Kedves Barátaim, Címzettek!


Írásomat kérlek terjesszétek minél szélesebb körben, hogy lebukjanak azok


a Fidesz-gúnyába bújtatott liberális-kommunisták, akik most épp Verõcén veszélyeztetik


a nemzeti, keresztény erõk, így Bethlen Farkas és csapatának gyõzelmét!


Add tovább! Frigyesy Ágnes


________




Hamis, megtévesztõ fidesz plakátok és szórólapok Verõcén



A Fidesz nem támogatja Dózsa Csabát és csapatát



Annak ellenére, hogy a Fidesz-KDNP nem indít polgármesterjelöltet Verõcén, ellepték hamis fidesz plakátok és szórólapok a dunaparti település utcáit, köztereit, postaládáit. Bethlen Farkas, aki immár 12 éve polgármester Verõcén, aki noha független polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választásokon, mégis sokak szerint õ képviseli a Fidesz-KDNP által felvállalt keresztény, nemzeti értékeket.


Mint ismeretes Verõcén egyházi kézbe került vissza az iskola, mely Bethlen Farkas polgármester kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásának köszönhetõen mûködik, szinte egyedülállóan a környéken. Az egyházi kézben lévõ, az önkormányzat által mûködtetett és fenntartott iskola létét támadták 2010. szeptember 22-én azok a képviselõjelöltek, akik Dózsa Csaba polgármesterjelölt mögé sorakoztak fel, szemben Bethlen Farkas törekvéseivel. Dózsa Csabát és csapatát azonban kommunistáknak és liberálisoknak nevezik sokan a faluban, talán nem ok nélkül, hisz Dózsa a Gyurcsány-kormány idején 28 és fél milliós végkielégítést besöprõ helyettes államtitkárként hagyta ott az Egészségügyi Minisztériumot 2006-ban.


A Verõcén terjesztett hamis, a verõcei lakosságot megtévesztõ fideszes szórólapok (cikk alatt látható) tanúsága szerint Dózsa Csaba polgármesterjelölt, valamint Greff Katalin, Bártfai Veronika, Koczó Csaba, Lukácsné dr. Karácsonyi Zsuzsanna és Heincz Sándor képviselõjelöltek – Dr. Szûcs Lajos Pest Megye fideszes közgyûlési elnökének ajánlásával indulnak az önkormányzati választásokon.


Verõce lakossága ezen felháborodott, ugyanis a nagy többség véleménye szerint Dózsa Csaba és csapata nem képviselik a Fidesz-KDNP által felvállalt keresztény-nemzeti értékeket, annál inkább kommunista és liberális kapcsolati tõkével rendelkeznek. Vagyis a fideszes Szûcs Lajos ajánlásával megtévesztette a helyi lakosságot! – mondják sokan.


Dózsa Csaba egyébként egészségügyi közgazdász, aki szakmai önéletrajza szerint 11 évet dolgozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP), 2005-ig. Ezt követõen pedig 2005. március 13. és 2006. július 1. között a Rácz Jenõ vezette (Gyurcsány kormány) Egészségügyi Minisztérium közgazdasági- majd közgazdasági-ágazatfejlesztési helyettes államtitkára volt. Eltávolítása után 28 millió 84 ezer 439 Ft végkielégítéssel távozott, mely állítása szerint a törvények „szellemében” járt neki. Ez az összeg azonban elõkelõ helyet foglalt el a végkielégítéses juttatások listáján már akkor is.


A megtévesztõ fideszes plakátok és szórólapok megjelenése után sokan megdöbbenve és felháborodva fordultak a választókerület országgyûlési képviselõjéhez, Harrach Péterhez, aki levélben támogatásáról biztosította a Bethlen Farkas által vezetett képviselõjelölteket. Harrach Péter 2010. szeptember 22-én Erõs László képviselõjelöltnek írt levelében a következõket állapítja meg: „Mivel több levelet és telefonhívást kaptam verõcei polgároktól, akik értetlenül állnak a településen történt jelöléseket látva, szeretném világossá tenni a következõket: választási ügyekben – ahogy eddig is, ezen túl is – azok véleményére támaszkodom, akik éveken keresztül, a legnehezebb idõkben is kiálltak a keresztény-nemzeti polgári oldal képviselete mellett, és segítségemre voltak a kampányban és a különbözõ akciók szervezésében.



A Fidesz a keresztény-nemzeti polgári oldal képviselõit támogatja



A Fidesz-KDNP Verõcén nem indít polgármester jelöltet… Az induló jelöltek közül véleményem szerint még többen megérdemlik a polgárok támogatását, így Bézsenyi István, Ladányi Károly, Marschall Márk, Martos György, Takács István György.” (Ez megegyezik Bethlen Farkas polgármesterjelölt által ajánlott névsorral. Szerk. megj.) Majd Harrach Péter így zárja sorait: „Sok sikert kívánok Nektek abban a biztos tudatban, hogy a verõcei választók október 3-án sem fognak baloldaliakra szavazni.”



A hit és a szorgalmas munka vezérli Bethlen Farkast



Bethlen Farkas, aki immár 12 éve Verõce elsõ embere, ismét megméretkezik. Polgármesterjelölt szórólapján a következõ gondolatsor olvasható: „Igen tisztelt verõcei választók! Immáron 12 éve vezetem Verõce települést. Munkámat mindig a hit és a szorgalmas munka jellemezte. Településünk szépült és fejlõdött, sok kulturális rendezvényt szerveztünk, és mindig volt tartalék pénzünk. Az elmúlt négy évben ez a folyamat lelassult, és megakadt, amióta a képviselõ testületben megjelent a széthúzás és a gyûlölködés. Településünk lakóinak éppúgy, mint egy családnak, csak az lehet az érdeke, hogy békességben, együtt gondolkodva és cselekedve éljenek. Csakis ennek lehet valódi eredménye és egészséges gyümölcse. Ezért kérem Önöket, hogy az alább felsorolt képviselõ-jelöltekre szavazzanak október 3-án, vasárnak. Velük tudok és szeretnék dolgozni Verõcéért. Köszönjük bizalmukat: Bézsenyi István, Grauszmann György, Ladányi Károly, Marschall Márk, Martos György, Szabó Ferenc, Takács István György, Erõs László és Bethlen Farkas.”


Több helyi lakos véleménye szerint elképzelhetetlen, hogy a Fidesz Dózsa Csabát támogassa. Sokak szerint a polgármesterjelöltnek viszont tudnia kell, hogy egy párt logójának beleegyezés nélküli használata bûncselekmény, valamint sérti a választási törvényt. A falu lakói egyértelmûen várják, hogy a Fidesz határolódjon el Dózsa Csaba polgármesterjelölttõl és csapatától!



Frigyesy Ágnes


A szerzõ felvételével