'56 A VILÁG KÖRÜL


Tisztelt Olvasók! Hölgyeim és uraim!


A lyukas zászló címû többszörös díjnyertes filmprodukció ezúton tiszteleg a XX. század második felének egyik legfontosabb történelmi eseménye és annak hõsei elõtt. Összetartásával és rendíthetetlen szabadságvágyával a magyar nemzet 1956-ban a világnak példát statuált. Az 1956-os forradalom és szabadságharc a kommunista rendszer nemzetközi hanyatlásának katalizátora volt, utórezgései a berlini fal és a Szovjetúnió összeomlásában kulmináltak.
A lyukas zászló címû szociopolitikai, történelmi dokumentumfilm-thriller ennek a kiemelkedõ pillanatnak állít emléket. 96 percen keresztül mutatja be az 1945-tõl 1991-ig tartó idõszakot, az akkori nagyhatalmak közötti rivalizálást, továbbá az 1956-os magyar forradalom jelentõs nemzetközi hatását.
A produkciós vállalat egyre több helyre szeretné eljuttani az '56-os forradalom üzenetét és a magyar nemzet dícsõségét ábrázoló filmet, ezért meghirdeti '56 A VILÁG KÖRÜL címû rendezvénysorozatát, amelynek célja, hogy a filmet egy év leforgása alatt a világon 56 helyen vetítsék. Mivel jelenleg csak angol nyelvû változat létezik, ezért a produkció kizárólag az USA-ban és Kanadában keres olyan intézményeket, akiket érdekel a vetítés lehetõsége. A következõ amerikai városokban összesen már 9 vetitést szerveztek a helyi közösségek: Blacksburg, Virginia; Cambridge, Massachusetts; Chapel Hill, North Carolina; Fairfield, Connecticut; Macomb, Illinois; Metuchen, New Jersey; New Brunswick, New Jersey; Taylor, Michigan; Washington, DC.
Akik magyar nyelvû vetítésre tartanak igényt, azokat kérjük - egyelõre - várjanak a kérés hozzánk való eljuttatásával addig, amíg nem jelezzük, hogy ennek eleget tudunk tenni.
Ezúton köszönjük mindenkinek, aki segítséget nyújt ahhoz, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc üzenetét életben tartsuk és azt a világ egyre több pontjára eljuttassuk.
Tisztelettel és hálával,

Kovács Klaudia
rendezõ/producer/író
A lyukas zászló / Torn from the Flag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Visit us on Facebook
Visit us on Twitter


Továbbította: Frigyesy Ágnes