4., rész: Felesleges a 2 szintû / jegybank és kereskedelmi bankok alkotta / bankrendszer.



A 2. szintre, a magántulajdonú kereskedelmi bankoknak a pénzügyi rendszerbe való beékelõdésére a kikerülhetetlenségük biztosítása miatt van szükségük.


Ez biztosítja a tulajdonképpeni hatalmat a bankrendszer tulajdonosainak.


A magánbank minden információt tudni akar az adósról, rólunk, de a bankról alig lehet tudni valamit, a gazdálkodásáról, pontosan mekkora a kihelyezett hitel állománya, mekkora a tényleges haszna, az milyen úton hová kerül…a tulajdonosi körrõl, mindent információt véd a „banktitok”.



Ez a magánbankrendszer dönthet jelenleg az életünkrõl: mi kerülhet megvalósításra az elképzeléseinkbõl, a beruházásokból, a fejlesztésekbõl. A magánbank a saját profit elvárása alapján dönt, akár a társadalom valós igényeinek háttérbe szorításával. Majd minden döntés haszonelvû lett, ami kiszolgáltatottá tette a társadalmunkat a pénz uralmának.


Ezzel a hatalommal vissza is tudnak élni, lásd a deviza alapú hitelezés rendszerét, ill. az általuk keltett jelenlegi „válságot”.



A kamat a jelenlegi pénzügyi rendszer további problémája, a pénz ára. A pénz nem lehetne áru, mert annak birtoklása, visszatartása, felhalmozása túlhatalomhoz ill. gazdasági zavarokhoz, válsághoz vezet.



Az államadósság egy számviteli, könyvelési mód / trükk, - mert a felvett hitel jórészt nem is tartózkodott nálunk, ment vissza a folyósítóhoz - amelyhez elengedhetetlen volt a politikai elit együttmûködése a magánbankrendszerrel.



Államcsõd nem következhet be, ill. csak akkor lehet államcsõdrõl beszélni:


- ha egy ország nem a saját pénzét használja, és kamat fejében vesz fel kölcsönt más, tõle idegen pénzintézettõl, / ezt nehéz bármivel is indokolni /


- a felvett hiteleket nem a gazdasága javára fordítja,


- ha a hitel kamatának növekedése meghaladja a gazdaság teljesítõképességét, és a „befektetõk” nem hitelezik tovább.


Saját magát finanszírozhatja minden nemzet a saját pénzével.



A magánbankok azért tudnak korlátlan mennyiségû pénzt teremteni / ami után természetesen szedik a kamatot / a számítógépeiken, a semmibõl, mert úgynevezett „tartalék elven” mûködnek. Részmegoldás lehet a tartalékráta 100 %-ra emelése, ami azt jelentené, csak a betétesek pénzét helyezhetik ki az adósok részére.


A kontrollált pénzteremtést a nemzeti jegybankoknak kellene végezniük.



Az ingatlanadó az állampolgárok magánvagyonának az államon keresztül történõ átszivattyúzása a hatalmas alapítványi, banki magánvagyonokba. Ez megengedhetetlen.


Ezekrõl a fõáramú médiákban megszólaló közgazdászoktól, az újságíróktól, netán a politikusoktól nem lehet hallani. Nem tanítják így sehol, ennek épp az ellenkezõjét sulykolják. Ezt a folyamatot ezért a társadalom nem látja át, ezért változtatni sem tud / akar rajta.



Régen, évszázadokkal ezelõtt már tiltották a kamatszedést. Bármely állam hazai jegybankja által kibocsátott pénze is lehet akár kamatmentes, pl. Japánban is voltak a közelmúltban ilyen idõszakok.


Így a hazai jegybank, a Magyar Nemzeti Bank / MNB is teremthet ismét pénzt a gazdasági folyamatok finanszírozására, ahogyan régen is tette. Hiszen nem mindig volt IMF nálunk, és évtizedeken át nem is volt infláció. Adóssága a jegybankkal szemben keletkezett az államnak, de az a számviteli elszámoláson múlt.



