Utolsó figyelmeztetés a kormánynak
Ismét utcán a tüntetõk

Az utolsó figyelmeztetést küldték a jelenlegi kormánynak, valamint elõre hozott választásokat követeltek a Civil Összefogás Fórum által szervezett tüntetésen a résztvevõk 2009. június 14-én Budapesten, a Hõsök terén.
Csizmadia László, a CÖF egyik szónoka kijelentette: - A jelenlegi kormány elégtelenre vizsgázott politikai kultúrából, ezért arra szólította fel õket, adják vissza a bársonyszékeket! Csizmadia szerint lélek és szív nélküli, pénzhajhász gépek tartják a kormányrudat! Hangsúlyozta: - Az eltékozolt vagyon felelõseire jogi, erkölcsi és politikai számonkérés vár!
Csizmadia László rámutatott: - A nagyszülõktõl elvették a 13 havi nyugdíjat, durván csökkentették a nyugdíjak vásárlóerejét, megemelték a nyugdíjkorhatárt. Aki még dolgozik, az alól kihúzzák a munkahelyeket. Megadóztatják a szociális juttatásokat, az ebéd hozzájárulást, az üdülési csekket. A lakhatáshoz való jogot megtámadták. A forint gyengülése szinte lehetetlenné teszi a devizahitelek visszafizetését. Megkezdõdött a lakások elárverezése, a családok kilakoltatása. Pénzkérdéssé tették a gyermekszülést! Gyermekáldás helyett ma gyermekvállalás van, ha pedig a gyermek nem fér bele a pénztárcába, tálcán kínálják a megoldást: az abortuszt és a sterilizálást! Az oktatási rendszer utolsó végvárait most rombolják le. A frissen végzett fiatalokat sújtja a legnagyobb arányú munkanélküliség. A kormány által kínált megoldást: ha nem tetszik, menjenek külföldre!
Csizmadia László szerint új választásra, új hatalomra van szükség, amelyben az átlag magyar családok érdekei is szót kapnak. Egy civil erõvel támogatott, kontrollált, erõs többséggel és elfogadott nemzetstratégiával rendelkezõ új kormány leküldheti a pályáról azokat, akik visszaélnek a hatalommal! Ha ez nem sikerül, polgári engedetlenségi mozgalomba kezdenek a civilek. Mahatma Gandhi szerint a polgári engedetlenség „az ember veleszületett joga, melyet nem lehet feladni az önbecsülés elvesztése nélkül”, de csak akkor szabad élni vele, ha az engedetlenek ezt megelõzõen már minden más tiltakozási formát kipróbáltak.
A civil társadalom képviselõi erõs jobboldali szövetséggel szeretnénk társadalmi szerzõdést kötni! Azt kérik a jobboldali pártoktól, vegyék programjukba az általuk elõkészített civil nemzetstratégiát és alkotmányozási alapelveket! Cserébe a közjóért tevékenykedõ kormánynak minden álságos támadással szemben biztosítják a PPP erõt. Ezt a rövidítést a gazdasági szaknyelvbõl kölcsönözték, s annyit jelent: közjót védõ patrióta, páncél és pajzs.
Fricz Tamás szerint sokféle fontos üzenete van az Európai Parlamenti választásoknak. A legfontosabb az, hogy az emberek nem csak a közvélemény-kutatásokban, hanem immár valóságos szavazataikkal is megvonták a bizalmat a szocialista párttól és a Bajnai-kormánytól. A szavazók 82 százaléka voksolt olyan pártokra, amelyek szorgalmazták és szorgalmazzák az elõrehozott választásokat, s csak 18 százalék gondolja úgy, hogy a szocialisták által vezetett Bajnai-kormánynak maradnia kellene. Ez olyan egyértelmû és elsöprõ erejû üzenet, amely után csak banánköztársaságokban és afrikai diktatúrákban nem vonják le a következtetéseket a hatalmon lévõ erõk.
Fricz Tamás két jó hírt jelentett be: - Az MSZP középpárttá zsugorodott, az õt pedig elvtelenül, kétszínûen és álszent módon támogató SZDSZ egyszerûen felszámolódott. Nyilvánvaló tehát, június 7-én megszûnt a Bajnai-kormány társadalmi támogatottsága - mondta.
A CÖF szóvivõje hangsúlyozta: - Éppen a napokban derült ki, hogy a 20 évvel ezelõtt, 1989. június 16-án e téren zajlott Nagy Imre-újratemetésen 180 kommunisták által beépített ügynök vett részt, melybõl 118 nevet nyilvánosságra is hozott az 56-os Intézet. Ezek az ügynökök minden ellenzéki pártban és szervezetben jelen voltak, s feladatuk volt azt sugallni a résztvevõknek, hogy ez nem új korszak, nem történelmi igazságtétel, nem nélkülözhetetlen elitcsere és a kommunisták eltávolításának kezdete, hanem megbékélés, elvtelen és hazug megbékélés az MSZMP-vel, a múlt zárójelbe tétele, a megbocsájthatatlan bûnök szõnyeg alá söprése. Barátaim! Húsz évig azt hittük, a Nagy Imre-újratemetés az úgynevezett rendszerváltás szimbóluma; ma már tudjuk, – Orbán Viktor forradalmi beszédét leszámítva - a húsz évvel ezelõtti nap nem volt más a jelenlévõ ügynökökkel, a besúgókkal és a mindenhová beépített embereikkel, mint a rendszerváltás elárulása, derékba törése! Immáron kész a leltár: húsz év hazugsága áll elõttünk teljes életnagyságában, húsz év félrevezetés, húsz év rablás, húsz év posztkommunizmus és nemzetárulás - mondta Fricz Tamás.
