A koordináló értelmiségnek



Gavallér János

A koordináló értelmiségnek

Varázsüveggolyóba les az elit, valamit keres, ami kihalt már lelkükbõl s beleszédültek a jó világba, így fogalmuk sincs az emberi érzésekrõl és illúzióba, mint iszapmocsárba, fürdenek.
Az illetékesek azt hiszik, hogy tudják /holott csak engedelmes hûséggel bólogatnak a mammonuraknak/, miben rejlik egy ország, egy nemzet mûködésének titka: Fogalmuk sincs, hogy csak egy össznemzeti tudatalatti befogadás (legyen az akár az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata) által zökkenõmentes, egy humánus társadalom.

Hiába sugall a média bármilyen idilli képet, a valóságban ugyanazért a munkáért, a volt gyarmatosítók országaiban, 6-szor, 8-szor, sõt 10-szer annyit keresnek, mint hazánkban, vagy a közép-európai térségben. A jóléti társadalmak, a világhódítást követõen, önmaguk becsapása által, olyan minõséggyarapodáson mentek keresztül, amit a fejletlenebb világ kizsákmányolásának köszönhették és szárnyra kapott a gazdaságuk. Határtalan vágyaikat nem tudták a realitás talaján tartani, így egyre-másra újabb trükkökhöz folyamodtak: Csak azok az országok demokráciája elfogadható („diktatúrába”), amelyek elfogadják a spekulatív tõke által mûködtetett pártok demokráciáját, azaz a tõzsde révén hagyják magukat gyarmatosítani /emlékezzünk Simon Perez szavaira/.

Nos minden illúziót elvethet az, aki bízik abban a pénzhatalomban, amelyik „néma, süket és vak demokráciát” kíván bevezetni a világban!

El ne higgyük már, hogy arra felhasználható az EU–s tagságunk, hogy akaratunkat és véleményünket kihirdethetjük, hiszen átfogó médiabirodalomhoz, - ami jelenleg már nélkülözhetetlen a kommunikációban-, csak mamuttõke által juthat bárki és ugyebár ez a mamuttõke – magántulajdonával azt kezd mindenki, amit akar-, nem engedélyezi olyan érzelmi megnyilvánulásokat, amelyek érdekeivel ellentétesek.

Kedves mindannyiónkat koordináló értelmiség;
nem kell a tanulatlanságot összetéveszteni a tudatlansággal, ugyanis nincs olyan ember, aki milliárdszor olyan teljesítményre képes, mint a másik ember, így magyarázhatatlan az az emberi megalázás, amely a tõzsdespekuláció révén értéktelenné, vagy éppen felbecsülhetetlen értékûvé tesz emberi termékeket! Ha mi magyarok azt akarjuk, hogy tisztességes országban éljünk, akkor bizony gátat kell szabni az értéktelen kupecoligarchiák terjeszkedésének, mert ugyanis csak értékeink kiszipolyozásán fáradoznak. A lelkiismeret törvényeit az EU-nak is el kell ismernie!
Amennyiben megaláztatásunk tovább tart, akkor bizony magyar ember nem fogadhatja el, ránézve érvényesnek, semmilyen EU-s határozatot, törvényt.

Emberi összefogással egy porrázúzott ország is felépíthetõ, de lélekben tönkretett, megalázott emberek, még önmaguk ellátására is, képtelenek.

2009.04.02.