A nemzetgazdaság egészének költségvetését úgy mutatják be, amibe a szükséges plusz pénzt pl. az új beruházásokra, bérekre takarékossággal, megszorításokkal, illetve csak kívülrõl, magánbankoktól kamat fejében kölcsönvett pénzbõl lehet biztosítani. / Persze ez esetben a kölcsön kamatára ismét nincs meg a szükséges pénz, azt el kell vonni a gazdaságtól, vagy újra fel kell venni a magánbanktól kamat fejében, - perpeetum mobile-, véget nem érõ adósrabszolgaság az eredmény./


Ezzel szemben a saját nemzeti jegybank akár kamatmentesen biztosíthatja a szükséges pénzt, finanszírozhatja a gazdaságot.



Lehet egy olyan rendszerünk: ha egy beruházást kell pl. finanszírozni egy településen, akkor az MNB helyi képviselõi megtárgyalják nyilvánosan az igényt a helyi település vezetõivel, és a terv elfogadása után ütemezve folyósítják a pénzt.


A hazai anyagokból megvalósult létesítmény pl. sportcsarnok, uszoda, iskola, stb kivitelezésekor fellendíti a hazai építõanyagok gyártását, munkahelyeket teremt. Befejezés után azt a közösség tulajdonába kell adni, aktiválni, és nem keletkezik adósság.


A közösség gyarapszik, és nem kell adókat / pl. ingatlanadót kivetni / a közösségeknek, az önkormányzatoknak.


A vállalkozásokat hasonló módon lehet finanszírozni, õk a kapott kamatmentes pénzt visszafizetik a közösségi banknak, az MNB-nek.


A mezõgazdasági termelést lehet ösztönözni beállított állat létszám szerint, megtermelt termény mennyiség szerint, ahogyan korábban is volt.


Megyénként, de akár településenként lehetne inkubátor házakat létrehozni a kutatásokhoz, a magyar találmányok kifejlesztéséhez.


A közösségi tulajdonnak elsõbbséget kell kapnia a magántulajdonnal szemben.


Csodákra lesz képes ezzel a rendszerrel hazánk igen rövid idõ alatt, ezzel elérkezik az ARANYKOR.


Magyarok feladata az Aranykor eljövetele elõtt:


http://www.youtube.com/watch?v=VxRDEJ1xcoQ&feature=related



A legfontosabb az életfeltételek mindenkori biztosítása: élelem, lakhatás, energia, munka.



Élelmiszer termelésben kiváló adottságaink vannak, csak az érdekeltséget és a feldolgozóipart kell ismét biztosítani. A hazai és a külföldi piacokra nagy mennyiségû és jó minõségû árualapot tudunk rövid idõ alatt elõállítani.



A lakásépítést, vásárlást is megoldható: a közösség, ill. a közösségi bank, az MNB belép a kereskedelmi bank helyére. Az MNB-nek kell fizetni a törlesztõ részletet, a vételár teljes kifizetéskor lesz tulajdonos az addigi résztulajdonos ..ingatlanadó nélkül! Így minden magyar állampolgár lakáshoz juthat.


Ez lehet az egyik motorja a fellendülésnek.



Energia: létezik pl. hazai találmányként napelemes tetõcserép, hasonlóan a kisméretû szélturbinához… a közösségi bank, az MNB meghitelezheti a gyártásukat, a kivitelezést, és neki törlesztenénk, az MNB-nek, nem a multiknak és a külföldi bankoknak...késõbb ingyen lenne az energia..Vekla építõanyag, dupló üveg..mind a takarékosságot segíti. Az új épületek pedig csak fokozottan energia takarékosak lehetnek, amit megújuló energiával lehet mûködtetni. Ezzel a külsõ energia függõséget lehet csökkenteni. Ezt a sort napestig lehetne folytatni:



http://www.origo.hu/idojaras/20111118-napelem-biogaz-szelturbina-nemetorszag-multimilliomos-lett-a-zoldenergiabol-egy-nemet.html




http://coldfusionnow.wordpress.com/
itt van egy kereskedelmi gyártásra alkalmas új energiaforrás.. nikkelbõl állít elõ energiát, kb annyi nikkel amennyi van egy 5 centesben az ugyanannyi energiát ad mint 5 hordó olaj. Ezt most a Bolognai egyetem publikálta.


itt pedig részletes információ


http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator


A döbbenet, hogy egy asztalon elfér és 10kW energiát termel, s elég egy családnak.