A neves politológus szerint a jobboldali pártok történelmi felelõssége, hogy megragadjanak minden törvényes lehetõséget a elõrehozott választások kikényszerítéséért! Véleménye szerint a Fidesz kiemelkedõ eredményt ért el, mellyel egyedüli domináns, meghatározó ereje lett a pártrendszernek, míg a két középpárt, az MSZP és a Jobbik a második helyért vetélkedik. Ám, a Fidesznek el kell fogadnia, hogy immár két párt van a jobboldalon, s a Jobbikkal számolnia kell, a Jobbik szinte bizonyos, hogy bekerül a parlamentbe és politikai tényezõ lesz, sõt már ma is az. Ezt nem belátni tévedés lenne. Ugyanakkor a Jobbiknak meg azt kell tudomásul vennie, hogy az egyetlen kormányképes erõ a Fidesz, a Fidesz fog kormányt alakítani a következõ választások után Magyarországon, a Fidesz a Jobbik számára tehát megkerülhetetlen, más út nincs egy nemzeti kormány kialakítására és a nemzeti célok megvalósítására.
Tarlós István (FIDESZ) beszédében kijelentette: a jelenlegi kormány elszegényítette a civil lakosságot. Mindent kiárusítottak az egészségügyet tönkretették, az oktatásügyet szétverték, a magyar vállalkozók szinte vendégek saját hazájukban. A rendõrséget politikai célokra használják fel. A lakosság biztonságérzete egyre romlik. Tarlós István szebb jövõt kívánt mindenkinek, majd Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöke emelkedett szólásra. Hová jutottunk, hogy közjogi méltóságok bûnözõk lehetnek. Hová jutottunk, hogy a miniszterelnök kormányával együtt kampányolt a magyar egység ellen? Micsoda gyalázat az, hogy a bibliai igét: Jöjjen el a Te (Isten) országod, egy párt önmagára értelmezi: Jöjjön el az én országom.
A KÉSZ elnöke hangsúlyozta: - Mindenképp van értelme a békés tüntetéseknek, mert noha az ’56 forradalom is emberi mértékkel nézve elbukott, a diktatúra koporsójába mégis beverte az utolsó szögek egyikét. Mi is ezért vagyunk itt, hogy a koporsóba beverjük az utolsó szögeket. A KÉSZ idei szlogenje: Jövõnk a kisemberek koalíciója.
- Szét kell törnünk a félelem és hazugság ketreceit, mert aki fél, az hazudik. Bátran forduljunk szembe bármilyen kormánnyal, ha a birodalom kiszolgálójává válik - hangsúlyozta Bogár László közgazdász. Simon János politológus szerint nem a jobb- és baloldal között, hanem a hazafiak és a kozmopoliták között húzódik törésvonal. A 83% és a 17% között húzódik a szakadék.
A többezres tömeg a Hõsök terei tüntetés után végigvonult az Andrássy úton, majd rákanyarodott a Bajcsy Zsilinszky útra, s így érkezett meg az Alkotmány utca torkolatáig, ahol kordonnal zárták le a tüntetõk elõl a Kossuth teret. A békés tüntetõk énekeltek, hazafias dalokat hallgattak, valamint a következõ szlogeneket skandálták: Utolsó figyelmeztetés, Aki magyar, velünk tart!, Hazaáruló, libatolvaj, vesszen a kormány!
A tüntetés Fricz Tamás rövid beszédével zárult. Hangsúlyozta: - Az Antall-kormány és az akkori Alkotmánybíróság egyetlen lépést sem tett az elszámoltatásért, az elitcseréért, a kommunista hatalomátmentés megakadályozásáért. A posztkommunisták most ismét a régi, húsz évvel ezelõtti, nemzeti kerekasztalos és újratemetéses mantrát fújják, semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek, most is megbékélést akarnak és kiegyezést, ezúttal a Fidesszel, felajánlva, hogy mûködjenek együtt az állítólag közös ellenséggel, a Jobbikkal szemben. Hát nem, kedves barátaim, ebbõl elég volt, ezt végleg be kell fejezni!
S éppen a befejezés szempontjából fontos dátum a harmadik, 1991. június 19! Ugyanis ekkor történt meg az átmenet éveinek legfontosabb és talán egyetlen igazán kedvezõ változása: ezen a napon hagyta el az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy a magyar határt, s ezzel papíron ismét függetlenné vált Magyarország! Ekkor valósult meg az MDF egykori plakátján olvasható felszólítás, a Tovarisi, konyec!
A CÖF szóvivõje és egyik alapítója azt javasolta, június 19-e végre legyen végre valódi nemzeti, állami ünnep, munkaszüneti nap, a függetlenség napja!
A Civil Összefogás Fórum által kezdeményezett tüntetés résztvevõi õsszel polgári engedetlenségi mozgalomba kezdenek, ha addig nem távozik a jelenlegi kormány.


Frigyesy Ágnes