Az amerikai közönség elé kerül A lyukas zászló c. dokumentumfilm producereinek



újabb közös alkotása a "Panic Nation"












A lyukas zászló c. nyolcszoros díjnyertes '56-os film producerei (Kovács Klaudia és George Adams) az idén nyáron újabb alkotással lépnek a nagyközönség elé "Panic Nation" címmel.



A két órás amerikai dokumentumfilm az USA-ban igen aktuális és mostanában sok vihart kavart emigráció témájával foglalkozik. A mû megpróbálja megtalálni annak az okát, hogy a bevándorlók országában a közelmúltban miért növekedett meg drasztikus mértékben a bevándorlás elleni törvények száma, s ezeknek milyen szociológiai, gazdasági és kulturális következményei vannak.



A filmben a következõ interjúalanyok is megszólalnak:





  • A Fehér Ház (Clinton adminisztráció) kabinetjének tagja Henry Cisneros




  • A CNN újságírója, a kétszeres Harvard diplomás Ruben Navarrette, Jr.




  • Randy Terrill, Oklahoma Állam Képviselõje, az Amerikai Egyesült Államok leghírhedtebb bevándorlás elleni törvény megalkotója




  • A többszörös díjnyertes "Sesame Street" (Magyarországon: Muppet Show) írója Luis Santeiro




  • A többszörös díjnyertes színész Esai Morales.





A "Panic Nation" meghívást kapott a Los Angeles-i Broadway Nemzetközi Filmfesztiválra. A premier július 30.-án, a város legszebb - 1918-ban épült, 1800 férõhelyes - emlékmû-mozijában, az un. Millió Dolláros Filmszínházban (The Million Dollar Theater, 307 South Broadway, Los Angeles, California 90013) lesz. A sajtó jelenlétében történõ vörös szõnyeges bevonulás 6 órakor kezdõdik, a vetítés 7-kor. Jegyeket a helyszínen lehet vasarolni vagy a +1.323.375.7654-es telefonszámon, VIP jegyeket pedig a +1.213.989.1595-os számon lehet kapni.



A premier után beszélgetésre kerül sor George Adams-szel, Kovács Klaudiával és Ruben Navarrette, Jr.-ral.



A film már az amerikai sajtó érdeklõdését is felkeltette. Erre tekintettel a bemutató elõtt elõvetítések lesznek Kansas City-ben (Missouri); Albuquerque-ben (New Mexico); Oklahoma City-ben (Oklahoma) és Dallas-ban (Texas).




Továbbította: Frigyesy Ágnes