Döbbenet Krizsó Szilvia arcán




Döbbenet Krizsó Szilvia arcán


Vasárnap este történt 2009. 05.10.-én a közszolgálati televízió „ Szólás szabadsága” címû mûsorában a magyar televíziózás történetében talán elõször, hogy a mûsorvezetõ rádöbbent, hiába minden gazdasági és média hatalom a szocialisták kezében a mindennapok emberét, az érzelmeket megvenni nem lehet.

Pécs városában polgármester választás volt, melyet a FIDESZ jelöltje 360570 szavazattal, az MSZP nagyágyú Szili Katalin 18981 szavazatával szemben fölényesen megnyert, mondhatni kiütéses gyõzelmet aratott. Az MSZP, SZDSZ, MDF olajfa koalíció csúfosan megbukott.

A kedves mûsorvezetõ hölgy, látszólag felkészületlenül a tények elõtt, olyan megdöbbentõ arckifejezéssel konstatálta a választási eredményt, amiben benne volt a „jelenelit” kétségbeesett segélykiáltása: - Mi lesz, ha mi leszünk munkanélküliek? Nekünk is azt fogják harsogni, el lehet menni? Ha talaj nem lesz a lábam alatt, ha nem lehet a szoci propaganda alá terpeszkedni megágyazott kérdésekkel? Mi lesz, ha ez az arány megmarad? Itt munkahelyek fognak megszûnni, vagy évekre ellehetetlenülünk? Mi lesz Lucával? Színész, még lehetek?

Kérdések gyötörték és arcán döbbenet tekintet a semmibe.

2009.05.11.
Gavallér János