Milyen Magyarországon, milyen világban szeretnék élni..




A Jelenlegi társadalmi rendszer az egyén boldogulását, vagyonszerzését, bármilyen módon szerzett vagyonának mindenáron való védelmét segíti azokkal a közösségekkel szemben, akik tulajdonképpen - valamilyen módon - létrehozták ezt a vagyont. A vagyont aztán a saját hasznára mûködteti és gyarapítja az azt megszerzõ, a többség kisemmizésével. Ez az erkölcsi megítélésünkön túl ott is hibádzik, hogy a nagy vagyonnal rendelkezõ aztán megfizet, azaz vesz magának politikusokat, akik az õ érdekei szerint alakítják a törvényeket, rendeleteket.


Erre sok példa van nálunk is: Wallis, Fotex, Csányi birodalom,..jobb és baloldalon egyaránt látunk ilyet. Így kezdetben, a 90-es években lassan, majd napjainkra egyre gyorsulva nincstelenné válik az ország túlnyomó része, vagyonossá egy elenyészõ kisebbség. Ez a kisebbség, a jelenlegi politikai elit mindezeken túl kiszolgáltatta hazánkat a „befektetõknek”, a külföldi nagytõkének. Akik ezt minden gátlás nélkül kihasználják.


Ma egyetlen országban sincs ilyen kicsi állami, azaz köztulajdon, mint nálunk. Érthetetlen módon minden stratégiai és jövedelmet hozó szektort – bank, energia, élelmiszeripar, jármûipar, stb eladtak – felhatalmazás nélkül, áron alul, gyakran az ellenértéket sem beszedve, tehát ingyen – a külföldi tõkének, a "befeketetõknek". Akik aztán jórészt felszámolták a termelést, inkább piacot vettek.


Eltûnt ellenérték nélkül a nemzeti vagyon jó része, felelõs nincs. Közben a politikai palettán amerikai mintára kétpólusú egypártrendszer alakul ki. Olyan politikai ellenfelekkel, akik a valóságban háttér alkukat kötnek, színlelik a szembenállást. Ezt a rendszert, ezeket a pártokat már a pénzvilág, a nagytõke irányítja. Ezért lehetetlenek tûnik egy alulról szervezõdõ pártnak markáns, az emberek húsába vágó kérdések határozott válaszok megfogalmazása, majd annak következetes betartása nélkül bármilyen változás elérése.


Sokan nem tudják, mi okozza a világ válságot, honnan is ered. Ez a jelenlegi gazdásági – politikai rendszer beépített része. Egy világméretû tulajdon átrendezés, nagyban és kicsiben. Nagyban: a nagybank megeszi a kisebbet, miközben - ráadásul közpénzbõl -feltõkésítik, esetleg átmenetileg államosítják is..kicsiben az eladósított állampolgár elveszti mindenét, sok esetben lakhatásul szolgáló lakását is. Miért, mi értelme van ennek? Azért, hogy a tõke nagyobb haszonra tegyen szert. A vagyon, a hatalom még jobban koncentrálódik, a banki befektetések, részvények átmenetileg elértéktelenednek, ezzel a kisemberek tönkre mennek / 2000 éve 1 usd –t bankban elhelyezve mára trillió usd-t érne…még sincs ilyen vagyon, mert közben valamelyik válság elvitte../


A mai világ arcát, sorsát az energiahordozók és a pénz határozzák meg. Fõ energiahordozó az olaj, ennek birtoklása, feldolgozása, elosztása meghatározó azért, mert az egyszerûen felhasználható energiaforrások közül egységnyi mennyiségben a legtöbb energiát tárolja, és a teljes termékpályát felügyelni tudja a jelenlegi pénzügyi-gazdasági hatalom.


A másik a pénz: értékét, vásárló erejét annak kibocsájtója, magánbankok a tõzsdén keresztül történõ manipulációkkal szabják meg. Az olajat és a pénz kibocsájtást, a banki és a tõzsdei tevékenységet egy jól körülhatárolható, egymással nagy átfedést mutató érdekcsoport tartja kézben. Ezzel az árakat és az értékeket is meghatározzák. Áttételesen minden árat, hiszen az energiahordozó ára és a pénz értéke mindent befolyásol.


Miért is kell errõl tudni? Mert az embernek a fõ szükségleteit, mint a lakhatás, élelem, víz, föld, egészség, energia, információ, önrendelkezés és pénz alapvetõen befolyásolni, meghatározni tudják. Ezt kell kiváltani, illetve az irányítást, befolyást számon kérhetõ közösségi irányítás alá venni.


