Gondolatok a pénzügyi- gazdasági-politikai rendszerünkrõl az ingatlanadó kapcsán 2/4 rész







2., rész Folyamatosan nõ az államadósságunk, mert a lehetõségeinken túl költekezünk, legalábbis a vezetõink, a média ezt igyekszik elhitetni velünk.


Mintha valaha is rajtunk, polgárokon múlt volna az ország gazdálkodása, nem a vezetõinken, a pártokon…



Valójában mi is az oka az államadósságnak? Hogyan lehetséges, hogy a világban majd minden ország el van adósodva a magánbankoknak?



http://ca.gdc_economist.economist.com.s3.amazonaws.com/index.html#debt_per_capita+2011+o+xx+xx+xx



Ennek továbbgondolása: http://lmv.hu/node/7237



- Az egyik ok, hogy kamatos, külföldi magánbankok által "teremtett" devizát, pénzt használnak-használunk. A kamatok növekedésének üteme meghaladja a gazdaság teljesítõképességét, ezért van eladósodás magán, állami és önkormányzati szinten egyaránt. A gazdaság teljesítõképességét pedig a magánbankok szabják meg a kamat mértékén, a forgalomban lévõ pénz mennyiségén és forgási sebességén keresztül.


A kamatos pénz használatában leegyszerûsítve ott van a csapda, hogy a hitel felvételkor a bank nem teremti meg a kamatra a fedezetet, tehát a kamat visszafizetésre ismét a banktól kell a kamatra pénzt kérni.


Ez a bankok perpetuum mobile találmánya. Így sohasem lehet kikerülni a magánbankok adósság csapdájából, mert az adósság egyre csak nõ / ezt folyamatosan tapasztaljuk is /.



Tudatosan adósítottak el bennünket pl. 2008-ban? http://lmv.hu/node/4012



A másik ok hazánkban Varga István szerint:



„ Hamis állítás, hogy Magyarország eladósodott. A célja csupán az, hogy bûntudat alakuljon ki bennünk, amiért állítólag lehetõségeink feletti életszínvonalon élünk. Ha ez belénk ivódik, könnyebben elfogadjuk a megszorító intézkedéseket. Míg a GDP ötszöröse fordult meg a bankszámlákon 1995-ben, addig 2008-ban már 43-szorosa. Inflációval korrigáltan is nyolcszor jobban élnénk bõ évtized múltán? Nem. Kevesebb reálértékû pénzünk van, csupán kevesek nagy spekulációját tûrjük. Az IMF irataiból kitûnik, pontosan tudják, hogy a bankrendszer adósodik el, erre figyelmeztettek az amerikai válság kitörésének napján: „A gazdasági lassulás ellenére a magán szektor hitelnövekménye erõteljesen növelte az adósságterhet, többsége külföldi valutában, így nõtt a magánszektor nettó külföldi eladósodása." Az IMF az elvárt költségvetési beavatkozás érdekében mást kommunikál.” http://lmv.hu/node/4122




Félrevezetõ állítás az is, hogy a pénzpiacokról finanszírozzák hazánkat. Természetesen ezt a saját jegybankunk is megtehetné, forintban hitelezve, ahogyan korábban tette. Akár ingyen is teremthetne forintot, de hát tudjuk: „nincs ingyen ebéd, ezt meg kell tanulniuk a magyaroknak” a „jegybankunk” vezetõje szerint.


Tehát: nem a szabad pénzpiacokról finanszíroz a kormány, az államadósság kezelõ központ, hanem 11 meghívott, kiválasztott bank nyújthat be ajánlatot az államkötvényeinkre - vagy épp nem nyújtanak be ajánlatot, és ezt elnevezik "válságnak". / http://lmv.hu/node/4122


Érdekes lenne a 11 bank tulajdonosi körének ismerete, lehetnek-e esetleges átfedések a tulajdonosi szerkezetben. /


Ráadásul ezeket a magánbankokat ezután "meg kellett segíteni" a „válság” miatt a közösségnek, az államnak, államoknak, a „megsegített” magánbankoktól felvett újabb hitelekkel. Európában 4331 Mrd Eurót kaptak a magánbankok 2008-as válsághoz kapcsolódóan a kormányoktól.


