A bárányok hallgatnak!



Az értelmiség megírta, hogy miért nem lázad. Az értelmiség nem írta meg, csak sejtette, hogy a szívében nincs rend. Értelmiségi elit mitõl remeg lelked? A kenyérért, a vízért, vagy csak munkaadód kegyeiért strázsál benned a trend iránt megnyilvánuló kényszer alázat: Befolyásolni kell az embert, mert szívében ott a szeretet és a béke utáni vágy! Senki sem akar zûrzavart.
Elit, neved ködfátyola mögül, a nép nevében elmondod azt, hogy naivitásra épül a jelen és kifosztanak így, vagy úgy, hát ne gyötörd magad emberke! Phû, az áldóját! Törvény alkotta jogod, hogy törvényesen mûködõ egyesületekre rakj bílyogot; ez hát a gond emberek! Nem a kenyér a drága, a sor hosszú és a türelem kevés, amíg jól lakhat az elégedettség, nyugalom költözhet a szívekbe és ugye könnyû bûnöst kiáltani a „nagy falak mögül”. Taktikai malõr csupán, hogy rád épp úgy nem kíváncsi a sokaság, mint az általad égre mázolt félelemre.
Zûrzavaridézõk vagytok elegen, nyugalmat teremthet-e szellemcsapongásotok?
Kimondva, kimondatlanul: Tûzzel, vassal erõltetitek azt, amit a világ nyûgbatyuja levetni készül. A lelkekre túl sok terhet raktak azok kiknek uszító szószólója vagy! Egyszerûbb az élet, mint kapitalista, szocialista, demokrata, vagy diktátori retorikával ledugjátok a nép torkán a kapzsiság okán magyarázat gyártmányaitokat. A fáról lehulló gyümölcs azé, aki felveszi, de fákat ültetni ne hagyjátok az embereket, az már kicsit komikus. Kaláka a lét komám! Kérdezd meg József Attilát; mosónõkre szükség van!
Megmagyaráztad, hogy a törvények rosszak. Az embereknek remegni kell törvényesen mûködõ ez-azoktól! Tovább a megkezdett úton, hé’! Mitõl kell még remegnie az embereknek? Nem kéne komolyan venni azt, hogy minden közfeladat az emberek szolgálatának tiszteletben tartására kell irányulnia? A Magyar alkotmányos rend elõírja mindenki számára, hogy Magyarország érdeke elõbbre való minden más, tehát tõke, vagy eszmei érdekek fölött. Élj úgy, írd cikkedet, úgy és azoknak, akik sértik az alkotmányos rend mindenkori mûködését és a szívekben õrzött béke feldúlásán fáradoznak!
Elit, te nem létezõ nagykabátba bújt farkas: A bárányok hallgatnak!