Bayer Zsolt megírta levelét




Bayer Zsolt megírta levelét

http://www.magyarhirlap.hu/hatter/nyilt_level_vona_gabornak.html


Nem tisztem, sõt nem is érdekel, hogy kik hogyan üzengetnek a médián keresztül a lelkiismeretnek. De kedves Zsolt (úristen, egy értelmiségit, aki értelmiségi volt akkor is, mikor szar volt a szar, meg mertem szólítani), a hatalom árnyékából kukorékoló bértollnokok sem nem konzekvensek, sem nem értelmiségiek, csak jajveszékelõ paprikajancsik. Ugyanis, nem feladata egy újságírónak, egy fõmunkatársnak személyes üzenetbe rejtenie, hogy az általa képviselt gondolkodás alapján válhat csak, a zsarnok világ hûséges kiszolgálójává az egyén, megmondhatja nyíltan: - A szebb jövõm érdekében képes vagyok a lelkiismeretemet félre tenni. - Igaz, kedves Zsolt?

Mert, ha a lelkiismeret diktáltatja, mint õsFideszes-el, az EU -s tagságot, az afganisztáni (békefenntartó) megszállást, a koszovói missziót (Istenem, 68 óta másképp néznek ránk a csehek), akkor bizony elvetemült érvényesülési vágy homályosítja el az értelmiségi agyát.
Kedves Zsolt, a szocializmusról is úgy publikált az akkori csicseri-had (1956 után 251 értelmiségi kérte a nyugatot, hogy hagyjanak bennünket a szovjet megszállók kezén!), úgy érvelt, mint a mostani hatalom közeli publicisták, hogy tudni illik: Az egyetlen lehetséges és a jelenlegi viszonyok között az egyetlen elfogadható magatartás az EU -s tagság. Mert, mi is történne az IMF-el, a multinacionális cégekkel, az Európai Néppárttal, a világgal, ha Magyarország semleges lenne? Az úgynevezett felsõ tízezer nem élne olyan színvonalon, mint most. Ugye kedves Zsolt ez már nem tetszene! Mert milyen világ is az, amelyrõl KISZ-es kollégáiddal álmodoztál? Tisztességes? Becsületes? Nem kedves Zsolt, sosem álmodoztál az egyszerû emberek lelkével, nem, te csak a nyugatimádat érvényesülési versenyében bíztál, és mint kiválasztott – értelmiségi-, hitted, hogy jogod van mások gondolatát irányítani, kényed-kedved szerint befolyásolni, hol felnagyítva, hol elbagatellizálva a tényeket.

Nézzünk egy pár állítást!
Mert nem volt itt forradalom. És nem is lehetett volna.”- írod. Hogy kik, mit szerveznek, azt az egyszerû emberek soha meg nem tudják. De 2006. szeptember 18.-án a néplélekben, mert tudod, van ilyen, ellentétben Aczél Acsádi Endre állításával, volt olyan pillanat, amikor kifehéríthetõ lett volna az elmúlt 20 év, ha épp a megfelelési kényszer és a már megszerzett javak nem érdekelték volna jobban az elitünket, mint a tisztesség és a becsület. De, ha már itt tartunk, azt is tudnod illik, hogy az a mondatod, amely az országot böcsmérli, az téged minõsít.(„Egy olyan országban akartok ti forradalmat csinálni, ahol sztrájk idején a Népszavában toboroznak sztrájktörõket, és egy nap tízezren jelentkeznek?” ) Mert mióta vagy itt értelmiségiként? Meddig vezethetõ egy nép orránál fogva? Kik hagyják, hogy a gazdasági maffia megfizesse õket? Miért alakulhatott ki ez a maffia? Hol volt céged telephelye, kedves Zsolt? Milyen rendszámú kocsival jártál? Tudod, ugyanaz vagy, mint az 56 után kidisszidált értelmiségi, csakis az önös érdekeidet nézed! Mert, ha ez a nép ugyanazt tenné, mint ti, akkor már rég megszûnt volna ez a csodálatos ország. Az elmúlt párszáz évben ti értelmiségiek, nemesek hagytátok cserben, sz.rban, vagy éppen árultátok el mindig e nemzetet. Dicsõség és örök hála a kivételeknek!

Kedves Zsolt, egy demokratikus országban, megtörténhetett volna 2006. szept. 19. 20. 21. –á dehogy, az összes média követelte volna a miniszterelnök fejét, - mondom demokráciában. De itt, nálunk az MSZ(M)P tevékenysége azzal volt, van, lesz hitelesítve, - hogy a tál lencséért, apák bûneiért-, dicsõség, kiemelt nyugdíj, funkció, vagyon, gyár, üdülõ, közbecsület jár. Hát jól van ez így, kedves Zsolt? Jól van az, hogy a titkosítási törvényt szigorítja végnapjaiban a parlament? Hogy a PTK. most már nem engedélyezi a visszamenõleges elszámoltatást? Hogy senki sem teheti szóvá a jövõben, hogy hazánk területén a nemzetközi békefenntartó rendcsináló zsoldosok bármikor az EU érdekeinek megfelelõen megszállják az országot? Hogy mások, multinacionális érdekekért haljanak fiaink Afganisztánban? Hát jól van ez így?
Ja, hogy Vona Gábor bízott bennetek, az az õ hibája volt, de van-e hibátok néktek?

Szeretem Orbán Viktort, de nem szeretem a Fideszt! – mondta a minap egy néni, vajon jól tájékozott, alul, vagy túlinformált volt?
Kedves Zsolt, kinek a hibája, hogy ebben az országban az emberek a bûnözõkkel azonosítják a politikusokat? – Ja, hogy ez titkosított, a NBH az ország érdekeire való tekintettel…stb.stb.

Hát nem húsz évet, sokaknak, hej Amerika, hány száz évet is kéne kimérni! Kedves Zsolt, ez a rendszerváltás a ti értelmiségi korosztályotoknak nem sikerült. Ne vedd el, a fiatalok kedvét nyilvános zsarolással!

2010.02.27.



Gavallér János