TÍZ PERC SÉTA A MAGYAR KATOLIKUS RÁDIÓÉRT!


Találkozó : Január 16.-án 12.50-kor a Várban a Bécsi kapu téren-az Evangélikus templom elõtt. Innen közösen elsétálunk a Rádiót fenntartó püspöki kar elnökének hivatala elé. Hozz magaddal 1 mécsest, gyufát, a méltóságodat és a hitedet! Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélyünk!!! Gyere el , ha fontos neked is ez az ügy!!!!





_______________________________________________________________


A Magyar Katolikus Rádió frekvencia-története


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által hét éve indított Magyar Katolikus Rádió középhullámú mûsorszolgáltatási jogosultsága lejár 2011. január 15-én.



1. 2009 decemberében az ORTT kiírta a 92.9-es budapesti frekvenciát, amire vételminõség javításra vagy önálló mûsorszolgáltatási jogosultságra lehetett pályázni.


2. Az MKR pályázatát önálló jogosultságra adta be, valószínûsíthetõen azért, mert a várható döntés idõpontja közel került a középhullámú szerzõdés lejártához.


3. A Klubrádió mûsorszolgáltatási engedélye ugyancsak lejárathoz közeledett (2011. február 11.). Ezt a frekvenciát (95,3 MHz), ami lehetõséget adott volna a Klubrádió eredeti frekvencián történõ mûködésének folytatására, az ORTT nem pályáztatta meg.


4. Az elõbbiek miatt a Klubrádió is ringbe szállt a 92.9 MHz-es frekvenciáért, és 2010 májusában a nagyobb mûsorszolgáltatási tapasztalatért kapott plusz egy ponttal megnyerte a versenyt az MKR elõtt.


5. 2010 tavaszán, e történettel közel párhuzamosan, az MKR 5 vidéki frekvenciára (Gyõr, Szombathely, Székesfehérvár, Szeged, Szolnok) adott be pályázatot. A választások miatt azonban az Országos Rádió és Televízió Testület már nem döntött ebben az ügyben.


6. A Klubrádió szerzõdéskötésére – a nyertes pályázatot követõen – nem került sor, végül is hónapokig tartó csend után az aláírás határideje lejárt.


7. A Klubrádiót gyõztessé nyilvánító ülésén a Testület egy része szerint alaki hiba történt. Ez a határozat érvénytelenítését vonhatta volna maga után. Ez esetben a törvény szerint az MKR-nek kellet volna megkapnia ezt a frekvenciát, de nem így történt.


8. A Médiatanács 2010 decemberében a 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázatot érvénytelennek nyilvánította. Új pályázat kiírására vonatkozó döntés született.


9. A vidéki frekvenciákról egyelõre nem született döntés.


10. Ma január 12-e van. Még három napig szól a közszolgálati mûsort sugárzó országos Magyar Katolikus Rádió.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________



Tisztelt Magyar Katolikus Rádió Vezetõség!


Sajnálattal értesültem, hogy 01.16-án megszûnik a középhullámú szabadtéri sugárzás. Szolnoki lakos vagyok. Rendszeresen hallgattam a kulturális ajánlataikat, a rejtvény mûsorokat, a "Mi ez a szép" összeállítást, a szentek életérõl szóló reggeli mûsort. A dolog pikantériája, hogy meggyõzõdéses materialista világnézetû ember vagyok.


Az értékek megõrzése, a humanista és a magyar értékrend következetes felvállalása tette számomra mértékadóvá a M.Kat.R.-t. Ahogy a "közszolgálati" felhígult úgy lett hallgatottabb számomra keresett az Adójuk.


A világon mindenütt megtartják a közép és rövidhullámú sávokat a hegyek és a távolság miatt nehezebben elérhetõ helyek besugárzása okán...Az "Allah akbart" a világ minden pontján hallani különbözõ sávokon... értéket sugároz, nem csak hullámot.




A koncesszió lejárta nem jelentheti a humán értékrend lejártát is!


Maradok ezentúl az interneten is hû hallgatójuk, Stroján József Szolnokról



____________________________________________________________________


"Dr Kovács József"


Tárgy: Katolikus Rádió


Címzett: zsolt.semjen


Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr!


Munkájában eredményes, boldog új esztendõt kívánunk Önnek. Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legnagyobb gondunkat. Aggódva halljuk hetek óta a Katolikus Rádió elnémításának veszélyét. Az eljátszott csatorna-lehetõség két évvel ezelõtt is gyanus esemény volt, de most a gyors segítségre lenne szükség! A Katolikus Rádió átvállalta az utóbbi években a közszolgálati rádió számos feladatát- mindezt keresztény és nemzeti szemlélettel végzi. Aggódunk, hogy a kábelre szorulás esetén a hallgatóság jórésze elveszti az élõ kapcsolatot az adásokkal! A Mária Rádió kiváló, de kizárólag lelki támaszt ad- itt a teljes kulturális paletta megjelenik. Kérjük Miniszterelnök-helyettes Urat, tegyen meg mindent amit lehet a Katolikus Rádió megmentése érdekében.Ez a teljes magyarság érdeke, amikor a médiaháborúban egy hangos csoport a jogait követeli, legyen már joga az ország lakosságát kitevõ hallgatóságnak is! Úgy hisszük, ez is a média-szabadság része.


Tisztelettel : Kovács József Lászó ny. egyetemi docens ,az MTA köztestületének tagja, magister emeritus


Kovácsné Paulovits Teréz dr. ny. fõiskolai docens, magister emeritus ,Szent Gellért díjas