Újabb demonstrációt szervez a CÖF!


Utolsó figyelmeztetés:


2009. június 14. 16 óra



Sokféle fontos üzenete és tanulsága van az Európai Parlamenti választásoknak, ám a legfontosabb mégiscsak az, hogy az emberek nem csak a közvéleménykutatásokban, hanem immáron valóságos szavazataikkal is megvonták a bizalmat a szocialista párttól és a Bajnai-kormánytól – mondta Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivõje azon a sajtótájékoztatón Budapesten, 2009. június 10-én, ahol a CÖF képviselõi bejelentették: újabb demonstrációt szerveznek az elõre hozott választások érdekében. Fricz szerint ugyanis a szavazók 82 százaléka voksolt olyan pártokra, amelyek szorgalmazták és szorgalmazzák az elõrehozott választásokat, s csak 18 százalék gondolja úgy, hogy a szocialisták által vezetett Bajnai-kormánynak maradnia kellene!


Véleménye szerint a választási eredmény olyan egyértelmû és elsöprõ erejû üzenet, amely után valóban csak banánköztársaságokban és afrikai diktatúrákban nem vonják le a következtetéseket a hatalmon lévõ erõk. Az MSZP középpárttá zsugorodott, az õt pedig elvtelenül, kétszínûen és álszent módon támogató SZDSZ egyszerûen felszámolódott. Nyilvánvaló tehát, hogy június 7-én megszûnt a Bajnai-kormány társadalmi támogatottsága – hangsúlyozta a CÖF szóvivõje.


Fricz Tamás rámutatott: – Ebben az áldatlan állapotban mindenki kivár és túlélésre rendezkedik be. Ennek következtében azonban a vállalkozó nem vállalkozik, a hitelezõ, a bank nem hitelez, a kereskedõ nem kereskedik, a termelõ nem termel, a rendõr nem védi a rendet, az ügyészség és a bíróság halogatja a döntéseket, az állam pedig lebénul. Ennek következtében felbomlik a rend, megszûnik a jogkövetés, az államigazgatás és a rendõrség nem végzi a munkáját, minek alapján már vannak olyan vidékek, tájak, falvak és települések Magyarországon, ahol lényegében az ököljog érvényesül, ahol valójában már vadnyugati állapotok uralkodnak, ahol az erõsebb és kegyetlenebb egyszerûen elveszi a gyengébbtõl és védtelenebbtõl a javait, termékeit, jószágait. Ebben az állapotban a szabadrablás válik természetessé, s a rablók és tolvajok tevékenységükhöz teljesen feljogosítva érzik magukat, hiszen azt láthatják és azt látja az egész ország is, hogy az országot olyan emberek irányíthatják, akik off-shore-lovagként százmilliárdokat vontak ki az adózás alól, az állampolgárok kárára, majd utána éppen ezek az emberek, a Bajnaik, Oszkók, Simorok vették át az ország irányítását.


Fricz Tamás szerint a jobboldal számára is fontos üzenete van az EP-választásoknak. Mégpedig az, hogy a jobboldali pártoknak politikai és erkölcsi kötelességük minden erõvel fellépni a Bajnai-kormány távozása és az elõrehozott választások érdekében. Semmiféle pártszempont most nem lehet elõrébbvaló ennél a célnál, ugyanis nyilvánvaló, hogy most van itt a történelmi pillanat, amikor egy elõrehozott választás után megfelelõ politikai többség kínálkozna az ország újjáépítésére, a hatalom és a civil társadalom közötti új társadalmi szerzõdés megkötésére és a nemzet feltámasztására. Most itt van ez az alkalom, de lehet, hogy késõbb már elillan. Éppen ezért a jobboldal történelmi felelõssége, hogy megragadjon minden törvényes lehetõséget a elõrehozott választások kikényszerítéséért.



A Fidesz és a Jobbik nem ellenségek!


Mindkettõjük közös ellensége a Bajnai-kormány, a posztkommunizmus és a nemzetietlen, kozmopolita liberalizmus



Ide tartozik az is, hogy új helyzet alakult ki a jobboldalon. A Fidesznek tudomásul kell vennie, hogy immáron két párt van ezen az oldalon, a Jobbikkal számolnia kell, a Jobbik szinte bizonyos, hogy bekerül a parlamentbe és politikai tényezõ lesz, sõt már az is. Ezt nem belátni tévedés lenne. A Jobbiknak pedig tudomásul kell vennie, hogy a Fidesz fog kormányt alakítani Magyarországon, a Fidesz számára tehát megkerülhetetlen, más út nincs egy nemzeti kormány kialakítására és a nemzeti célok megvalósítására. Tehát a következõkben kéretik mindkét pártnak figyelembe venni egymást, nem elhatárolódgatni kell egymástól, hanem világosan megfogalmazni az egymástól elválasztó témákat, illetve az egymást összekötõ ügyeket, értékeket. A Fidesz és a Jobbik nem ellenségek, igaz, markáns különbségek vannak köztük; mégis, nem a Fidesz és a Jobbik egymás ellensége, hanem mindkettõjük közös ellensége a Bajnai-kormány, a posztkommunizmus és a nemzetietlen, kozmopolita liberalizmus. Immáron ez az új politikai pálya – jelentette ki a CÖF szóvivõje.


Csizmadia László CÖF szóvivõ szerint az uniós szavazás szerint a polgárok 80%-a változást akar. Minden nap késéssel csak tovább süllyed a nemzet. Piukovics Gábor, a másik CÖF szóvivõ a Haza összetartó erejérõl szólt, Kölcsey Ferenc szavaival élve „a saját nyelv, saját szokások, saját õsök, saját hagyomány, saját jó és balszerencse kötnek együvé…”


A Civil Összefogás Fórum szóvivõi minden hazáját szeretõ embert várnak az Utolsó figyelmeztetés! Döntsön a nép! elnevezésû tüntetésre 2009. június 14-én 16 órára a Hõsök terére. A beszédek elhangzása után a tömeg az Andrássy út, Bajcsy Zsilinszky út, Alkotmány utca vonalán érkezik a Kossuth térre, ahol elõre hozott választásokat követelnek!



Frigyesy Ágnes