A közösen létrehozott javaink után magánemberek gazdagodnak. Ilyen pl. a parkolási díj, autópálya díj, és ilyen az ingatlan adó is. Ezek ellen határozottan, egységesen fel kell lépni, pl. polgári engedetlenségi mozgalommal.


Nagyon fontos annak megértése: a bankok tartalékrátának nevezett elven mûködnek. A pénzt a semmibõl teremtik, írják rá az adós számlájára, nem a betétesek pénzét kölcsönzik tovább a hitelt felvevõknek! A felvett kölcsön fedezetére valós, létezõ vagyontárgyakat kérnek zálogul az adóstól. Veszteségük nem keletkezhet, csak virtuálisan, hiszen nem is voltak birtokában annak a pénznek, amit kölcsönadtak, és a zálogtárgy biztosítja a virtuális hitel megtérülését. A hitel visszafizetéskor viszont az adós a kamatokat ténylegesen befizeti, ez már a bank tiszta haszna. Ezért is kérik mindig a kamatok fizetését elõre. A kölcsön visszafizetéséhez szükséges kamat pénz fedezetét a bank már nem hozza létre, ezt az adósnak kell megszereznie a gazdaság többi szereplõjétõl. Amikor a bankok tudatosan a gazdaságban keringõ pénz mennyiségét szûkítik, azaz nem hiteleznek, az adósok egy jó része nem tudja megszerezni a kamatra, sõt a tõke tartozásra sem a szükséges pénzt. Ezt nevezik a bankok és a politikusok a média segítségével válságnak… A korábban létrehozott virtuális pénzt üsszekeverték a valüs pénzzel, és a valódi, jelzáloggal terhelt ingatlanok eladásakor váltják valüdi pénzre a virtuális pénzüket.


· Nagyfokú Morális, erkölcsi és virtuális, megtervezett gazdasági válság nyomán nagymértékû tulajdon átrendezés folyik most a világban, - így hazánkban is- az uzsoracivilizáció, a magán "tartalékrendszeren mûködõ" bankrendszer miatt, ezért feladatunk:

· Legfontosabb az új MAGYAR ALKOTMÁNY, az alaptörvény megfogalmazása pl. az Aranybulla alapján


