Együtt a vidékkel a Katalin völgyben



Együtt a vidékkel – „Fogjunk össze a magyar föld, a magyar víz, a magyar gazdák és a nemzet érdekében” címmel szerveztek egésznapos összejövetelt elsõ alkalommal Verõce mellett, a Katalin völgyben. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006. által szervezett program fõvédnöke Bethlen Farkas, Verõce polgármestere volt.


A jelenlévõk, felismerve, hogy hazánk súlyos helyzete megköveteli az egész nemzet, a város és a falu, a nagy és a kis közösségek, valamint az eltérõ etnikumú közösségek teljes, de nem feltétel nélküli összefogását, kijelentették: Nem egyezünk bele Hazánk kifosztásába. Nem hagyjuk, hogy a nemzeti vagyon részét képezõ termõföld, vízkincsünk, közösségi ingatlanjaink és mûkincseink idegen kézre jussanak! Nem egyezünk bele, hogy a magyar vidék – éltetõ ereje híján, népességét elveszítve – kihaljon és idegen betelepülõk, akiknek a magyar nemzeti értékek semmit sem jelentenek, népesítsék be.


Az egésznapos program között szerepelt közéleti vitafórum, sajtóklub, mezõgazdász vitaklub. Neves szakemberek számoltak be arról, hogyan vessünk gátat a vidék elsorvasztásának, a magyar föld és vízkincs kiárusításának, a kisvállalkozások ellehetetlenülésének, a közbiztonság romlásának.


A közéleti fórumon, és a sajtóklubon részt vett: Bencze Izabella, Kondor Katalin, Morvai Krisztina, Kubinyi Tamás, Tanka Endre prof. Varga István, Vámos György és mások.


Az épülõ Kárpát-Haza templom alatti mezõn számos gazda és kézmûves kínálta terményeit, portékáit! Az érdeklõdõk megkóstolhatták és barátságos áron megvehették a magyar föld terményeit, enyhíthették éhségüket pecsenyével, olthatták szomjukat magyar ásványvízzel, sörrel, borral. A csodálatos Dunakanyar friss levegõjével, természeti kincseivel örvendeztette meg a jelenlévõket.



Frigyesy Ágnes