Kullogunk


Megjegyzés a Fábryhoz
http://inforadio.hu/hirek/belfold/hir-147599/2
Fábry: "Megpróbálom elkerülni a megõrülést"

A felismerésrõl beszél (sok minden más mellett), hogy ennyire nem lehetünk barmok, egy letûntkor jogutódlásának tapsolva demokráciáról beszélünk ott, ahol az apák bûneibõl felépítkezett hatalom csüng rajtunk.
Történt Gy.F. szerint is, hogy egy szervezettségében az országot lefedõ párt, önmagát átcicomázva gazdasági hatalommá nõtte ki magát. Kik ültek hivatali székekben? Kik lehettek befolyásos köztisztviselõk? Kik ismerték a társadalom felépítettségének korrupt lehetõségeit?
Párszázezer ember itt a befolyással és tevõlegességgel bíró politika haszonélvezõje. Az a párszázezer ember gazdagodott a rendszerváltás óta. Morzsákat ugyan löktek ide is, oda is, de befolyással bíró lehetõségeket csak azoknak, kiknek a szervezett párt és elõdje biztosította az elkötelezettséget a kivagyiság oldalán /”Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, MERT KI FOGJA MEGVÁLTOZTATNI, ORBÁN VIKTOR FOGJA MEGVÁLTOZTATNI CSAPATÁVAL? Vagy C-változat: nem történik semmi.”/
Gondolkozzunk csak! Azon emberek csoportja, mely erkölcsileg a rendszerváltozás vesztese kellene, hogy legyen, nemhogy visszafogja magát, szégyenében kussol! Nem. Azon emberek a hatalomgyakorlás egyetlen letéteményesének képzelik magukat. Nos, az én szememben itt van felelõssége az egzisztenciába tunyhadt értelmiségnek (mindegy kitõl kapom a fizetésem; egy kis fekete, kiskapun surranó jön még hozzá) magával hozott kádári nézetei miatt, mert sorsát az embernek kell alakítania és felelõs mások sorsának alakulásáért.
Nem volt és nincs a magyar társadalomban annyi önbecsülés, hogy azt mondja ilyen párt nem vehet részt a közéletben. A hibák innentõl halmozódnak és lassan már nem lesz más út, mint lehajtott fejjel kullogjunk a - „Tetszettek volna forradalmat csinálni!”- gondolat után.
Kollaboránsok sokan a meglévõ nyakunkra tekeredõ gondokkal.