Pörzse Sándor a Jobbik (média-sztár) képviselõjelöltje



Pörzse Sándor, az ismert és kedvelt média-sztár a Jobbik képviselõjelöltjeként indul az áprilisi országgyûlési választásokon. Vona Gábor, a párt elnöke mutatta be a jelöltet 2010. január 7-én Budapesten. Vona Gábor hangsúlyozta: – Pörzse Sándor nem csupán képviselõjelölt, hanem a Jobbik fõ arca lesz, valamint a január közepén induló Barikád címû hetilap fõszerkesztõje, ugyanis Pörzse azon kevés hiteles személyiség közé tartozik, aki idestova húsz esztendeje harcol a kommunista rendszer ellen. A pártelnök véleménye szerint mindketten Magyarország feltámadásáért küzdenek.


Vona Gábor hangsúlyozta: – Ezzel a döntéssel a Jobbik egyértelmûen üzen a választóknak, hogy a küzdelmet felvállalták, a Jobbik valóban vállalja az elszámoltatás végrehajtását. Cáfolta, hogy a Jobbik az MSZP kreatúrája lenne.


Pörzse Sándor, a nemzeti oldal egyik legkedveltebb média-sztárja bemutatkozásakor kijelentette: – 2010-re megszûnt az objektív újságírás Magyarországon, mind a jobb- , mind a baloldalon. Rámutatott: újságíróként elfogyott körülötte a levegõ, mert olyan szinten találkozott a cenzúrával, mely számára elviselhetetlenné vált. Olyan ez – mondta, mintha állandóan hamisan játszanánk a zenekarban. Egy idõ után nem megy.


Pörzse Sándor kötelességének érzi, hogy immár politikusként folytassa a harcot. Gyakorlatilag idesodródtam – jelentette ki Pörzse a Nemzeti Kávézóban megtartott sajtótájékoztatón. Az ismert média-sztár legfontosabb feladatának tartja az elhallgatott, meghamisított történelmünk, kultúránk helyretételét.


Pörzse Sándor újságíró, televíziós mûsorvezetõ. A Magyar Gárda egyik alapító tagja. 2002-ben az induló Hír TV-nél mûsorvezetõ. A „Terítéken” címû véleménymûsorával vált igazán népszerûvé. 2007-ben az Echo tévéhez került, ahol „Pörzsölõ” címmel indult új mûsora, majd a „Kibeszélõ” címû közkedvelt mûsor egyik mûsorvezetõje lett.


Frigyesy Ágnes


A szerzõ felvétele