Deutsch Tamás: Elég volt a hazugságokból






Deutsch Tamás szerint felszabadító volt Orbán Viktor szerdai megszólalása, mert azt lehetett érezni, hogy õszintén, nyíltan, határozottan is lehet beszélni az Európai Parlamentben.


Felszabadítónak nevezte Deutsch Tamás európai parlamenti képviselõ Orbán Viktor szerdai strasbourgi beszédét. A fideszes politikus hangsúlyozta, az Európai Unió egyenjogú és egyenrangú tagállamok közössége, amelyen belül Magyarország nem kicsi, hanem átlagos méretû ország. Így Deutsch szerint a hozzánk hasonló nagyságú tagállamok képviselõi azt érezhették, „lehet õszintén, nyíltan, a saját magad igazságába vetett hittel megszólalni az Európai Parlamentben”. Hozzátette, sok évtizednyi diktatúra után a magyarok a miniszterelnök személyén keresztül végre ott lehetnek az újra egységes Európában. A magyar kormányfõ ráadásul olyan tartalommal és érveléssel beszélt – folytatta Deutsch Tamás –, ahogy korábban a német kancellár, a francia elnök vagy a brit miniszterelnök.


Emlékezetes, Orbán Viktor szerdán arra is kitért beszédében, hogy a Facebookon nyerték meg a választást. Deutsch Tamás talán ennek nyomán jelentette be: csatlakozik a közösségi portálon elindított Elég a hazugságokból nevû csoporthoz, amelynek oldalán az „Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket” és az „El a kezekkel Magyarországtól” jelmondatok olvashatók. „Izgalmas, hogy hirtelen Gyurcsány Ferenc is mennyire demokratából lett varrva” – említette meg Deutsch Tamás, felidézve, hogy az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára emlékezõ békés emberekre rendõri erõszakot vezényeltek. A képviselõ mindenkit a csatlakozásra buzdítva, úgy vélte, ez lehetne a „magyar szabadság” oldala, amely néhány hónapon belül a magyar nyelvû Facebook világában a legnagyobb közösséggé formálódhat egymillió taggal. (MHO)