Az államadósság csecsszopói



Gavallér János

Az államadósság csecsszopói


Az élet,
a halál után, mint a természet, újjáéled, mert gyermekeinkben, unokáinkban ott a beléjük ültetett világnézet, az eszme, a vérvonal, a hatalomgyakorlás kisajátításának óhajtott vágya – gyõzni mindenek fölött-, hisz a gyõztesnek nem kell magyarázkodnia elv. Ím hát itt a mi hibánk: Úgy akarunk élni, hogy ne csapjunk be másokat! Ne csapjuk be azokat, akik mindig és minden korban szemrebbenés nélkül becsaptak, kifosztottak, megaláztak.

A magyar úriember módjára fizet!


Jelenleg nincs a világnak másik országa, amelyik tudná csökkenteni az államadósságát. Az USA, Olaszország, Németország GDP arányos államadóssága magasabb, mint magyar, akkor hova az a nagy igyekezet, amely egy életszínvonalban jóval alacsonyabb ország fizetõképességét hivatott reprezentálni. Az õsz folyamán kétszer is csökkenti az államadósságot a kormány!!! Tévedés ne essék, nem a gazdaság növekedése teremt lehetõséget az államadósság csökkentésére, hanem az emberek magán megtakarításait – a magánnyugdíj pénztárak volt vagyonát-, használja fel a kormány arra, hogy elfogadottságát növelje a bankvilágban. A jövõ felélése pont így válik valóra és az ellehetetlenített lakosságot, már kevésbé érdekli az állam szuverenitása, hisz értékítélõ érzésvilágában évszázadok óta a kiszolgáltatottság kézzel fogható.


Magyarország igazi vezetõi sosem feleltek meg a nyugati, erõszak-társadalmak, kívánalom-elvárásainak.(Kivétel Szent István)


A lélekigazság zászlaján, mint az ókorban bekövetkezett törvényszerûségek, - már bizonyosan tudja minden közgazdász-, hogy elõbb-utóbb bekövetkezik a hitelnövekedés abba a fázisba, ahonnan nincs visszaút. Ezen törvényszerûség alapján, már közel az idõ, amikor el kell törölni a hitelállományokat. Vagy lenyelik a pénzoligarchiák a veszteséget, vagy kicserélõdik, akár háborúk által is a pénzoligarchiák részvénytársasága.


A mûködésképtelen gazdaság nagyobb veszteséget okoz a világgazdaságnak, mint az újra induló átlátható tisztességes hasznon alapuló profit. Természetesen szíve joga egy kormánynak a haldoklók felé mentõövet dobni, de megfontolandó az a lehetõség, hogy a már-már haldokló mentse meg a még viruló, ám kérlelhetetlen erõfölénnyel rendelkezõ társadalmat. Urak, kötelességünk nekünk csökkenteni azt az államadóssági mutatót, amelyet a világ egyetlen országa sem hajlandó?


2011. 09.10.