Kedves Olvasóim!

Örömmel küldöm Nektek/Önöknek Kovács Klaudia A lyukas zászló, 56-os forradalmunkról és szabadságharcunkról szóló film rendezõjének, producerének levelét Hollywoodból, melyben köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik itthon szót ejtettek a Kárpát-medencében, s a Hazánkban idáig méltatlanul agyonhallgatott filmrõl.
Mostmár elárulom, engem a Búvópatakban megjelent cikkeimet olvasva keresett és kért meg M. György, '56-os szabadságharcos, akinek szüleit elhurcolták a Gulágra, s a film egyik szereplõje -, hogy népszerûsítsem írásaimmal idehaza a filmet. Ettõl kezdve minden A lyukas zászlóról megkapott hírt továbbítottam Nektek, Önöknek, több internetes hírszolgálatnak, a Kapunak stb. , s így a filmrõl lassan-lassan beszélni kezdtek idehaza. Majd Egerben volt az elsõ sikeres hazai díszbemutató! Utólag bevallom, kicsit izgultam, mert egy nem látott filmet nehéz népszerûsíteni. Ám az idei nyári egri bemutató után bátran mondhatom: a pergõ beszélgetések, az európai kitekintésû, sõt a világi nagyhatalmak szemszögébõl bemutatott film nem véletlenül kapott számos elismerést a világban! Itthon az lesz a legnagyobb "díja" a filmnek és alkotóinak, ha végre a magyar nép is megtekintheti A lyukas zászlót! Hisz a film leplezetlenül rámutat a kommunizmus elévülhetetlen bûneire!!! A filmrõl szóló tájékoztatókat továbbra is közzéteszem.
Szívem szeretetével kívánok szép napokat:



Frigyesy Ágnes


A LYUKAS ZÁSZLÓ - BESZÁMOLÓ - 2009 OKTÓBER

Tisztelt Olvasók! Hölgyeim és uraim!


Ezúton tájékoztatjuk a többszörös díjnyertes A lyukas zászló címû szociopolitikai, történelmi dokumentumfilm thriller legújabb sikereirõl. A film a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról és az 1956-os magyar forradalom jelentõs világkörüli hatásáról szól. 96 percen keresztül mutatja be az 1945-tõl 1991-ig tartó idõszakot, az akkori nagyhatalmak közötti rivalizálást, továbbá az 1956-os magyar forradalmat, mint a kommunista rendszer késõbbi hanyatlásának katalizátorát.
Köszönjük a pozitív hangvételû, jóindulatú emaileket amelyeket a közelmúltban kaptunk. Továbbá hálásan köszönjük azoknak akik segítséget nyújtottak a produkció számára (nevek angol formátumban):


Edit Bakos, Endre Balogh, Dr. Csaba Bekes, Akos Bernath, Melinda Dr. Bonanine, Californiai Magyarsag, Nicholas Csorba Sr., Bryan Dawson, Katalin Deak, Ibolya Desi, Gabriella Dobecz, Eva Kinga Farnsworth, Dr. Sandorne Fekete, James Findlay, Agnes Frigyesy, Lajos Gal, John Galgoczy, Laszlo Gaspar, Dr. Laszlo Habis, Annette Halloran, Patrick Hostetter, Andras Kalman, Tibor Kalmar, Lajos Kiraly, Lajos Kiss, Gabor Koltai, Edith Lauer, Imre Lendvai, Gordon Lewis, Magyar Nemzet, Zsolt Mathe, Janos Martonyi, Microsoft Matching Gifts Program, Carolynn Mullens, Dr. Zsofia Nemeth, Agnes Niemetz, Odon Pal, Pannon Telecom, Istvan Pazsitzky, Kati Pozsar, Janos Reichenberger, Julie Rickerd, Zsofia Sashegyi, Pal Seenger, Kati Seress, Andras Simonyi, Dr. Balazs Somogyi, Ilona Szablya, Louis Szablya, Id. Robert Szalay, Geza Szots, Dr. Ferenc Tarr, Dr. Tamas Tarr, Stewe Taylor (Istvan Szabo), Thomas Teglassy, Agnes Vereczkei, Balazs Waginger, Rick Weeks, Blanka Zacko Arany, Judit Zambo, Ildiko Zentai.


Az elmúlt idõszakban több interjú is megjelent amit alább olvashatnak:


A lyukas zászló Magyarországon - Rádió Eger - 2009 augusztus


www.netriport.hu interjú - 2009 szeptember


HírTV Interjú - 2008 október


USC (University of Southern California - Film and TV) Interview - February, 2009
(angolul)


Közkívánatra itt küldjük a Facebook és a Twitter linkeket azoknak akik szeretnék tudni a produkció részletesebb történéseit.


Tisztelettel és hálával,

Kovács Klaudia
rendezõ/producer/író
A lyukas zászló / Torn from the Flag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.