A tudományos barbarizmus




A tudományos barbarizmus


Politikai hullák, ha énekelnének, ha megtehetnék, és ha tudnának énekelni: Összeomlani a világgazdaság. De ugyanúgy, ha a magyar társadalom meghatározó elitje, a rendszerváltás paktumos tölgyessypéterei mernének és akarnának emberré válni, úgy kijátszanák a terített betlit, a rendszerélvezõ értelmiséget, önmagukkal együtt, megsemmisítenék, ezzel hozzá segítenék a társadalmat a lelki béke, a társadalmi renddel való azonosulás elengedhetetlen feltételének a kialakulásához. - Összeomlana a gazdaság? Hisz jelenleg pár százezer egyén számára prosperál, a Magyarországnak nevezett lokalitás.

Igen, az ember az a parazita, amely nem képes felismerni lelki fajtajellegzetességének sajátos fennmaradási lehetõségeit, így minden élõlény közül, önön fajtája számára a legveszélyesebb. Mert minden körülmény között, az önigazolás titkolt, vagy értelmezhetetlen törvényszerûségét alkalmazza annak érdekében, hogy egyenrangú és egyenjogú embertársa fölé nõjön. A kialakult helyzetét, mindig mesterségesen elõállított ideológiák, háttérpaktumok kikerülhetetlen valóságaként aposztrofálja. Nincs az élõvilágban tapasztalt ösztön-áldozatképessége, csak parazita fölényérzete, és ezt a tulajdonságát nevezi mûveltségnek. Természetesen ennek kialakulása visszavezethetõ arra az egyszerû magyarázatra, hogy Isten és Sátán befolyásolása tükrözõdik az emberélet minden pillanatában.

Mégis, hogyan lehetséges az, hazánk történelmében, hogy az ország sorsát meghatározó értelmiség döntésével nem akar azonosulni a társadalom, évszázadról-évszázadra, kivétel néha-néha egy-egy szabadságharc, vagy jogos önvédelmi háború. - Az értelmiség veszítette el lélekazonosságát a társadalommal, vagy a társadalom nem tud, vagy nem akar azonosulni az értelmiség érzelemvilágával?- A válasz teljesen érdektelen, hiszen a társadalmat irányító értelmiségnek, mint legérzékenyebb rezonanciával bíró ingerküszöbnek, érzékelnie kell lelki fajtaazonosságának életlehetõségeit, ha azonban parazita Sátáneszmék uralják gondolatvilágát, akkor az általa irányított társadalmi lokalitás halálra ítéltetett. Nem fogadható tehát el, a biológiai ráció alapján sem, az a hipotézis, hogy egy lelki fajtajellegzetességet megszemélyesítõ társadalom, szolgáljon egy más, számára lelki fajtaidegen társadalmi berendezkedést, azaz életbenntartó meghatározóinak – általában az elitnek-, minden körülmények között lelki fajtájának fennmaradásáért kell cselekednie.

Feltételezve, hogy Magyarország független és szuverén állam, akkor itt és most lenni kell olyan politikusnak, aki kimondja, hogy a magyar lélek fajtaazonosság alapján képtelen erõszak-szabadság liberalizmusa mögött, az emberi gõg halmozott hatalmi játékaira. A mûvelt világ barbarizmusát muszájból meg kell állítani! Mert hisz hogyan siránkozhat az Emberi Jogok Nyilatkozatának be nem tartásán az a nemzetközi pénzoligarchia, amely gazdasági tényezõként elõállítja a jogharmonizáció ellehetetlenülését. A mûveltnek mondott világnak tudnia kell, hogy most a pénzjog mûködteti az embert és nem az emberjog a pénzt. Mi magyarok nem vagyunk képesek mûvi racionalitásoknak érvényszerezni, mert kommunikációs rezonanciánk alapján, életszolgálatra alkalmas csak lelki fajtajellegzetességünk, így a neoliberális globalizmust képviselõ emberek gondolatvilága zagyva irracionalitás számunkra.

A politikai hullák természetesen emberi óriásokká (Kennedy), államférfiakká nõnek, hisz kétséget kizárólag felmutatnak az emberi társadalomnak egy olyan lelki azonosságot mutató szegmensét, amely mint nagy közös tudatalatti biztosítja a társadalom életben maradását. Nagyszüksége volna jelen társadalmunknak, olyan egyénre, aki megérezné, hogy a tudatunkat formáló elit, ingoványos talajon akar talpra állítani bennünket és egyszerûen a tudatalatti életösztön képtelenné vált azonosulni a világ pénzoligarchiáinak törekvéseivel, azaz a profitorientált gazdasági modell, lélekazonosulási szabályozás nélkül, Magyarországon kivitelezhetetlen. Mint annyiszor, ha veszni látszik a konc, a dzsentri mentalitás kész volt hazánkban bármilyen árulásra, léha csûrés, csavarásra ez által is példát statuált a világnak, hogy hogyan nem mehetnek egy országban a dolgok. Most a politikai pártok lettek, egyáltalán nem nevezhetõen finnyásszájú madámokká, úgy vedlik filozófiájukat, mint hüllõk a bõrüket, épp ezért elfogadhatatlan ez a modern pártokrácia.

Az emberi akarat és az emberi jó szándék képes bármilyen eszmét szolgálójává tenni, de ugyanakkor az emberi gyarlóság szintén képes bármilyen csodálatos elképzelést pokolérzetté silányítani. A demokráciának nevezett Show-biznisz megcsúfolása a tudattal bíró emberképviseletnek, mert a gondolatgenerátor média, olyan és azon irányú trendeket állítja a középpontba, akik anyagi (tõke) erejük folytán, a gazdaságot felhasználják az embertársadalmat szabályozó normák ellen. Mindegy ki és hogyan próbálja irányítani az országot, ha a külsõ tényezõkhöz igazítja az emberek belsõ érzetét, elveszíti a társadalom bizalmát. Magyarországon még nem lett felszabadítva az emberekben az életszabadsághoz való jog, a tudat alatt, Európa által ránk testált hûbérjog szerint élnek az emberek, ami által elképzelhetetlen a mellérendelt társadalmi norma, csak az alá fölé rendeltség. A valamikori igazságjogrendje, az általános emberi jog (normák), a mi mentalitásunk alapja, (Alfája és Omegája), a lélekbe ültetett igazság, és míg a helyreállítási katarzis-procedúra le nem játszódik a társadalmunkban, addig lélek azonosulni nem fog semmilyen társadalmi formával sem.

Adott a feladat a hõs rendszerváltó értelmiségnek, a világgal el kell fogadtatnia a magyar mentalitást, a gazdasági trükk-demokrácia médiahatalma által, vagy olyan ütközõzónát betonoz a Kárpát medencébe, ahol mindenkorra megássa a dogmák által elõállított humánmagyarázatok rákfenéjét.

2009.06.20.
Gavallér János