Megtörténhet újra


Gavallér János

Megtörténhet újra


A haszonnak nincs erkölcsi magatartása, csak hatalma, ezért bukdácsol a multikultúrális társadalom, és ezért kell megszerveznie idõrõl-idõre, mint 1956-ban is, a fennálló rezsim létjogosultságának reprezentációját. Igen, ha nincs 56, Magyarország hasonlóan Ausztriához semlegessé válhatott volna. Ellenben egy háborús helyzet, egy kierõszakolt lázadás a nagyhatalom befolyásos övezetén belül, a háborús bûnösnek kikiáltott ország területén, amely megkérdõjelezte a „gyõztesnek mindent szabad” jogelv alapját: Nyugat szövetségesként és örök-gyõzteshitben, mint haszonélvezõje minden válságnak, háborúnak, megengedhetetlennek tartotta, hogy a tekintélyelvén csorba essen, ezért hallgatólagos (?) támogatásban részesítette a Szovjetuniót az erkölcslázadás leverésében.

Az emberi tényezõ figyelmen kívül hagyása vezetett és vezet napjainkban is, az elviselhetetlen léleknyomorítás, a szándékok irracionális folyamatának generálásához.
Bármilyen eszme, logikai törvényszerûség elõbb-utóbb megbukik, ha számításaiból kimarad az emberi érzelem. A nagyhatalmak, politikai pártok csak addig képesek befolyásolni az emberi életet, ameddig jóléti társadalmat, úgynevezett civilizáltabb körülményeket tudnak mûködtetni. A globalizáció most szintén elérkezett ahhoz a ponthoz, ahol szükségesnek érzi a zûrzavar látszatát elõidézni, vagyis megszervezi önmaga feloszlatását. De felállította az ellenõrzése alatt és hatalmát biztosító terrorelhárító békeharcos csapatokat, akik statáriumi rendelkezési joggal bárkit, bárhol kivonhatnak a forgalomból. És lázong Európa!!!

A liberalizált globalizáció multikultúrális politikája megbukott. A civilizált nyugat illúzióvilága az összeomlás küszöbén, hacsak nem hirdethet Észak-Amerikában és Európában is statáriumot. A szükségállapot bevezetése alkalmat biztosít azon személyek likvidálására, akik képesek lehetnek megszervezni egy mindent átölelõ változás levezénylését, így történhet bárminemû rendszerkorrekció, lehet sok áldozat, a haszonélvezõi ugyanazok a rétegkasztok maradnak, mint akik kezében volt a hatalom.

2010. 10. 22.