Kedves Barátaim,


köszönjük eddigi támogató csatlakozásotokat/csatlakozását! Nálunk 250 aláírás gyûlt össze a 8 nap alatt. Felhívásunk felkerült a Demokrata honlapjára (www.demokrata.hu , olvasható egy erdélyi honlapon: www.kikelet.ro , továbbá egy amerikai-magyar honlapon. Továbbra is várjuk aláírásaitokat/aláírásukat! Elég volt Tõkés László folyamatos gyalázásából és tûrhetetlen további hallgatásunk!


Csatlakozni lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen - név, születési hely és foglalkozás megjelölésével!


Hittel, szeretettel, köszönettel: Frigyesy Ágnes újságíró



Felhívás Tõkés László védelmében az Európai Unió demokratikus intézményeihez


Most érkezett a hír, hogy egy romániai náci szenátor (lásd liberális sic.) saját EU képviselõjét akarja kitiltatni Románia városaiból. Éppen azt a képviselõjét, aki az Európai Parlament egyik legmegbecsültebb vezetõ tisztségviselõje.


Erre a felhívásra az kínált ürügyet e szenátornak, (neve említést sem érdemel), hogy Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nyilatkozatában kijelentette azt a tényt, mely szerint a magyarok számára gyásznap december elseje.


Erre a szomorú napra esik ugyanis, egy románok által Erdélyben megfogalmazott kiáltvány, amelyben Erdélyt a románon románnak kiáltják ki, és e nap Romániában nemzeti ünnepnek minõsül.


A román politikában szerepet játszó szélsõséges, kirekesztõ, nacionalista politikus a legdurvább kirohanásaival sérti meg azt a személyiséget, akinek Románia oly sokat köszönhet a szocialista diktatúra, az elnyomó rendszer lebontásában. Temesvár hõs püspöke, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nem csupán Románia lakosságának példaképe és tisztelt vezetõ politikusa, de az egész Európai Unióban is az. Nem kis mértékben neki köszönheti Románia, hogy egyáltalán felvételt nyert az Unióba, miközben számos területen nem felel meg a demokratikus normáknak és az európai tagság követelményeinek.


Tõkés László nekünk, magyaroknak és a világnak azt jelenti, amit a lengyelek II. János Pál pápával vagy Lech Walesaval adtak a világnak, ezért nyomatékosan felszólítjuk Romániát, hogy hivatalosan kövesse meg Elnök urat és mindazon közösségeket, akiket képvisel, s ezáltal durva sérelemként élik meg a Tõkés Lászlóval szembeni támadást.


Egyúttal felhívással fordulunk az Európai Unió vezetõ intézményeihez, vizsgálják felül a román fél magatartását: egy uniós országban miként történhet meg ez a botrányos, az egész európai közösségre, annak intézményes vezetõjére nézve durva támadás.


Tesszük ezt minden anyaországi és erdélyi, valamint Erdélybõl elszármazott magyar-, és minden demokratikusan gondolkodó jóérzésû polgár nevében, beleértve román barátainkat és partnereinket is.


Budapest-Pilisvörösvár, 2010. december 4-én


Kezdeményezõk: Frigyesy Ágnes újságíró és Dobó Attila elõadótanár



Amennyiben egyetért velünk, támogassa aláírásával felhívásunkat!