Megjegyzések a Megegyezés címû hirdetéshez




Egynéhány idézethez fûznék néhány gondolatot, hisz az ország miniszterelnöke részben pártpénzen, részben közpénzen feladott egy hirdetést. Afféle elõ hangulat felmérõ dolgozatszerût, hogy amikor majd eljön az idõ a közhangulathoz igazodva, ígérhessen fût-fát, mint tette 2005. õszén. (Tanulmányozásra álljon itt a 2005 évi költségvetési törvény: www2.pm.gov.hu


Lássuk az idézeteket, természetesen a teljesség igénye nélkül:


„A magyar gazdaság mintegy ötöde részben vagy egészben kívül esik a tisztességes normák, a jogszerû mûködés szabta kereteken, ami nyilvánvalóan elfogadhatatlan, hiszen azon túl, hogy ez folyamatosan rombolja a társadalmi morált, közvetlenül is kárt okoz azáltal, hogy a tisztességtelen szereplõk járnak jól, a tisztességesek pedig rosszul.” - A demokratában egy frappáns válasz a tisztesség követõ miniszterelnökrõl: „Pénzbüntetést róttak ki Gyurcsány Ferenc két cégére, a Motim Kádkõ és a Motim Mûkorund Kft.-re. Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség (OMMF) a munka- és pihenõidõ szabályainak megszegése miatt bírságolta meg a két céget 400 ezer, illetve 1,2 millió forintra. Miközben Gyurcsány Ferenc folyamatosan hangoztatja, hogy az elesettek oldalán áll, a tettei ezt cáfolják.” – Aki megszegi a munka- és pihenõidõ szabályait, annak hogyan hihetõ, hogy tisztességesen jár el?


„Ahhoz, hogy erõs nem állami szereplõk jelenjenek meg, egyebek mellett például fejlett civil kurázsi, anyagi és egyéb erõforrások sokasága, normatartó, normatisztelõ mentalitás is szükséges. Ez utóbbi feltételek teljes, vagy részbeni hiánya, nemegyszer pedig a mérték nélküli állami visszavonulás olyan állapotot idézett elõ, amelyet nem az eredetileg kívánt erõs polgárok, erõs gazdaság, erõs állam hármasa jellemez, hanem éppen ellenkezõleg.” - Szóval az öszödi beszéd folytatódik, egyszóval mondhatnánk „elvtársak elkúrtuk”, mert ugye nincs meg a gazdasági hatalmat szervezettsége által magához ragadó utódpárt tagjaiban a normatartó, normatisztelõ mentalitás, az SZDSZ pedig túlprivatizálta még a gondolkodást is.


„Magára hagyott társadalom helyett az együttmûködõ társadalom gyakorlata adhat új impulzusokat és teremthet új erõforrásokat Magyarországon.” – A társadalmi normákat nem tisztelõ, gazdasági hatalmat szervezettsége által szerzõ elittel kellene együttmûködni a tisztességes, munkájában megalázott munkavállaló rétegnek ( Motim módra?).


„Magunk mögött kell végre hagyni a pongyola Magyarország hétköznapi és hivatalos rendetlenségének világát, nincs okunk arra, hogy megmagyarázzuk, kit miért mentünk fel a szabálytisztelõ, szabálykövetõ magatartás alól. Érdemes megvizsgálni, hogy akik önként bejelentve elindulnak gazdálkodásuk, üzleti tevékenységük kifehérítésének útján, azok bizonyos feltételekkel mentesülhetnek a múltra vonatkozó szankciók alól, illetve többéves átmenettel, fokozatosan vállalniuk kell a teljes és törvényes közterhek megfizetését.”


- Itt a biztosíték kiment. Hogyan kell értelmezni e szavakat? Mert ugye azt mindenki érti, hogy rendetlenség van Magyarország hétköznapi és hivatalos világában. De mi az hogy - „nincs okunk arra, hogy megmagyarázzuk, kit miért mentünk fel a szabálytisztelõ, szabálykövetõ magatartás alól.” – a szabálykövetõ és szabálytisztelõ magatartás alól felmenteni embereket?


Kérem, azok az emberek mit érdemelnek, akik mindig becsületesen megfizették a közterheket? Talán azok részére be kell vezetni a „kommunista szombatot”? Vagy egy másik nagy kõ esett le a vállaikról a gaz gazdaság irányítóinak, tudni illik a gazdasági bûncselekmények elévülési ideje 5, 7 év és már tisztának is képzelik magukat? Ne higgyék, megjegyezzük örökre az arcaikat és a módszereiket!