http://www.freeweb.hu/gyurkovics/aranybulla.htm


http://www.linksite.hu/lapok/Szent.Korona/index.php



· A Magyar Nemzet minden polgárának biztosítsa: AZ ÉLHETÕ, EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETET, AMI ALANYI JOGON JÁR! Ezért mindenkinek kötelessége dolgozni, élni az állam, a közösség által biztosított munka lehetõséggel, ami lehet közmunka is. Ezért havi pl. 100 KW áram, 10 m3 víz, 15 óra internet önköltségi áron jár, ill. azok a dolgok, amik a létfenntartáshoz nélkülözhetetlenek. Senki ne kényszerüljön saját hibáján kívül koldulni, megfagyni, éhezni.
· Nemzeti vagyonleltár elkészítése, az elmúlt 20 év elszámoltatása: törvénytelen privatizáció, felvett hitelek, külföldi, belföldi cégek által meg nem fizetett adók, közterhek befizettetése, nagy vagyonok elszámoltatása
· Államadósság történetének, felhasználásának teljes kivizsgálása
· Megteremteni, visszaszerezni a nemzet számára a saját, kamat mentes pénzkibocsátást!
· Nonprofit, egyszerûen, átláthatóan, nyilvánosan mûködõ, közösségi, közösségi / nem magán! / bankrendszer létrehozása
· Fordított bank: a betett munkáért, értékért cserébe olcsóbban kap szolgáltatást, árut
· Kamatmentes helyi pénzek, elszámolások támogatása, segítése: jelenleg nincs pénze sok embernek. Munkaereje viszont van. A pénz hiányában megegyezéses módon fizetnék a munkavégzõt, aki pl. polgármester és más hiteles személyek által aláírt, hitelesített elismervényt, helyi pénzt kapna az elvégzett munkáért, a napszámért, amivel helyben fizetne árukért, szolgáltatásokért.
· A PÉNZ NEM ÁRU! A pénz mint áru kivonása a tõzsdérõl.
· TÕZSDÉN A NAGY TÕKEÁTTÉTELÛ - tartalékrendszerhez hasonló - ÜZLETEK TILALMA.
· Korlátolt felelõsség megszüntetése a gazdasági társaságokban, korlátlan felelõsség visszaállítása
· Adóteher mérséklése, ám szigorú számonkérése, adó beszedése
· Az állam méretét a bevételhez szabni, nem a mérethez alakítani a bevételt
· Állami részére külföldi kölcsön felvétel tilalma, ill. rendkívül indokolt esetben, személyes anyagi, büntetõjogi felelõsségvállalásokkal
· Termõföld nem áru! Az állam nem zálogosíthatja EL SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A TERMÕFÖLDET! Sem.. Külföldiek részére földszerzési tilalom.
· Hivatalok számának, hatáskörének, indokoltságának felülvizsgálata, pl. az új költségvetési, energia hivatal…stb
· A rendszerváltást a korábbi uralkodó osztály saját kádereivel oldotta meg, az ellenzéki kerekasztal minden oldalán a saját emberei ültek, lásd: http://igazhirek.blog.hu/
ennek mp3-as változata: http://data.hu/get/2161570/tagra_zart_fulek.mp3.html
· Titkosszolgálatok tevékenységének múltbeli, jelenlegi teljes körû kivizsgálása
· Ügynöklisták nyilvánosságra hozása
· Jog elõtti tényleges egyenlõség, jogbiztonság, belátható idõn belül a tárgyalások lezárása, az ítéletek kihirdetése
· Öröklési - vagyonosodási törvénynél figyelembe venni: a nagy vagyonok felhalmozása, mûködtetése okozza mindig az etikai, morális, gazdasági válságot
· A hatalom és a nagy vagyonok öröklésének problémája / maximalizálás? /
· Pártrendszer / ami hatalmi csoportokat, klientúrát, korrupciót, ezzel megosztottságot jelent, még a párt tagjainak érdekét sem képviselõ, csak a pártvezetését / megszüntetése
· Visszahívható, számon kérhetõ, saját vagyonával, becsületével felelõsséget vállaló vezetõk választása
· Jelenlegi korrupt politikai elit ne vállalhasson vezetõ szerepet
· A föld természeti kincseinek, mint pl. víz, olaj, ércek, stb. köztulajdonba vétele, magáncélra és külföldi cégeknek tilos adni!
· Közterületi parkolás jelenlegi rendszerének megszüntetése, az eddigi bevételekkel számoljanak el
· Külföldi, belföldi állami kölcsönök felhasználásának kivizsgálása, az ebbõl megvalósult dolgok köztulajdonba vétele, a jogtalan követelések elutasítása
· Média megtisztítása idegen érdekek szolgálatától, frekvenciák, sugárzási jogok újraelosztása
· Állami bérleti Szerzõdések teljes körû felülvizsgálata
· Befizetett Nyugdíj ellátással elszámoltatás. Mindenkinek saját számlán legyen a pénze, tõzsdézni tilos vele, pl. állampapírt lehet csak venni belõle
· Hazai kereskedelmi rendszer újbóli kiépítése
· Hangya szövetkezetek újraindítása
· Találmányok hazai megvalósításának támogatása
· Egészségügyi rendszer: elsõsorban: egészség megõrzés, majd hagyományos gyógymódok támogatása, ezután kerüljön sor a saját gyártású, hazai, olcsó / nem 5.000 % haszonkulccsal eladott / gyógyszerekre, ide értve a fogászatot is. Ne kelljen pl. hitelt felvenni a fogpótlás költségeinek fedezésére.
· Szerzõdésekben, reklámokban, ajánlatokban apróbetûs részek tiltása
· Oep eddigi költségvetésének vizsgálata
· Pártok költségvetése, bevételeik, kiadásaik vizsgálata
· Számvevõszék jelentéseinek, ezek eredményeinek vizsgálata
· Közmunkával otthonunk, környezetünk építése, szépítése, idegenforgalom, vendéglátás számára vonzó környezet kialakítás
· Kiszámítható gazdálkodási feltételek - különösen az élelmiszer alapanyag elõállító - feldolgozó ipar részére
· Kiszámítható gazdálkodási feltételek, egyszerû, kiszámítható, átlátható adórendszer
· Lisszaboni szerzõdés jelentõségének, valódi tartalmának megismertetése a polgárokkal
· kötelezettségek és jogok pontos megfogalmazása
· Problémák megfogalmazása, alternatíva kínálásával
· Megvizsgálni: Nettó befizetõi vagyunk az eu-nak?
· Család fontosságának, egységének, szerepének visszaállítása, differenciált támogatása, valóban a családhoz, a család javára kerüljön felhasználásra a támogatás, pl. rezsi jóváírásban
· Kutatás, fejlesztés, tanulás kiemelt, ésszerû, nyilvános támogatása.
· Tudás alapú társadalom felépítése, erõsítése. Minõségi Munka, szolgáltatás egymás számára.
· A törvényeink morális, etikai felülvizsgálata, majd azok betartatása.
· Az önkormányzat és parlament párhuzamosságának felszámolása, ésszerû nagyságú önkormányzatok, parlament.
· Közmûvek köztulajdonba vétele. Nekünk miért nem éri meg üzemeltetni, ha másnak megéri?
· Felülvizsgálni az összes vissza nem térítendõ és részbeni támogatást is, hiszen ez az adófizetõk pénze, aminek osztogatatására nem hatalmazta fel a kormányt. Személyi felelõsségek megállapítása.
· Gazdaság beindítása: belsõ, helyi pénz kibocsátása, ami a hazai termékek szolgáltatások vásárlásakor többet érne, mint a külföldi termék vásárlása esetén.


