A LYUKAS ZÁSZLÓ
BESZÁMOLÓ - 2009 SZEPTEMBER

"Elõször ignorálnak, késõbb kinevetnek,
azután harcolnak ellened, majd gyõzöl!"
- Mahatma Gandhi


Tisztelt Olvasók! Hölgyeim és uraim!
Ezúton tájékoztatjuk a többszörös díjnyertes A lyukas zászló címû szociopolitikai, történelmi dokumentumfilm thriller legújabb sikereirõl. A film a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról és az 1956-os magyar forradalom jelentõs világkörüli hatásáról szól. 96 percen keresztül mutatja be az 1945-tõl 1991-ig tartó idõszakot, az akkori nagyhatalmak közötti rivalizálást, továbbá az 1956-os magyar forradalmat, mint a kommunista rendszer késõbbi hanyatlásának katalizátorát.
Több kiváló hirünk is van!


A lyukas zászló ezúttal a CINE Arany Sas (CINE Golden Eagle) díjat nyerte el, Legjobb Független Dokumentumfilm kategóriában Washingtonban. A CINE organizáció "1957 óta ismeri el az amerikai filmgyártás legkiválóbb alkotásait". Fiatal filmesként olyan legendás hírû rendezõk is kaptak CINE Arany Sas díjat mint Steven Spielberg, Ron Howard, Mel Brooks, Ken Burns és Mike Nichols.


Az egri Slow Filmfesztivál jóvoltából mutatták be Magyarországon elõször - a külföldön már sikeres - A lyukas zászlót. Ez a film volt a III. Slow Filmfesztivál nyitófilmje. A premieren a filmet a közönség álló vastapssal jutalmazta. A sikerre való tekintettel a fesztivál A lyukas zászlót soron kívül újra mûsorra tûzte.

A díjátadó ünnepségen a film Eger város különdíjában részesült, melyet a város polgármestere, dr. Habis László adott át. Majd az Agria Televízió különdíja következett melyet a televízió tulajdonos-igazgatója, Deák Boldizsár nyújtott át. Végül pedig Kovács Klaudia, rendezõ-producer-író a Slow Filmfesztivál emlékplakettjét vette át Kiss Lajostól, a fesztivál igazgatójától.

Akik már látták a filmet, kérjük szavazzanak ezen a honlapon. Több magyar forgalmazó szerint erre a filmre hazánkban nincs érdeklõdés. Bizonyítsuk be, hogy van!


Az elmúlt idõszakban többektõl igen sok segítséget kaptunk. Hálásan köszönjük az áldozatkészséget és a jóindulatot, ami meggyorsította a film forgalmazásának menetét. A közeljövõben - egy bõvebb beszámoló keretén belül - név szerint is meg fogjuk említeni az önkénteseket.

A produkció továbbra is keres angolul jól beszélõ, megbízható önkénteseket, akik segítséget tudnak nyújtani az internetes kutatás területén. Paraméterek: otthoni gépen, kötetlen munkaidõben, bárhol a világon, heti 10-20 óra.
Továbbá segítségre van szükségünk az amerikai és kanadai AARP-nál, konkrétan: a média osztályukon keresünk ismerõst.
Most pedig a valószínûleg legtöbb érdeklõdésre számot tartó hír: AZ OKTÓBERI ÜNNEPSÉGEK IDEJÉN - ISKOLÁK, KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK, MAGYAR HÁZAK, EGYHÁZAK, CSERKÉSZ CSAPATOK ÉS MÁS CSOPORTOK EGYARÁNT - BÉRBE VEHETIK A FILMET! Egyelõre csak angolul és NTSC formátumban. Akik szeretnék kihasználni a lehetõséget, kérjük egy héten belül emailezzenek!
Hamarosan küldjük további információinkat. Addig is a Facebook-on és a Twitter-en olvashatják legújabb híreinket (Torn from the Flag címszó alatt.
Tisztelettel és halával,


Kovács Klaudia
Rendezõ/Producer/Író
A lyukas zászló / Torn from the Flag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

László Kovács - Executive Producer, Director of Photography · Vilmos Zsigmond - Executive Producer
Dr. Andrew Senyei - Executive Producer · George Adams - Associate Producer
Endre Hules - Writer, Director · Chris Horvath - Original Music
Zoltán Honti - Cinematographer · Kinga Tóth - Production Associate


Klaudia Kovács - Film by, Director, Producer, Writer (Story)

Továbbította: Frigyesy Ágnes