Az állam számtalan szolgáltatás nyújt. Megszervezi például az oktatás és az egészségügy jelentõs részét, vagy a tömegközlekedést, kiállítja a személyi igazolványt, igazságot szolgáltat a peres feleknek” – és a miniszterelnök tudja és tudja, és tudja! „E konfliktusok, helyenként nyílt utcai ütközések érdemben csökkentették a köznyugalmat, a közbiztonságot. Az állam és szervei ezen konfliktusok kezelésében egyes esetekben bizonytalanul, ellentmondásosan, az állampolgárok elvárásait nem kielégítõ, igazságérzetét sértõ módon léptek fel.” – ’Kúrva ország’ lakóinak elõírjuk a leckét, belétek verjük az anyátok Istenit!-


nem békés célú gyülekezéssel szemben” – A tüntetés csak békés célú lehet, különben háborúnak kellene nevezni, mint ahogy 2006 õszén csapataitok harcban is álltak!- „Eszerint a rendõrségnek a meglévõ törvényi felhatalmazás birtokában élnie kell azzal a lehetõséggel, hogy amennyiben a bejelenteni kívánt rendezvény elõre láthatóan mások jogát vagy szabadságát sérti, illetve annak lefolyása a kellõ körültekintéssel elvégzett elemzés, vizsgálat alapján várhatóan nem lesz békés, úgy indokolt, hogy a rendõrség elutasítsa a bejelentés tudomásulvételét. Kellõ jogorvoslatot követõen pedig a nem bejelentettnek tekinthetõ rendezvénnyel szemben a rendõrségnek a hatályos törvények legkövetkezetesebb és legszigorúbb betartásával kell fellépnie.”- Összefoglalva: Kuss! Avagy hogyan határozza meg a Brüsszel által elfogadott spontán tüntetés lehetõségeit? A véleménynyilvánítási szabadság egyik megnyilvánulási módját szeretné annulálni miniszterelnök úr? Tudja ön, hogy demokráciában élünk? Vagy újra szándékosan provokál?


De pozitív a Magyar Gárda eredménye: „A kistelepülések nyugalmának fokozottabb biztosítása érdekében támogatom, hogy haladéktalanul megerõsítsük az azokban szolgálatot teljesítõ rendõrségi állományt, és javítsuk mûködési feltételeiket is. A helyzetet súlyosbítja, hogy kisebb falusi, kisvárosi közösségekben megszaporodtak a helyi konfliktusok, amelyek abból fakadnak, hogy sokan úgy vélik: a jelenlegi segélyezési rendszer mintha azokat is a legális munkavégzés ellen ösztönözné, akik, ha lenne munka, és akarnának dolgozni, tudnának.” – Rájöttek, illene dolgozni is.


„Erõs magyar gazdaság elképzelhetetlen fejlett kis- és középvállalkozások, kkv-k nélkül. A mikro-, kis- és középvállalatok foglalkoztatják az alkalmazottak kétharmadát, õk állítják elõ a hozzáadott érték felét, az exportértékesítés negyede mögött õk álltak az elmúlt években.” – Bizony, bizony, itt halmozódik fel a zsarolható réteg nagy része. A szürke és fekete gazdaság itt virul, itt szerez kenyeret az alkalmazottak kétharmada, itt lehet könnyen megfenyegetni a munkavállalót, hogy szavazatával vagy fenn tartsa, vagy megszünteti a munkaadóját. A kkv-k támogatására, akik az alkalmazottak kétharmadának adnak munkát, mennyit költ az állam, és mennyit költ a multinacionális cégek támogatására? Mennyi adót fizetnek a kkv-k és mennyit a multik? Meg ezernyi kérdés, ami nem épp a normatartó, normatisztelõ mentalitás alapján mûködik.


„A szürke- és feketegazdaság aránya nálunk mintegy húsz százalék. Ez rettentõen magas arány, nagyjából kétszerese a nyugat-európai országokban tapasztaltnak. Nemzeti jövedelmünk nagyságát figyelembe véve mintegy hatezermilliárd forint fordul meg úgy a gazdaságban, hogy nem vesz részt a közteherviselésben. Ennek a hatalmas összegnek az adó- és járuléktartalma hozzávetõleg 2400 milliárd forint. Ha figyelembe vesszük a szürke- és feketegazdaság "természetesnek" tekintett átlagos európai szintjét, akkor is legalább 1000-1200 milliárd forinttól esünk el, illetve esnek el a tisztességes adófizetõk.” - Az UNIÓ- tól évente mennyit kapunk? Hozzátenném a korrupciós túlszámlázások, extra tervek (völgyhidak, alagutak, városrendezések, pályázatok oda ítélése stb.) további ezermilliárdokat visznek el.


A teljes cikk, hirdetés itt található: http://nol.hu/cikk/504733/


Rosszul mennek a dolgok. Uraim, ez a formula már foltozhatatlan. Felelõs embereknek nem csak törvényeket kell alkotni, nem csak a gazdasági hatalom megszerzésén kell fáradozniuk, hanem kötelességük legjobb tudásuk szerint szolgálni azt a közösséget, amelyik bizalmával látja el õket. A bizalom, bármilyen felmérést vesznek alapul elszállt. Vallják be, saját elvárásaiknak sem tudtak megfelelni! Le kell vonniuk a következtetést! 2008.09.01.