1., Az ország költségvetésének nehéz helyzetére hivatkozva kivétel nélkül, állandóan "nadrágszíjunk meghúzására" biztatnak bennünket évtizedek óta vezetõink.


Az ország helyzete ennek ellenére egyre rosszabb. Várható, hogy az ingatlanadó fizetése sem fogja kisegíteni az országot, ezért az ingatlanadót, kommunális adót, ebadót és minden további olyan adót, ami igazságtalan, erkölcstelen, határozottan, egyértelmûen el kell utasítanunk.



Hazánkban az ingatlan tulajdonlásnak évszázados hagyományai vannak. A magyar emberek egyik fõ életcélja a saját tulajdonú ház, lakás, ingatlan.


Régen jórészt kaláka segítségével, ma a szándékosan alacsonyan tartott jövedelmek miatt csak hitelek igénybevételével tudjuk ezt megvalósítani. A kaláka tiltása, büntetése, és most az államilag támogatott forinthitelek helyett bevezetett deviza alapú hitelek törlesztésének ugrásszerû emelkedése voltak az övön aluli ütések ebben a rendszerben... a következõ az ingatlanadó lenne, ... a semmiért!, mert ez felesleges áldozatvállalás lenne a családoktól, és változást csak negatív értelemben hoz a családok életébe ez a tehertétel. Adózott jövedelembõl és kamatos kamattal terhelt hitelbõl valósítottuk meg sokan a legelemibb életfeltételünket, a lakhatást.


Amire mindenképpen szükségünk van, hiszen munkanélküliség esetén, jövedelem nélkül lakás bérlése sem lehetséges, földönfutók leszünk, az utcára kerülünk saját ingatlan nélkül.



A lakhatás célra használt ingatlan maga nem termel jövedelmet. A jelenlegi magántulajdon központú hatalom büntetni akarja azt, akinek tulajdona van.


Vagy épp megfosztani készül bennünket legfontosabb tulajdonunktól?



Az ingatlanadót mire akarják használni:


- a múltbéli jövedelmünk mostani adóztatására, vagy


- a mostani jövedelmünk adóztatására olyan tárgyhoz kötve, aminek semmilyen hatása a mostani jövedelmünkre, ill.


- az életminõségünk adóztatása lenne a cél?



Ilyen alapon lehetne az emberek súlya, magassága alapján is adót kivetni.


Ez az adó akkor lenne indokolható egyáltalán, ha a jövedelem tartalmazná a lakhatás megteremtésének költségeit. De nem tartalmazza. Meghagyták a jövedelmet a szocialista korszak szintjén, de elvettek minden juttatást, amit a régi rendszer biztosított a fizetés mellé. /Lakhatást, oktatás, egészségügy, stb. /


Ráadásul / mintegy tréfásan / felhívják a figyelmünk az „öngondoskodás” szükségességére. Mibõl??



Az adók folyamatos emelésére tulajdonképpen is miért van szükség, egyre nagyobb mértékben?


Mert egy hibás, a társadalmat ellehetetlenítõ pénzügyi- gazdasági rendszert vettek át és mûködtetnek a vezetõink, a politikai elitünk.


Mi pedig jóindulatúan tûrtük, és egyelõre még eltûrjük ezt.



Egy nagy átverés, nagy félrevezetés áldozatai vagyunk mindannyian, mi magyar állampolgárok:



Elhitetik velünk, hogy „demokráciában” élünk, ahol a demokrácia az emberek jobb - bal oldali megosztását, a pártokra szavazási lehetõségét jelenti. Olyan pártokra szavazhatunk, akiket a magyar társadalom finanszíroz, ahol a képviselõknek a Parlamentben az egyik pártkatona bekiabálja, melyik gombot kell kötelezõen megnyomniuk a szavazásnál... Viszont a parlamentbe került egyik képviselõ sem tudná, ha akarná se e miatt a „pártfegyelem” miatt képviselni választóit, hiszen a kiabáló utasítása szerint kell szavaznia. Feleslegesek az ilyen képviselõk, elegendõ lenne a kiabáló, aki nyomhatná sorban az összes gombot…





A valódi hatalom ebben a rendszerben azé a jelölõé, aki a jelölteket állítja, legyenek azok pártok, vagy annak képviselõi. Gyakorlatilag 2 pólusú 1 párt rendszer ami nálunk mûködik..az országgyûlésbe bekerült pártok akkor is ott ülnek a Parlamentben ha nyertek, akkor is, ha vesztettek a választáson, a felelõsségük kb. ugyanannyi, egyszerûen a húsosfazék távolsága változik..


A kormányváltáskor nem készül nyilvános nemzeti vagyonmérleg, hogyan gazdálkodtak a rábízott javakkal a pártok.



A Parlament folyamatosan alkotja a törvényeket. A baj az, hogy inkább a lobbyérdekek szerint, kevésbé a választópolgárok érdekében. Egy stabil, igazi demokráciában felesleges az állandó törvényalkotás, a stabilitás, az emberek létbiztonságát szolgáló törvények a fontosak, amiket nem kellene mindig változtatni.



Ebben a rendszerben akkor vagyok törvénytisztelõ demokrata választó polgár, ha szavazok valamelyik / bármelyik / pártra, és várok 4 évet arra, megvalósította-e az ígéretét a párt. Ha nem, szavazhatok másikra, hisz a lényeg az emberek megosztása, a közösség egységének szétzilálása, egymással szembefordítása, közben csendben történõ kifosztása.



Klasszikus oszd meg és uralkodj elv!


A mostani, nekünk "demokráciaként” eladott rendszer gyakorlatilag a pártok kontroll nélküli, lobbyérdekek szerinti hatalom gyakorlását jelenti, egyéni, visszahívható, számon kérhetõ képviseletünk helyett.



Hogyan alakult a ki a pártrendszer, a „rendszerváltás”: errõl szól Dr. Kõrösi Imre volt országgyûlési képviselõ beszámolója:


/ A 22. percig önéletrajz, utána a 2. résztõl konkrét események a rendszerváltásról. /



http://ingyentv.hu/index.php/video/ingyenfilmek/faabf69b2bdb13f8ff9de6c2149081fd



http://igazhirek.blog.hu/


ennek mp3-as változata: http://data.hu/get/2161570/tagra_zart_fulek.mp3.html