Épül a Kárpát-Haza Temploma a Katalin-völgyben


Megálmodója: Bethlen Farkas


Az építkezés filozófiája



Verõce a Dunakanyar egyik szép települése, ahol élek és dolgozom” - mondja Bethlen Farkas, Verõce polgármestere. „Állok a Katalin-pusztára vezetõ út mentén, a Lósi-völgyben, és tekintetem megakad egy erdõvel borított kis hegyecskén. Meredten nézem a helyet és valami megindul a lelkemben.


Kicsi népünk morálisan nagyon mélyre süllyedt a tisztesség, becsület, hazaszeretet és a munka terén. Oly mélyre, hogy ember már nem tud mit tenni, csak abban bízhatunk, hogy szakrálisan történhet valami. De hiszen népünk felemelkedéséért imádkozni tudunk! Építsünk hát templomot! A Kárpát-Haza Templomát, ahol állandóan össze tudunk gyûlni és imádkozhatunk Hazánk feltámadásáért!”



* * *


Isten kicsiny hajlékának alapkövét 2009. március 21-én – a tavasz elsõ napján – ünnepélyes keretek között raktuk le, ahová igen szép számban érkeztek honfitársaink a határainkon innen és túlról. Oly sok év után a szeretet építkezni kezdett! Az építkezés nagyon szépen halad a Julianus Barát Alapítvány gondozásában, hála mindazoknak a Hazánkért aggódó és tettre kész embereknek, akik – idejüket és energiájukat nem kímélve – áldásos munkájukkal vagy adományaikkal járultak és járulnak hozzá a világ egyik legszebb feladatának megvalósításához. Istennek házat építeni!



Az ökumenikus kápolna felszentelésére 2010. június 4-én, a trianoni döntés 90. évfordulóján kerül sor, ahová nagy szeretettel várunk kicsiket és nagyokat, éljenek bárhol a földkerekségen. A jövõben ezen a szép szakrális helyen szólalnak majd meg különbözõ felekezetek papjai, illetve olyan világi emberek, akik a magyarság megmaradása érdekében végzik áldozatos munkájukat, szolgálják Hazánkat.



A Kárpát-medence kenyérkaréj formában körbeölelõ hegyvonulatokat varázslatos tájakat és embereket õriznek. Ugyanígy szeretné õrizni és eggyé kovácsolni az itt élõket és ide látogatókat ez a kicsiny kápolna a dombtetõn, a fák közé bújva, akár a kovász, amely szinte láthatatlanul érleli a kenyér tésztáját.



Nem is olyan régen a „mindennapi kenyeret” még mindenki maga sütötte a saját kemencéjében. A búzát – mely minden egyes szemében Krisztus arcát hordozza – Életnek hívtuk. Ahogy a kemence a búzaszemekbõl kenyeret éget, ugyanígy érleli eggyé az idelátogató lelkeket felekezeti hovatartozástól függetlenül ez a búzaszem alaprajzú kemence-templom.



Az egyszerû hófehér falak és boltozat között színes üvegablak-sor feszül majd, melyen honfoglaló eleink páratlanul gazdag díszítõelemei jelennek meg fénybe öltöztetve. Középpontban – az álmában égbe emelt – Emese foglal helyet, akitõl a monda szerint az Árpád-ház származik. Ez a család adta – 400 éves uralkodása alatt – a legtöbb szentet Európának és a világnak.



Isten, áldd meg a magyart!




A Julianus Barát Alapítvány (2621 Verõce, Árpád út 22/a.) adományokból építi a kegyhelyet. Minden egyes adományozó és kaláka-munkás neve bekerül az Adományozók Könyvébe, amelyet a templomban fogunk elhelyezni. Együttes erõvel építkezünk, és ehhez kérjük mindenki segítségét! Szeretnénk megszólítani minden magyar származású embert, éljen bármely táján a világnak!



„Volt egyszer egy ember, aki az Õ háza udvarán oszlopot épített az Õ Istenének, de az oszlopot nem márványból faragta, nem kõbõl építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homokszemcsébõl, és a homokszemcséket köddel kötötte össze.” (Wass Albert)



Az adományozás módjai



I. Kalákamunkával



Jelentkezni lehet hétköznapra és szombatra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a 06-30-210-2010-es telefonszámon. Ingyenes szállás a jurtában vagy egyénileg sátrakban is megoldható az építkezés mellett.



II. Természetbeni adományokkal



Takács Csillával a 06-30-9904-877-es telefonszámon lehet egyeztetni.



III. Sorszámozott téglajegy vásárlásával (1.000,- Ft/db)



A feladott értéknek megfelelõ számú – de maximum 5 db – téglajegy kerül postázásra. Ha 5.000,- Ft-nál nagyobb értékben kíván jegyet vásárolni, akkor két darab – illetve külön kérésre megfelelõ számú – jegyet küldünk. Amennyiben 25 ezer Ft, 50 ezer Ft vagy 100 ezer Ft értékben adományoz, akkor ilyen értékû emlékplakettet küldünk.



IV. Pénzadományokat is szívesen fogad a Julianus Barát Alapítvány



(a) Csekket akkor tudunk küldeni, ha megadja a lakcímét (Tel: 06-30-9904-877). A csekkre kérjük ráírni: Kárpát-Haza Temploma



(b) Belföldi forintátutalást az alábbi címre lehet kezdeményezni:



Veresegyház és Vidéke Takarékszövetkezet


Kedvezményezett: Julianus Barát Alapítvány


Számlaszám: 66000145-11073945


Közlemény rovatba kérjük beírni: Kárpát-Haza Temploma



(c) Külföldrõl érkezõ átutalás euróban és dollárban



Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt.


H-1122 Budapest, Pethényi köz 10.


Bank BIC-kód: TAKBHUHB XXX


Kedvezményezett: Julianus Barát Alapítvány


Számlaszám: IBAN HU 6266000145-11073945


Közlemény rovatba kérjük beírni: Kárpát-Haza Temploma




További információk a következõ honlapokon olvashatók:


www.julianusbarat.hu


www.karpat-haza.hu




Továbbította:


Frigyesy Ágnes