Úgy tûnik, ez sem elegendõ nekik. A helyzetünk, az adósok helyzete tovább romlott, mert a bankok nem végzik a dolguk, nem hiteleznek...



http://www.youtube.com/watch?v=DnaGKJbV8g8&feature=related



„ Az államkötvények értékesítése (a hitel egy formája) éves ütemben meghirdetett aukciókon történik, de kizárólag 11 kiválasztott vevõ részére. Õk a legnagyobb kötvénykereskedõk, bankok, pénzalapok, õk maguk a „pénzpiac". Például a Deutsche Bank, a Citibank, a CIB, az Erste és a többi ismert kereskedelmi bank, de a takarékszövetkezeti bank is. Ha 11 kiválasztott külföldi és belföldi egyszerre, összehangoltan nem vesz államkötvényt, amikor erre leszerzõdött, akkor az botrány, kartell, épp a piac ellentéte. A magyar állam pedig elszalad, hogy számukra hitelt szerezzen? Beengedi az idegen pénzügyi közvetítõket, átadja a bankipar közel kilencven százalékát, az államháztartás finanszírozását kiemelkedõ haszonnal honorálja, biztosítja a spekuláció extraprofitját, és akkor az elsõdleges vevõi jogokkal rendelkezõk felrúgják szerzõdéseiket, hogy az õket ily szívességgel látó állam finanszírozását leállítsák? Szép, de nem igaz. Csak arra kellett a propaganda, hogy az ismert eseményeket alátámassza. Az állam pánikba esett, mert a spekulánsok durcáskodnak. A bankrendszerrel összenõtt jegybank gyorsan háromszáz bázisponttal több vajat ken a kiflijükre, miközben a világon mindenhol kamatot csökkentettek. Ezzel a megnövelt kamatkülönbséggel még nagyobb extrahasznot ígért a költségvetés. És lássunk csodát, továbbra sem vették az új állampapírt - mert az állam nem adott el. Azért, mert nem volt rá szüksége. Eközben azt halljuk, nem lett volna vevõ az államkötvényekre, mert túl kockázatos, nem azt halljuk, hogy a februári próbakibocsátáson a meghirdetett mennyiség háromszorosára, április vége felé már majd négyszeresére érkezett ajánlat. Az IMF miért nem a valóságnak megfelelõen mutatja be az eseményeket?”



Magyarországon a világ bármely sarkából bejegyezhetõ társaság az interneten, ide bármennyi deviza küldhetõ, el sem kell, hogy hagy ja a bankrendszert, gyártja a hasznot a magyar statisztikai adatok terhelésével. Mi köze ehhez az országnak? Az, hogy a bankokat szolgáló jegybank magas forintkamatlábakkal csábítja a pénzt befektetõket. A hitelminõsítõk pedig ország kockázatról beszélve üzennek a monetáris tanácsnak: felfelé azokkal a kamatlábakkal! Mi köze van mindehhez a magyar embernek? Az, hogy elszenvedi a magas kamatlábat, el szenvedi, hogy míg a szép idegen befektet, õt éppen kifektetik a hite le devizaalapú elszámolásával, vagy éppen a vállalkozása hitelezésének felmondásával. És a kormány ezt tûri, sõt a jegybanknál számlát vezetni jogosult VIP-ügyfelek kamathozamát maga állja azzal, hogy megtéríti a jegybank kamatveszteségét. (A kormány csökkenti a szociális kiadásokat, a költségvetési egyenleg pozitívumának növelésével, hogy több jusson az adósságszolgálatba csomagolt ilyen kamat támogatásra.) Az állam és az IMF együtt nézik végig, amint nagy zsákban hordják el az ország pénzzé tett javait. Eközben közösen gondoskodnak arról, hogy a „raktár" folyamatosan fel legyen töltve - például az IMF hitelével. A kormány nemcsak eltûri ezt, maga is azt zengi: eladósodott az ország. A magas kamat élvezetére érkezett offshore szereplõk, ki sem lépve a bankrendszerbõl, csak megrendeli a sajtótól, hogy még kesergõbben húzza el az ország nótáját, majd lekaszálják a spekulatív hasznot. A bankszövetség elnöke nyilatkozta az IMF-hitelrõl szóló tárgyalás idején: „A piaci szereplõ folyamatosan arról beszél az elemzõknek, hogy a magyar gazdaság a tönk szélén van. Ezt számokkal, plauzibilis vagy annak látszó érvekkel alá lehet támasztani; ráadásul ezzel az általános piaci hangulatra is lehet hatni." A naiv belföldiek pedig az irányított spekulációt piaci jelenségnek hiszik.” http://lmv.hu/node/4122



