Kedves Olvasóim!

Idén is indul a Székely gyors, de a vonat máris megtelt!

A szervezõk viszont néhány autóbuszt is indítanak a vonat mellett, sõt ezekkel a buszokkal próbautat szerveznek április végén! A buszokra várják a jelentkezéseket! Akinek van kedve Erdélybe utazni, olvassa el az alábbi közleményt! Jó utat!




Reménységgel: Frigyesy Ágnes





Oldtimer Ikarusszal Gyimesbükkre


Próbaút a Székely gyors elõtt



Idén Pünkösdkor is felkerekedik a Székely gyors, hogy utasait elvigye a csíksomlyói búcsúba, illetve másnap a gyimesbükki vasúti õrházhoz. A különvonat azonban már két hónappal az indulás elõtt megtelt, szinte mind a 828 férõhely gazdára talált. A szervezõ Indóház ezért mentesítõ járatokat indít Erdély távoli szegletébe: hazai oldtimer Ikarusokkal viszi a kétnapos ünnepség és megemlékezés-sorozat résztvevõit Csíkba és a Gyimesekbe.


Még ezt megelõzõen azonban elõkészítjük a maga nemében páratlan, és méltán komoly érdeklõdés övezte utat: 2009. április 24-26-án élesben is kipróbáljuk, hogy milyen tempóra lesz képes Pünkösdkor a Székely gyorssal (www.szekelygyors.hu) párhuzamosan közlekedõ Ikarus 66, 55 (ezek farmotoros konstrukciók), 311 karaván. Utóbbival ugyanis keresztülbuszozunk Erdélyen.


Indulás április 24-én, pénteken hajnalban a Hõsök terérõl, érkezés a Nagyvárad-Kolozsvár-Nyárádtõ-Balavására-Parajd útvonalon Székelyudvarhelyre az esti órákban. Étel, ital, jókedv, szállás a Gizi panzióban. Szombaton átbuszozunk Gyimesbükkre, ahol a legendás MÁV-õrház, a Kontumáci kápolna és a Rákóczi vár felkeresése mellett fotómegállásokat tartunk a Csíkszereda-Gyimesbükk vasútvonal mentén (völgyhidak, ívek, átereszek, Csauruszok). Estebéd, jókedv, szállás Farkaslakán, a Gordon panzióban.


A vasárnapi eszmélést követõen indulás vissza Budapestre. Érkezés: az esti órákban.


Az útra önköltségi áron lehet jelentkezni: ez 25 ezer forint/fõ („útiköltség” + két éjszaka reggelivel + a mérhetetlen élmények).



Telefon: 30/9333-460; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Fontos! Az 1964-ben gyártott, piros 311-es mûszakilag és esztétikailag is felújított, jó karban lévõ jármû, ám kétségtelenül nem azt az utazási komfortot nyújtja, mint a mai korszerû, nagy befogadóképességû autóbuszok. Ezért elsõsorban azok jelentkezését várjuk, akik testben és lélekben is felkészültek az oda, illetve vissza, körülbelül 13-14 órás (két-háromóránként, illetve szükség szerint közbeiktatott megállásokkal tarkított) útra.


Emlékeztetõül a Székely gyors és az Erdély Ikarus Retro 2009 utasainak pünkösdi programja: Május 30., szombat: Csíksomlyón, a határvédõ székelyek, a gyimesi és a moldvai csángó magyarok több mint 500 éves zarándokhelyén részt veszünk a búcsún és a szentmisén. Május 31., vasárnap: 9.00: Ugrapataka, az Árpádházi Szent Erzsébet Líceum kicsengetése (ballagás) – lovas felvonulás (fúvósok kíséretében székely, gyimesi- és moldvai csángó népviseletben vonulnak fel lóháton az elballagó diákok) 13.00. :Gyimesbükk, ünnepi szentmise a kontumáci kápolna felújítása alkalmából, majd megemlékezés a Rákóczi vár tövében emelt vasúti õrház avatásának egyéves évfordulójáról.


További információk: www.szekelygyors.hu


Hámori Ferenc


(Indoház)


Továbbította: Frigyesy Ágnes