Néhány kérdés, amin érdemes elgondolkodni:


Miért vannak az országok / Magyarország, USA, a viláz összes állama 2 kivételével / eladósodva magánbankoknak, magánembereknek?


A magánembereknek, magánbankoknak hogyan lehet annyi pénze, hogy országokat tudnak hitelezni?
Hogy lehet az, hogy a magánberek, magánbankok nem is dolgoznak, mégis egyre több pénzük lesz?
Miért van az államnak adóssága, amikor õ szedi be az adókat?
Miért nem tudnak, akarnak ez ellen tenni a politikusok, az országok vezetõi?
Hogy lehet, hogy ez az adósság egyre több lesz?
Mi az infláció? Miért változik a pénz vásárlóereje?
Miért van szükség gazdasági válságokra?
Hogyan lehet ebbõl kikerülni?
Miért van a magánembereknek akkora adóssága, hogy nem tudja soha visszafizetni?
Miért teszik be a bankba a pénzt az emberek?
Miért, mibõl tudják az IMF-nél esetenként elengedni a kölcsön bizonyos százalékát, ha elengedik az adósság egy részét? Neki (IMF) honnan van pénze?
Az kié / volt?
Az emberi társadalom képtelen gazdálkodni, eltartani önmagát IMF segítség nélkül???
Mibõl adnak a G20-ak az IMF-nek hitelt, ha õk maguk is el vannak adósodva. Hitelt vesznek fel a magán bankrendszerbõl, amit tovább adnak..
Miért van minden hitelfelvétel körül hírverés? Miért nem lehet hír nélkül, mint pl. Dániában?
Miért kell egyre több adót fizetni, miközben egyre rosszabbul élünk? / ingatlan adó, parkolási díj,
Mennyibe került eddig a külföldrõl történõ hitelfelvétel, szemben azzal, ha mi magunk, az MNB bocsátunk ki pénzt?
Hogyan lehet, hogy néhány ember a nép kezességére elszámolási kötelezettség nélkül felvehet bármennyi hitelt?
Milyen záradéka van a hazánknak nyújtott IMF hitelnek? Csath Magdolna szerint nem élénkíthetik vele a gazdaságot..


Alapvetés kell legyen: A pénz nem kamatozhat.
A pénz egy közvetítõ eszköz, mint a vér az erekben. A jelenlegi válság oka: ezt a „vért” a bankok visszatartják, nem hitelezik vele a gazdaságot, hanem a jegybanknál helyezték el kamatra.. Nem lehet a pénz maga áru. Csak közvetítõ funkciója lehet. A kamatkülönbözetek tartják mozgásban a tõzsdén. Ezért is tartják rendkívül magasan a magyar alapkamatot, ezzel is mára szó szerint kivéreztetik az országot.
Az infláció várakozás , amire ismét pénzt, kamatos pénzt kell kibocsátani..Ettõl a kibocsátott pénztõl, ami visszakerül a bankba, a banknak nagyobb lesz az alaptõkéje, többet hitelezhet, jobban gazdagodhat..
A hitel a meg nem termelt árura van kamattal kibocsátva, és az áru megtermelésének sebessége lassabb a kamat növekedési üteménél.
A pénz áruként való kezelésénél a pénz áruként való értéke folyamatosan változik.
A bank multiplikáció / a pénz virtuális sokszorozása / miatt mások pénzébõl többszörös hasznot tesz el a kamatból, alig fizet a betétesnek, ugyanakkor kockázat nélküli társtulajdonos lesz a hitelezett vállalkozásban, elteszi a haszon jó részét, meghatározza a gazdaság mûködését.

