Kedves Barátaim, Olvasóim,

szíves figyelmetekbe/figyelmükbe ajánlom Orbán Viktor választásra buzdító kisfilmjét! (Klikk az alábbi linkcímre!)

Egy helyen azonban, Pest-megye 2. számó egyéni országgyûlési választókerületében, Göd-Vác-Szõdliget szavazzunk Bethlen Farkas független jelöltre, aki építi a Kárpát-Haza Templomát. A fideszes jelölt befutó a Fidesz listán is! Add tovább!

Üdvözlettel: Frigyesy Ágnes

Nemzetben és Hazában gondolkodó újságíró










Bethlen Farkas önéletrajza























Hatgyermekes családba születtem ötödikként, 1957-ben, Nagymaroson. Szüleim dolgos kezeinek köszönhetõen, 1970-ben sikerült egy kis lakásba költöznünk Verõcén. Azóta itt élek, és igyekszem a szüleim által rám bízott feladatot teljesíteni, szeretni családomat, hazámat és dolgozni a köz érdekében. Három gyönyörû gyermek édesapja vagyok.


Iskoláimat Nagymaroson, Verõcén és Vácott végeztem. Érettségi után, vállalkozóként tanultam meg, hogy a kapott feladatra fordított idõ az, ami meghozza gyümölcsét.


Nyolc esztendeig a Dunakanyar Rádió tulajdonosaként tevékenykedtem Vácott, támogattam a régió jobbító elképzeléseit.



Isten segítségével sikerült határon innen és határon túl segíteni embertársaimat. A Julianus Barát Alapítvány elnökeként, az elszakított területeken – Kárpátalján és Erdélyben – óvodák és iskolák felújításával, építésével segítem a magyarság megmaradását.


1998 óta vagyok Verõce polgármestere. Megválasztásom elsõ percétõl négy szó vezérelt: gondos gazdaként, alázattal szolgálni. Településünk szebbé tételén, infrastruktúrájának javításán és az ifjúság nevelésén fáradoztam és fáradozom. Minden cselekedetemet az vezérelte és vezérli, hogy közösségi szinten sikerüljön összefognom a térséget, amelyet a pártoknak a rendszerváltás óta csak idõnként és rövid ideig sikerült.


Sokakkal és sokszor beszélgettünk arról, vajon ki lehetne a megfelelõ ember, aki tehetne valamit a környékünkért, az itt élõ emberekért. Így érett meg bennem a döntés, hogy a választók bizalmának elnyeréséért és a valódi összefogásért független jelöltként induljak.


Tizenegy éves közigazgatási gyakorlattal, független képviselõként hiszem, hogy többet tudok tenni a terület lakóiért, mint amit a pártok képviselõi eddig tettek. A legmagasabb szintû összefogással küzdeni és tenni fogok, a jobbítás szándékával.




















Bethlen Farkas képviselõi programja


Vác környezetében élek, Verõcén 12 éve vagyok polgármester, elõtte a Dunakanyar Rádió tulajdonosaként dolgoztam térségünk problémáiban, feladataiban napi szinten érintve. Hiszem, azt, hogy kitartással és gondos gazdálkodással a legnehezebb feltételek mellett is lehet eredményeket elérni, melyek örömet szereznek az itt élõknek és javítják a térség lehetõségeit.


Számos közcélú program, intézmény fejlesztési, környezet-szépítési munka van mögöttem. Ha az eddigi építõ munkám szellemében folytathatom mindezt választókerületi szinten, az csak javunkra válhat!


Három dolgot tartok fontosnak: a magyarságot, a kereszténységet és a hétköznapokban mûködõ szeretet erõsítését. A parlamentben pártpolitikától mentesen dolgozok majd a magyarság és a rám bízott települések megerõsödéséért. Hiszek a térségi összefogásban, hogy szûkebb környezetünkben együtt építsünk és ne a pártharcok vegyék el az energiát!


Párbeszéd a társadalom szereplõi között:




  • A lakosság, a választók igényeinek erõteljesebb figyelembe vétele,



  • A jó szándékú információ áramlás támogatása,



  • A térségben békés összefogás ösztönzése,



  • Vállalkozók, lakossági kezdeményezõk, önkormányzatok, kormányzati és nem kormányzati szervek és egyházak összefogása, hogy jó célokért közösen építkezzünk a térségben;



  • Egészséges párbeszéd elindítása a polgármesterek, testületek, vállalkozók, civil szervezetek és az egyházak között.







Hitélet és a magyarság erõsítése




  • Az emberek és azáltal a nemzet önbecsülésének, bizalmának és tenni akarásának erõsítése.



  • A társadalmi kohézió, összefogás motiválása közös projektekkel, rendezvényekke.



  • Törõdni kell az egyházak szerepvállalásával a közellátásban, a térségünkben különbözõ területeken mûködõ egyházi intézmények mûködésével.






Forrásfelhasználás és fejlesztések




  • A térséget és a lakosságot érintõ, alulról jövõ kezdeményezések, fejlesztések képviselete a stratégiai tervezésben, pályázati pénzek elosztásában.



  • Odafigyelés a 2-es út és a 2A problémáira, Vác-Szõdliget és Göd érdekeinek megszólaltatása, képviselete az elkerülõ közlekedés fejlesztésekor (fizetõs konstrukciók, további 2 sávos szakaszok stb).



  • A jelentõs számú Bp-re ingázó munkavállaló kiszolgálása megfelelõ tömegközlekedéssel.



  • Az utak, közterek és ellátó hálózatok további leromlása ellen is kell tenni.






Kapcsolatunk a Dunával




  • Az árvizek és a nagyvízi-meder (Szõdliget) kérdésének megoldása, aktív részvétel a Dunát érintõ programok kidolgozásában, döntésekben.



  • A Dunai vízi-élet ösztönzése, az itt élõ embereknek legyen kapcsolatuk a Dunával, sportolási kikapcsolódási lehetõségek támogatása.



  • A Duna-tisztaságának megõrzését elõsegítõ tevékenységeket kell indítani, támogatni.






Parlamentbe kerüléskor fontosnak tartom a mentelmi jog felülvizsgálatát, tarthatatlan ez az állapot, hogy önös érdekû gyarapodás kivizsgálása nem lehetséges egy képviselõnél hisz ma a magyar nép azt várná, hogy egy parlamentben munkálkodó képviselõ feddhetetlen és tisztességes legyen.