aljas módon "kicsapták" a hivatalából, a baloldal nem áll le a megtorlással, mindent elkövet annak érdekében, hogy a "megpuccsolt" elnök élete teljesen tönkremenjen...

 

htthttps://thehill.com/2021.01.21. és a https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/21/ nyomán.  

A cikk fordítása google-s fordító használatával készült. *B.Kiss-Tóth László