Az embereknek a munkahelyükön résztulajdonosoknak kell lenniük, alap + teljesítménytõl függõ mozgó bérrel, mert ezzel motiváljuk a jó minõségû, hatékony munkára, és így lesz a saját rezsin felül vásárlóereje, szemben a mai létszinten éléssel. Pl: A munkabér csak elõleg legyen, a kereskedõ nyitott könyvelés alapján az elért haszon felét visszaosztja a termelõknek…Ez plusz vásárlóerõt jelent a gazdaságban.


Mit tehetünk a válság ellen, ha a bankok nem hiteleznek?
Ki kell venni a pénzt a bankokból, és pl. szövetkezetként kell finanszírozni a termelést, + meg kell vásárolni egymás termékeit, lehetõleg kamatmentes helyi pénzben.


Az embereknek naponta szajkózza burkoltan és nyíltan a politikus és a sajtó: kis ember vagy, nem tehetsz semmit velünk szemben. Pedig csak addig lehetnek a jelenlegi helyükön, amíg a nép ezt hagyja. Ha a sok-sok ember ráébred valós erejére, azonnal véget vethet saját kifosztásának, jórészt visszaszerezheti a nemzeti vagyont is. Ezért az embereket fel kell rázni, tudja és értse meg az igazságot, fel kell háborítani, önvédelmi cselekvésre kell késztetni. Ezt egyértelmûen, az okok pontos feltárásával, majd szervezéssel, konkrét elérendõ célokkal, ebben az õ tennivalójának megnevezésével kell és lehet elérni. A jelenlegi rendszer korlátait szét kell feszíteni, másik, az emberek közösségét segítõ, valódi demokratikus rendszert kell helyébe állítani.


A jövõben valódi, például a Szent Korona tan szerinti, az egyéneket felelõsséggel, teljes erkölcsi és magán vagyonával képviselõ vezetõkre, parlamenterekre van szükség:


-akik számon kérhetõek, anyagi és erkölcsi felelõsséggel tartoznak választóiknak,


-visszahívhatóak,


- nyilvánosan végzik a munkájukat a választóik érdeke szerint. Ezek a képviselõk, vezetõk kössenek társadalmi szerzõdést a választóikkal.



Fontos Teendõk:


- A teljes pénzügyi rendszer / MNB, bankok, biztosítók, tõzsde /


- energia szektor


- gyógyszeripar


- élelmiszeripar


- bányászat, közmûvek stb… közösségi, azaz állami tulajdonba helyezése, felügyelet alá vonása, alárendelése a felelõs, visszahívható parlamentnek, a kormánynak, azzal a kikötéssel, hogy a mindenkori kormány, parlament egyetlen nm hazai földet sem terhelhet meg hitellel, mint pl. Izraelben, ahol ezt törvény mondja ki


- pártrendszer leválasztása a hatalomról


- mezõgazdaság támogatása, nem tulajdon, csak használati jog engedélyezése,


- közösségi tulajdon elõnyben részesítése, akkora magántulajdon engedélyezése, ami még motiváló, de nem enged túlhatalmat az egyes embernek


Olyan egyszerû, közérthetõ jogrendszerre van szükség, aminek megértéséhez, alkalmazásához nem kell ügyvédhez fordulni.


Ezt akkor lehet elérni, ha


- az emberek megismerik, megértik hazánk és saját helyzetüket,


- az embereknek nem általános cselekvési javaslatokat, hanem konkrét tennivalókat kell mondani, mutatni: most mit és miért tegyen


- fontos, hogy érezze a közössége erejét, ne érezze magát tovább egyedül, tehetetlen kisembernek


- ellenõrizhetõvé, számon kérhetõvé, visszahívhatóvá kell tenni a hatalmat. Errõl lehet és kell pl. népszavazást kezdeményezni.


- a bankok szinte csak külföldiek tulajdonában vannak, a bankokat el kell számoltatni az eddigi tevékenységükrõl, ha nem mûködnek együtt, a bankokat bojkottálni kell, a pénzt kivenni, új betétet nem elhelyezni, hitelt nem kell felvenni, majd


- helyi takarék-, hitel-, és termelõ szövetkezetek létrehozása,


- összefogás, kaláka felélesztése



További cikkek: http://lmv.hu/blog/263 http://gondolatebreszto.b13.hu/