Ezzel talán már érezhetõ az egész helyzet abszurditása, tarthatatlansága.




Ha visszagondolunk arra, hogy a 1990-es években több mint 300 milliárd Ft-ot költött a közösségünk, a magyar állam a bank konszolidációra / + pénzt fizetett az állam a bankoknak/, utána pedig eladta az addig magyar tulajdonú bankrendszerünket hihetetlenül olcsón külföldi bankoknak, ez a tény máig érthetetlen. A bankok kb évente 3500 milliárd Ft-ot visznek ki az országból. / A másik kb. 3500 milliárd Ft a multik által kivitt pénz. / Teljességgel érthetetlen, milyen meggondolás, felhatalmazás vezette a politikai elitet az aranytojást tojó tyúk értékesítésére.


A nagyságrend talán úgy érzékelhetõ: a magyar lakossági megtakarítások nagysága a bankokban 7000 milliárd Ft.



- Az eladósodottságunk oka, hogy a kormányunk, és a "jobb-bal" oldalra "megosztott" politikai elit – a kétpólusú egy párt rendszer - kiszolgálja a magánbankok és a magántõke érdekeit.


A magánérdeknek saját vezetõi által kiszolgáltatott nép a legújabb kori gyarmatosítást szenvedi el. A gyarmatosítókat nem is látjuk, ismerjük, a „helyi elitünk” intéz mindent helyettük...akik tudják, mit tesznek, mégis évtizedek óta kijátsszák ezt a jóindulatú magyar népet.



- Miért nem tudunk termelni, ingatlanadót fizetni, lassan már megélni sem? Mert a piacainkat nagyrészt átadtuk a termelõ vagyonunkkal együtt külföldi "befektetõknek".


„Becsalogattuk” a külföldi tõkét, és azt vártuk, majd felemeli a gazdaságunkat. Elhittük. Tévedtünk.


A multik, a befektetõk bérmunkát végeztetnek velünk, Audi, Mercedes, stb. A Tesconak, Auchannak, stb. éhbérért dolgozunk. Ebbõl a bérbõl csak nyomorogni lehet. Az átlag magyar jövedelem nem tartalmazza az otthonteremtés költségeit sem, tehát ingatlanadót sem fizethetünk belõle.



A bankok nálunk a legnagyobb haszonnal, a nyugati eredményük duplájával dolgozhattak eddig, a „vezetõink” jóvoltából. A bankok, a multik kiviszik a nyereségüket, a tõlük felvett hiteleink törlesztéséra semmi pénzt / adót / nem hagynak itt, így csõdbe megyünk:


Magyarország ezzel a gazdálkodással halálra van ítélve.


Nem publikus, mennyi adót fizetnek a bankok, a multik..illetve nem is fizetnek, hiszen adómentességet és támogatást kapnak a kisemberektõl beszedett adóforintokból...azért, hogy gyakorlatilag kifosszanak minket...


Kivétel nélkül minden kormány ezt a multikat, "befektetõket" támogató gyakorlatot folytatta az elmúlt évtizedekben... a 27.000 Milliárdos nemzeti jövedelembõl elvisznek évente 7000 milliárdot,



http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/meg_nincs_vege_a_haborunak_.html



gyakorlatilag ellenszolgáltatás nélkül. Aminek pótlására mi hiteleket veszünk fel... tõlük..


Ezt más országokban akár hazaárulásnak nevezik.








http://gondolatebreszto.b13.hu/