Ez nem ingyen energia, csak igen ígéretes, mert mindenki számára hozzáférhetõ lehet.



Egy további hazai találmány: http://www.youtube.com/watch?v=quJbg9noIvU&feature=email


Minderre pénzt teremthet a MNB. A munkahelyteremtés lehetséges helyben, akár a közösség igényeit kielégítõ munkákkal. A technikai fejlettség, a termelés olyan fokot ért el, olyan kevés emberi kéz kell hozzá, hogy kis létszám meg tudja termelni a szükséges javakat, akár a mostaninál kevesebb munkaidõ alatt. pl. fakitermelésnél:


http://www.youtube.com/watch?v=-XQicnqaqHo


Az újítások, termelékenység fokozó találmányok beállítása után nagyon fontos a felszabaduló munkaerõ folyamatos munka végzése új munkahelyen, akár másik szakmában.



Az egyik legfontosabb dolgunk: hazai termékek vásárlása, mert az hazai foglalkoztatottságot, munkahelyeket, megélhetést jelent.


Ezt a rendszert használva lehet nyugdíjunk, ingyenes oktatás, mindenki számára elérhetõ az egészségügy.



A gazdaságba került pénz mennyiségét a jegybank, az MNB és a MNB részeként mûködõ adóhivatal, és a Statisztikai Hivatal kontrollálhatja.


Ez a Nemzeti Bankok igazi feladata, a pénz kibocsátása és õrködni a fizetõeszköz értékállóságán. Mindig legyen elegendõ, ne túl sok, ne túl kevés pénz mennyiség a gazdaságban, megfelelõ legyen a pénz forgási sebessége, legyen áru és szolgáltatás fedezet a pénzmennyiséggel szemben.


Ez adja az igazi fedezetet a fizetõeszköz értékállóságához, a vele szemben meglévõ munka és szolgáltatás mennyisége, és nem az aranyfedezet. Ma egyetlen pénz sem váltható bármikor garantáltan aranyra.


Inflációs nyomás nem keletkezik, ha az MNB része az Adóhivatal, amin keresztül szabályozható a forgalomban lévõ pénz mennyisége. Így a mostani adók nagy része is mérsékelhetõ, netán felesleges lenne, természetesen az ingatlanadó is.




Nincs szükség külföldi „befektetõkre”, hitelminõsítõkre, magánbankokra ahhoz, hogy finanszírozza bármely nemzet gazdaságát a saját jegybankja! / A király meztelen. /


Ezt minden nemzet közösségi bankja megteheti a saját gazdaságával.


Ez jelenti egy nemzet függetlenségét! Ezt egy önálló nemzet teheti meg, aki nem tagja olyan szövetségnek /EU/, ami ezt megtiltja neki.



Tehát ezt nemzetállamok megtehetik, akik aztán a kölcsönös elõnyök alapján együttmûködhetnek.


Ma ezzel szemben épp Európa mesterséges, a bankrendszer általi leépítését, tönkretételét látjuk:


http://www.hirado.hu/Hirek/2011/12/04/06/Az_euro_valsaga_vilagszerte_visszafogja_a_hitelezest.aspx


lehetséges, hogy azért, hogy a káosz után a láthatatlan magánbank tulajdonosok visszautasíthatatlan ajánlatát vita nélkül elfogadják a nemzetek és az emberek.


Európát a magánbankok eladósították, 4588 milliárd eurót kaptak nem nyilvánosan az EU-tól, a tagállamoktól, akik mégsem váltak tulajdonossá az általuk feltõkésített intézményekben. Vajon miért? Hogyan gazdálkodhat így az EU? Biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha tagjai vagyunk, maradunk az EU-nak?


„A brazil alkotmányban nem az szerepel, hogy mennyi lehet az államadósság, hanem: ha egy bank irányítása nem a társadalom érdekét szolgálja, akkor azt a nemzetgazdaság elleni terrorizmusnak minõsítik és 5 – 8 évi börtönnel bünteti azt a bankvezetõt, aki így viselkedik.”

http://www.youtube.com/watch?v=yVCMQZZEQN8&fb_source=message


Mit kell tenniük haladéktalanul vezetõinknek, politikusainknak?


