B.Kiss-Tóth László:
A kaliforniai embereknek elegük lett 
a demokrata kormányzójukból... 
 
image.png
https://ssl.gstatic.com/mail/sprites/newattachmentcards-ff2ce2bea04dec2bf32f2ebbfa0834ff.png") -219px -129px no-repeat; height: 21px; width: 21px;">
https://www.gstatic.com/images/icons/material/system/1x/add_to_drive_white_20dp.png"); background-position: center center; background-repeat: no-repeat; background-size: 20px; height: 21px; width: 21px;">
 
 
 

A kaliforniai embereknek elegük lett  az autoriterként kormányzó Gavin Newsom Covid -19 miatti cégbezárási parancsaiból, amelyek kisvállalkozások ezreit tették tönkre. Newsom akkor került tűz alá, amikor elrendelte a vállalkozásaik bezárását, miközben nyitva tartotta saját borászatát, a Plumpjack Winery-t. A Napa Valley-i francia mosodában majdnem "elfogyasztották", a fejenkénti 800 dollárért, miközben elmondta a  lakosoknak, hogy nem gyűlhetnek össze hálaadásra.

Newsom és szövetségesei a kaliforniai mocsárban most azon munkálkodnak, hogy bárkit bekenjenek a visszahívási erőfeszítéseikbe. A kalifornia  állam energiaválsága, áramkimaradások és az egekbe szökő autók regisztrációs díjai miatt 2003-ban megbuktatott kaliforniai kormányzó: Gray Davis régóta működő stratégája nemrégiben azt tanácsolta Newsomnak, hogy  hozzon létre egy „háborús szobát” a másként gondolkodók megtámadására.

A republikánus kaliforniai törvényhozó, Kevin Kiley éjjel-nappal dolgozik Gavin Newsom eltávolításán. Gavin Newsom demokrata kaliforniai kormányzó visszahívására való eddigi felhívása már több mint 1,2 millió aláírót vonzott. A visszahívás szervezőinek március 17-ig 1.495.709 aláírást kell  összegyűjteniük.  

 

*B.Kiss-Tóth László 2021.01.23.