Rendkívüli elõadás a torinói lepelrõl, valamint rendkívüli utazás Torinóba












Pákozdi István egyetemi lelkész budapesti tudósítása



Hihetetlen nagy érdeklõdés kísérte március 9-én du. 4 órakor a budapesti Mûszaki Egyetemen tartott torinói lepelrõl szóló elõadást. A folyóiratolvasó, amely kb. 50 fõ befogadására alkalmas, szûknek bizonyult. A két óra hosszan tartó érdekfeszítõ elõadást, amelyet Pályi Gyula a modénai egyetem professzora, az Olasz Nemzeti Tudományos Akadémia (a „Negyvenek”) tagja tartott, a száz-százhúsz résztvevõ pisszenés nélkül hallgatta végig. Az elõadó mikrofon nélkül beszélt, megvallotta, hogy maga is katolikus ember, de nem állította, hogy a lepel minden kétséget kizáróan hiteles, ezt különben egyetlen pápa sem hirdette ki. A levezetése a természettudományos ismeretek iránti pozitív megkülönböztetésbõl indult, a történelmen át vezetett el egészen napjainkig.


Döbbenetesen tárta elénk azt a kacskaringós utat, amely a leplet Jeruzsálembõl Edesszán át Konstantinápolyba, Athénbe, a Szerémségbe, a franciaországi Chambérybe, s végül Torinóba vezette el. Képekkel illusztrálta a pollenvizsgálatot, a lepel numizmatikai, textiltechnikai és fotográfiai sajátosságait, a meglepõ egyezéseket, a különféle elemzéseket és meggondolásokat, amelyeknek az a végeredménye, hogy az olasz ateisták és szkeptikusok egyesülete felsült minden próbálkozásával, míg a szindológia, a lepellel (görögül mandülionnal) foglalkozó tudomány egyre inkább kiterjedtebb.


Az ereklye, akár eredeti, akár az eredetihez érintett másolat lenne a kereszténység kétezer éves történetén át jele annak a Szenvedõnek, aki ma is a kérdések középpontjában áll, akinek halála elgondolkoztat, akinek föltámadása elõtt magyarázhatatlanul áll a világ. – Pályi professzor igen alapos, konzekvens, ugyanakkor humoros elõadása a legjobbkor hangzott el az egyetemen: nagyböjtben és a lepel Húsvéttól Pünkösdig tartó kiállításának elõestéjén. Hála a szervezõknek! A hallgatók óriási tapssal értékelték a rendkívüli elõadást.


A lepel mindenképpen jele a kereszténységünknek, a Krisztushoz tartozásunknak, a belé vetett hitünknek. Akár hiteles, akár nem, fölhívja a világ figyelmét arra, hogy a szenvedõ Krisztus és az értünk hozott áldozata, szenvedése, halála, feltámadása kitörölhetetlenül jelen van, és jelen marad az emberiség történetében.


Forrás: Torinói lepel/Barotai Imre


A torinói lepel meglátogatására zarándoklatot szervez Obendorfer Árpád Utazási Irodája. Részletek az alábbiak szerint!



Rendkívüli utazás a torinói lepelhez



Kedves Barátaim, Címzettek,


mint már ismeretes, egy különlegesen szép és érdekes, szenzációs útra hívom fel figyelmeteket/figyelmüket: 2010. május 4-8 között, már remélhetõleg a gyõztes választások után Obendorfer Árpád barátunk utazást szervez Itáliába, hogy megtekinthessük - több más szépség mellett - a torinói leplet!


Akit érdekel ez az utazás és gazdag lelki élmény, jelentkezhet Obendorfer Árpádnál és nálam. Jómagam Árpád felkérésére segítem az utazás szervezését, valamint tudósítom majd olvasóinkat e nem mindennapi eseményrõl. Vagyis én is Veletek/Önökkel tartok!


Jelentkezés:


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy telefonon: 00-36-1-395-2714 00-36-1-395-2714 vagy 06-20/337-1233 mobilon.


Kérlek, jelezd, jelezze, hogy az utazásról tõlem értesültél, értesült, jómagam ugyanis a reklám-tevékenységem révén kísérem újságíróként a csoportot! Tehát, ha jössz Itáliába, kérlek jelezd nekem is!


E-mail címem:


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , telefon: 06-20/383-1417.


A busz már félig megtelt! Érdemes idõben jelentkezni, le ne maradj/maradjon errõl a különleges útról!


Érdemes idõben regisztrálni, mert máris nagy az érdeklõdés!


Találkozzunk ezen a csodálatos úton!


Várja a Veled/Önnel való találkozást: Frigyesy Ágnes


újságíró



A torinói leplet több millió ember szeretné megtekinteni a két hét alatt!!


A Lepel megtekintéséhez a csoportunk bejelentkezését elfogadták: 2010. május 6-án fél 2-re!



Honlap: www.obendorfer.hu