A toporzékolásnak legyen vége



A toporzékolásnak legyen vége



Ideiglenesen hazánkban állomásozó baráti megszállók sugallatára megalkotott alkotmányunkat, véglegesített és a társadalmi berendezkedésnek megfelelõ formába újra kellett volna felcserélni.

1949. évi XX. Törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA



„A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elõsegítése érdekében az Országgyûlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következõk szerint állapítja meg:” – így kezdõdik.

A parlamentre, a magyar törvényalkotásra „a kötelesség nem teljesítése” bélyeget, a társadalomra hanyagságot, törvényesítõ nemtörõdömséget, azaz a rendszerváltás kaotikus állapota a gazdaságra is érvényesített kibúvót. A gazdasági káosz, a néplélekkel való nemtörõdömsége viszony-iszony reláció-kapcsolathalmozódást okozott, felelõsség vállalás nélküli magatartást generált, mentelmi jogot biztosított azok számára, akik a kötelességteljesítés azon formáját gyakorolták, mintegy nemzedéknyi idõ alatt, ahol az általuk végzendõ munka alaptörvénye ideiglenes és társadalmi morált nélkülöz. Siránkozok most sok felültetett képviselõ – hit- és gyakorlatmagatartásuk a tekintélyelv érvényesülésén alapszik-, hogy a hatalomgyakorlás tipikus káoszrendszerét, elutasítja a nemzet. Mert hogyan is érvényesülhet egy humánus társadalomban a pénzuralom az ember felett, mikor a léleklogika az ember uralkodását követeli meg a pénz fölött!

Babarczy Eszter kétharmados blõdlizése, http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_ketharmad_vedelmeben.142535.html
a megfizethetõ értelmiség szálkásnyelvébõl eredeztetett egzisztencia, azaz figyelmen kívül hagyható parazita ragadványa a káoszteremtõ kasztrendszerek monopóliumának. Mert megrendelt, fizetett akadékoskodást, logikai-körtáncjárást (toporzékolást) folytatni az emberlélek fölött, az csak a pénzhegemónia érdekében történhet.

Az értelmiségnek fel kellene hagyni már végre azzal a csecsszopó magatartással, hogy a pénzen lóg! Az életmoralitás megkövetelné a szolidáris gondolkodást, és nélkülözni illene az intelligencia nagyképûségét! Az emberviszony emberléptékû magatartást, empátiát követelne a véleményformáló zsurnalisztáktól. A szükséges és elfogadható életvitel-magatartás pellengérezése, vagy teljes elhallgatása lélektorzulásos rendszert, Bábeli zûrzavart okoz, ok és okozati kibicsaklást, gépesített-állatreakciókat eredményez: Zsákutcák sikátorába kergeti az egyént. Nem halogatható egy morális rendszerváltás.

A közvéleményt formáló háttérhatalmaknak, a mindig-patkányoknak, akik mindig átmentik egzisztenciális felsõbbrendûségüket, üzenem, hogy tetteket vehetnek, de lelkeket sosem: Több száz, vagy akár ezer undorító manipulációjuk sem változtathatja meg a tények örvénylését, s mint galaxisok piruettje, utódaik zuhannak egy-egy feketelyukba, végmegsemmisülésbe. Ha ráébred a tisztelt nagyérdemû, hogy természetellenes, törvénytelen minden erõ betonba falazása, mert a falak leomlanak, és átokáradás zúdul a tudatbefolyásoló eszmékre.

Mert felébred az ember, mert felébred minden kábulatból az élet, s megnyílnak a dimenziók, a holisztikus látásérzékelésbõl a léleknyugalom teljessége által érzékeli a valóságot, megvilágosul, morált fest újra az égre, hogy a sötétség véget érjen.

2010.03.07.

Gavallér János