- a MNB pénzkibocsátási jogát visszavenni a magántulajdonú bankoktól,


- a magánbankokat közösségi tulajdonba venni, elszámoltatni õket


- - ill. hazai közösségi bank alapítása, akár kamatmentes pénzzel ellátni a gazdaságot. A pénzt –még- nem kötelezõ a magánbankokban tartani. A civilek számára: 2009/85 törvény lehetõséget ad pénzforgalmi intézmény alapítására: ez az intézmény által vezetett számlára kerülõ pénz a miénk marad, akár az állam is finanszírozható belõle. / míg a bankban elhelyezett pénzünkkel a magánbank rendelkezik /



Ezekre kevés az esélyünk, ezért a társadalmi szerzõdést fel kell mondanunk a Szent Korona tan alapján: Az ellenállási jog lehetõvé és kötelezõvé teszi a Szent Korona tagjai számára, hogy az alkotmányosságon túllépõ önkényuralommal szemben fellépjenek. A Szent Korona tagjai, vagyis a polgárok egyenlõk, közülük senki nem uralkodhat a másikon, a jelenleg is érvényes Szent Korona-tan eleve kizár minden diktatúrát.



Megoldási javaslat hazánk jelenlegi helyzetére, az életben maradásra, a fejlõdésre:



- tanulás, a helyzetünk kialakulásának megértése


- önmagában kell elindítani mindenkinek a változást, azoknak, akik változást akarnak, nem kívülrõl, felülrõl, vagy a pártoktól, a rendszertõl várni azt.


- egymás tanítása, civiloffenzíva,


- a megosztottság, pártoskodás megszüntetése, közösségek kialakítása


- csak alulról építkezve, helyi szinten elkezdve lehetséges ezt felépíteni, összefogással


- egyéni, visszahívható, számon kérhetõ képviselet kialakítása


- Adj és megadatik program! http://lmv.hu/node/7292


- ez munka, tenni kell érte, mindenkinek, magától ez sem fog menni


- egy érthetõ, mindenki által elfogadható egyszerû programot kell kidolgozni, mint pl.: Magyar vagyok, szeretem a hazám és tenni akarok érte! http://lmv.hu/node/7221 az elveket megvitatni, elfogadni a helyieknek, a szomszédoknak, néhány utcának össze kell fognia., és együttesen cselekedni szükség esetén pl. az ingatlanadó elutasításában.


- a magánbankrendszer addig él, amíg tápláljuk / pénzzel, információval, részvétellel /



Egy párhuzamos, régi magyar erkölcsi alapokon nyugvó, pártoskodástól - megosztottságtól - mentes ember léptékû országot kell megszerveznünk, felépítenünk, nekünk, mert másra nem számíthatunk!


Mindezt erõszak és gyûlölet nélkül.



http://www.corvinuslibrary.com/magunkr/zetenyi.pdf



Ez lehet a jelenlegi hatalom, a kétpólusú egypártrendszer és a valódi hatalmat gyakorló bankrendszerrel szembeni lehetõségünk.


A jelenlegi hatalom nem vesz tudomást a nép, az emberek, a mi érdekeinkrõl, akkor nekünk kell – ha erre van állampolgári igény – nekünk, a népnek megfogalmazni, mit szeretnénk, és a szerint kell élnünk, akár egy ideig párhuzamos társadalmat alkotva a változás megtörténtéig.



Azoknak, akik azt gondolják: kicsi vagyok ehhez: Az óceán is cseppekbõl áll!



Magyar hitvallás: http://www.youtube.com/watch?v=Zd5rUf94fCE


Köszönöm, hogy elolvasta a véleményem, melyet gondolat ébresztõnek szánok.


Ha egyetért vele, küldje el ismerõseinek, vitassák meg, fogalmazzák meg saját álláspontjukat és cselekedjenek.



Wass Albert szavai a háromféle magyarról



Háromféle ember van ebben az országban, háromféle magyar.


Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel.


Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.



Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévõket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hûségét, és nagyobb koncot kapjon érte.



Egy másik részük az ellenkezõjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amirõl úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.



Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hõs, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fû a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tûr, mindent eltûr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.



(Wass Albert)




Hargitai Sándor 2011-12-04




1. rész: http://lmv.hu/node/7277


2. rész: http://lmv.hu/node/7281


3. rész: http://lmv.hu/node/7286


4. rész: http://lmv.hu/node/7294