Hurrá, politizálunk!





Gavallér János



Hurrá politizálunk!





Mindenki azt hitte, hogy a népszavazás (a március 9. egészségügyrõl és az oktatásról szóló) eredményeként a koalíció felbomlott. Mindenki tévedett. Az eredménye az volt, hogy egy nagy színdarabjátszás nyitányaként, látszatra ugyan valóban felmondta a koalíciót az SZDSZ és valóban lecserélte a párt elnökét (egy közvélemény kutatási adatok szerint, Kóka jóval népszerûtlenebb volt, mint Fodor, így még csak az elnökválasztás is közjáték volt), de esze ágában sincs a kormányt olyanmód leváltani, hogy ne a szocialisták maradnának a következmények viselõi.





Még a szegény néppel azt is elhitették, hogy tárgyalnak a FIDESZ vezetõségével a hogyan továbbról. Igen, tárgyaltak, de Orbán Viktor jó elõre kihangsúlyozta, népszavazás ide, vagy oda (Horn: -„Azt üzenték Feri, hogy menj a picsába!” „Vox populi, vox Dei!”), a megoldás, az ország sorsa az SZDSZ kezében van. (ilyet kijelenteni, hogy lehetünk akárhányan a parlamentben és szavazhat, akárhogyan a nép az ország sorsát 15-20 ember állásfoglalása határozza meg, enyhén demokráciaellenes) Mirõl is tárgyaltak akkor? Mirõl lehet úgy tárgyalni, hogy a szemben üllõ fél elõre kijelenti, a megoldás kulcsa a másik kezében van. Nos, ha ez így van, akkor félkegyelmû lenne az a párt, amelyik ezt a kulcsot átadná a másik félnek! Mit tehetnek ebben a helyzetben a parlamenti számszerû többséggel rendelkezõ pártok? Eljátsszák, hogy haragszom rád, én veled nem mûködök együtt, közben a még lehetséges dolgokat privatizálják (víz, áram, szerencsejáték stb.), hisz a közfigyelem a sajtórévén azzal van elfoglalva mikor és hogyan oszlatják fel a parlamentet.


Természetesen telik az idõ (egy interjúban Veres János kijelenti, hogy jót is tenne az országnak, ha az idei, azaz a 2008-as költségvetés lenne érvényben jövõre, ha ugyanis nem szavazzák meg a költségvetést automatikusan ez lép érvénybe), mint a népszavazás után és egyre homályosabbak a részletkérdések.





Láss csodát! A talonban ott az MDF, amelyik párt szintén vezetõség váltás elõtt, így a legalkalmasabb elhitetni, hogy van szándék a parlament feloszlatására, van szándék egy valóban népképviseleti demokrácia gyakorlat bevezetésére, de ugye a számszerû többség, a megoldás kulcsa nem a képviselõk lelkiismeretében és az általuk képviselt emberek érdekei határozzák meg, hanem az elit elkötelezettsége a háttérhatalom iránt. Az újságok címlapját újra a politikai sárdobálás köti le és az összefogás meghiúsulása. Mert ugyanis az újságok „beltartalmát”, a TV-híradók részleteit a dolgozók 80% nem olvassa, nem kíváncsi rá, így az egész hóbelefrancból’ csak az marad meg, hogy az ország érdekében sem tudnak összefogni! Az SZDSZ látszat támadása lecsendesedik, de címlapom tartják az ejnye-bejnye’ akarom is meg nem is, hoztam is ajándékot meg nem is politikát, hisz képviselni kell a másság politikáját!





Közben a kirakathõzöngés négy éve folytatódik tovább, sõt Gyurcsány újra elõveszi a szociális populista lózung bevált receptjét: Honnan vegyük el a pénzt, a családoktól, a nyugdíjasoktól, a gyerekektõl?


A cigányokat, hogy vélt, vagy valós sérelmeik miatt (Moldova szerint õk építették fel az országot és elõbb, vagy utóbb komoly polgárháborútól kell tartani!), de tüntetni viszi az OCÖ Budapestre! A zûrzavar a legjobb lehetõség arra, hogy a háttérhatalom tovább építse erkölcsileg kifogásolt befolyását (Divide et impera!).


Az ügynökhálózat mozgósítja az õszre az összes használható tagját, sõt a Jobbik Morvai Krisztina vezényletével feltérképezi az ország radikalizmusra hajlamos típusmodelljeit, (a találkozókon készült felvételek elemzése ad erre kitûnõ lehetõséget) és bár a nép fülének beszélnek, de szintén halogató, tavaszi EU-s képviselõ választásra készülve (Figyelembe sem véve azt az egyszerû tényt, hogyha megkérdeznék az ország szavazásra illetékes személyeit, a többség az EU-ból való kilépést szorgalmazná!). Hogy a Jobbik hogyan gondolja a Szentkorona jog érvényesítését, az EU-ban az már egy külön misét érdemelne!





Megindult az országgyûlés feloszlatására irányuló aláírásgyûjtés! (Orbán Viktor 2006 õszén kinyilvánította, hogy a kormány amennyiben nem szedi a sátorfáját a népszavazás eredményeként, akkor elkergethetõ!) A 2006-os FIDESZ általi népszavazási kezdeményezés 2008.márciusában realizálódott. A realitások figyelembe vételével egy civil kezdeményezés 2008 õszén mikor realizálódhat?


(A látszatradikalizmus aktivitása nevetséges!)





HUN magyar vér lüktet a szívben, ott a hazugság csak pillanatnyi féreg!





A gondolkodó emberekben fel kell, hogy vetõdjön az az egyszerû felismerés, hogy hazánkban nincs népképviseleti demokrácia, hanem egy felsõbbrendiséget hívõ háttérhatalmi diktatúra képviselete folyik! Nem normakontrol szerint és nem összképviselet akarat megnyilvánulása szerint mûködik országunk! Meddig?



2008.09.14.