A magyar emberek érdekeit képviseli a Jobbik



A magyar emberek érdekeit képviseli a Jobbik – hangoztatta Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választások után tartott elsõ sajtótájékoztatóján 2009. június 10-én Budapesten. A Jobbik elnöke kijelentette: – Képviselõik nem kívánnak magyarellenes pártokkal egy frakcióban ülni az Európai Parlamentben, illetve azokkal az EU-szkeptikusokkal/EU-realistákkal kívánnak együttmûködni, akik nemet mondtak a lisszaboni szerzõdésre. A politikus bemutatta a három mandátumot szerzett képviselõt: Morvai Krisztinát, Balczó Zoltánt és Szegedi Csanádot.


A Jobbik elnöke a párt legfontosabb feladatának tartja a magyar munkavállalók, a mezõgazdaságból élõk, valamint a kis- és középvállalkozók képviseletét, illetve támogatják a határon túli magyarok autonómia törekvéseit. Véleménye szerint könnyen lehet, hogy õsszel elõre hozott választások lesznek, ezért a Jobbik máris megkezdte képviselõjelöltjeik felkészítését a szakmai munkára.


A sajtótájékoztatón részt vett Morvai Krisztina, immár a Jobbik EP-képviselõje, aki hangsúlyozta: – Munkájukat markánsan meg kell különböztetni a 20 éve politizálókétól. A Jobbik a magyar emberekkel kíván szövetséget kötni az igazságosabb Magyarországért – mondta. Ennek értelmében szeretne együttmûködni a magyarországi és az európai civil szervezetekkel, hisz mindannyiuk célja a globális tõke elleni összefogás.


Morvai Krisztina rámutatott: – Június 12-én, pénteken épp ezer napja tüntetnek a hazafiak a Kossuth téren, akik a Gyurcsány-, jelenleg a Bajnai-kormány bukását követelik rendületlenül, ezért arra kérte politikus társait, menjenek ki a Kossuth térre, mondjanak köszönetet a tiltakozóknak, szorítsák meg egymás kezét és a tüntetõkkel együtt követeljék az elõre hozott választásokat!


Mint ismeretes a Civil Összefogás Fórum 2009. június 14-én 16 órakor országos demonstrációt tart Budapesten, a Hõsök terén! Mindenkit, így a Kossuth térieket is várják! „Együtt erõ vagyunk. Szerteszét gyöngeség”. (Wass Albert)



Frigyesy Ágnes