Tükör által homályosan


Az elit azon része, akinek minden mindegy alapon csak és kizárólag a haszonszerzés, élete nívójának emelése a cél ( SOROS effektus), azoknak fel kell ismerni, hogy a társadalom nem társad a lom, hanem érzõ emberek halmaza.
Míg egy ember is, egy másik ember megalázásának útján jut a hierarchikuslépcsõn elõre, addig semmiféle változást ne reméljen senki!!!
A pártpolitika a hatalom megszerzésére irányuló összeesküvés.
– Mit várhatunk tõlük?
Mindenkinek ki kell mondania, hogy így tovább nem mehet! Vagy mit várhatunk azon rendszertõl, ahol mindenki csak kacsint és tenni senki, se mer? Helyes az a világ, ahol minden maszek feketén foglalkoztat? Többféle módszer segítségével:
- Feketén foglalkoztatva, zsebbõl fizetve.
- Minimálbéren foglalkoztatva, zsebbõl kiegészítve.
- Minimálbéren foglalkoztatva, zsebbõl premizálva stb.
A multik adókedvezményeket, alkalmazottaik után (szinte kizárólag a munkanélküliek közül cserélik munkavállalóikat) állami támogatásban részesülnek. Eladjuk nekik a legpreferáltabb telkeket, nemhogy bérbe adnánk, mint a világban bárhol. A nyereségüket (magyar izzadságcseppeket) minden további nélkül kiviszik az országból (miért is jó ez nekünk?), így az általunk elõállított infrastruktúrát ingyen veszik igénybe (miért?). A kompenzációt talán magánszámlákra utalják?
Életcéllá vált a külhoni munka. Fiataljainknak nincs jövõképük. Így tovább nem mehet.
Tanáraink óraadó adócsalókká váltak (vagy van-e olyan adóbevallás, amelyik tartalmazza az óraadásból/ korrepetálásból származó bevételt?)!
Orvosaink az etikát zavaró paraszolvencia zsákutcáját járva rendelnek.
A társadalmat mûködtetõ hivatalnoki garnitúra a protekcionizmus felsõfokát vezette be hazánkban.
A magántulajdonú média, mert közszolgálati nincs (pártkatonák a felügyelõ-bizottságokban, a pártokat pedig, mint tudjuk, gazdasági háttérhatalmak tartják fent), a kétes-egzisztencia kiszolgálójává és hirdetõjévé vált.
Közállapotok: „Megemlítette továbbá, hogy ellene, amióta 1998 óta politizál, "tizenkét bûncselekményt követtek el, amelyben feljelentést tett, de a rendõrség és az ügyészség egyetlen esetben sem fogta el a tettest".
S a hal bûzét senki sem akarja érezni!
Messze réved tekintetünk, túl a korokon; a nap és a csillagok vezéreltek, s vezérelnek utunkon. Ne higgye földi hatalom, hogy térdre rogynánk gyilkos szándékától! Viszont döntenünk kell: Süllyedni akarunk, vagy emelkedni?
2008.08.25.